Billboard alege Top 10 Cântece K-Pop din 2013

Billboard Coreea și Billboard America au întocmit împreună un top de fete și băieți ale căror cântece K-Pop au răsunat încă de la începutul anului 2013 în întreaga lume.

Se află favoriții voștri în listă?

10. Girls’ Generation, „I Got A Boy”

Lansat de Anul Nou, grupul fenomen de fete a ridicat standardul pentru K-Pop în 2013 cu acest hit format dintr-o îmbinare de genuri și schimbări de ritm. Cu o mulțime de elemente acustice aparent disperate – electro-pop, tobe minimale, voci de divă extrem de înalte, rap feroce, schimbări drastice de ritm, xilofoane -, Girls’ Generation îl uniformizează cu un refren și o producție atu de perspectivă.

9. Baechigi feat. Ailee, „Shower of tears”

8. 4Men, „Hello, it’s me”

7. SISTAR19, „Gone Not Around Any Longer”

În ansamblu piesa Numărul 1 în conformitate cu K-Pop Hot 100 din acest an, melodia de duet a celor de la SISTAR19 a prezentat o latură foarte diferită a celor două de la cântecul de debut „Ma Boy”. Cu un acompaniament de jazz și saxofon, Hyorin și Bora cântă de-alungul piesei melancolice, fiecare având un vers în care spun povestea de dor a unui iubit pierdut și povestea de a se descurca cu noi realități.

6. Nell, „Ocean of light”

5. Taeyang, „Ringa Linga”

Patru dintre cei cinci membrii Big Bang au avut lansări mari de K-Pop anul acesta, dar cel care a strălucit cu adevărat a fost Taeyang cu beat-urile puternice gen club ale lui „Ringa Linga”. Vocea lui lină care s-a amestecat cu o producție de synth-uri elaborate (prin amabilitatea lui Jose E. Luna și a colegului de trupă G-Dragon) – plus coregrafia intensă ce-o însoțește – face din melodia solo una dintre cele mai captivante ale anului 2013.

4. Cho Yong Pil, „Bounce”

3. f(x), „Rum Pum Pum Pum”

Dacă fanii vechi f(x) au fost șocați literalmente de melodia cvintetului, „Electric Shock”, anul trecut, fetele au revenit cu cel mai experimental produs al lor până în prezent. Cumva, „Rum Pum Pum Pum” îmbină sunete funky de chitară, elemente de samba, beat-uri puternice, armonii extraterestre și clasicul de Crăciun „Little Drummer Boy” într-o piesă pop accesibilă.

2. Drunken Tiger feat. Yoon Mi Rae & Bizzy, „The Cure”

1. EXO, „Growl”

„Growl” a fost bijuteria coroanei în 2013-le fantastic al trupei de băieți EXO. În timp ce melodiile vechi precum „Mama” și „Wolf” s-au bazat pe concepte complexe și producții ocupate, „Growl” a folosit un beat rar de hip-hop sudic care a lăsat talentele băieților să strălucească. Un amestec de rap, melodicism R&B și sunete pop, melodia de evadare avea câte ceva pentru toți ascultătorii. Clipul însoțitor s-a axat pe un video liniar făcut dintr-o filmare, permițându-le din nou talentelor lui EXO – în acest caz, coregrafia – să strălucească, neafectând moda de top. Alături de un mare interest din Statele Unite – trupa de băieți este cel mai nou act care să aterizeze printre piesele K-Pop din topul vânzărilor din America -, „Growl” întărește EXO ca și actul pe care să-l urmărești în progresul internațional continuu al K-Popului.

3 gânduri despre „Billboard alege Top 10 Cântece K-Pop din 2013

  1. kpop4ever

    Exo pe primul loc!!!!!!!Normal,doar era logic!Au fost nominalizati si la EMA MTV tot cu „Growl”,dar din pacate au pierdut…atunci!Acum sunt pe primul loc!!!!!!Bravo EXO!
    Finghting~

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s