[Random Stuff] Influenţa unui Iljin în şcolile coreene


Imagini

Membrii unui „Iljin” sau gangsterii coreeni au o mare mândrie printre ei şi insistă ca numele lor acum să fie de „primă clasă”. Cine intră în acest grup numit „Iljin”? Studenţii care se consideră a fi lideri în sport, dans, vocal şi în general, apariţia în şcoală. De obicei, grupul cuprinde studenţi cu performanţe academice bune şi preşedinţii de clasă. Odată ce preiau controlul asupra tuturor studenţilor din şcoală prin puterea lor fizică, ei încep să recruteze studenţi cu note bune. Astfel, ei caută să-şi ridice statutul în faţa celorlalţi şi a se apără de profesori. Un membru Iljin dintr-o şcoală din Seul a declarat: „Dacă studenţii exemplari sunt incluşi şi ei în Iljin, atunci profesorii nu interferează cu noi şi mai ales dacă mamele lor au un cuvânt important de spus în şcoală, ei ne ajută când apar probleme.” Aceşti elevi exemplari se simt mai bine gândind  „Sunt bun şi la sport şi la învăţătură” şi intrând în Iljin, nu mai sunt afectaţi de violenţa lor.

Membrii Iljin care fac probleme, mereu îşi roagă profesorii să nu informeze părinţii lor despre asta. Un membru Iljin din Yeoju, provincia Gyeonggi ce a fost arestat, a spus: „Nu mă îngrijorează că merg la un centru de detenţie pentru tineri, mi-e teamă mai mult să nu afle cei din jurul meu.” Cu toate că nu le pasă de sentimentele şi respectul de sine al colegilor lor, ruşinea pentru ei e ceva foarte serios. Ei rămân membri Iljin pentru că sunt atât de încrezuţi, cu toate că uneori le pare rău pentru studenţii pe care îi lovesc, unul din ei spunând: „Nu vreau să trăiesc o viaţă jalnică.” Im Yeong-shik, un profesor de ştiinţe de la Universitatea ChungAng din Seul a spus: „Adolescenţii sunt foarte sensibili când vine vorba de ce spun ceilalţi despre ei. Aceştia vor să arate cât mai bine în ochii prietenilor lor.” La şcoală, unde notele îţi decid poziţia, existenţa membrilor Iljin se bazează pe faptul că dacă aceştia nu îşi pot impune influenţa prin performanţele academice, o fac prin forţă fizică. Pentru majoritatea studenţilor care nu-şi pot face simţiă prezenţa la şcoală, membrii Iljin le insuflă teamă şi admiraţie.

Precum adulţii ce vor să aibă succes în societate, ei vor să fie populari şi ţin să se laude mereu. Sub un Iljin sunt Ijin (clasa a doua) şi Samjin (clasa a treia). Când un membru Iljin se mută într-o altă şcoală sau este reţinut, un membru Ijin sau Samjin îi ia locul, la fel ca un jucător de baseball ce stă pe banca de rezervă. Iljin supravieţuieşte chiar dacă membrii se schimbă. Din acest motiv, elevii sunt expuşi la un  mare risc, dacă aceştia informează şcoala de daunele pe care le suferă din cauza lor.

Poliţia a început o „luptă” cu aceşti Iljin, pentru a controla violenţa din şcoli. Ei ar putea disăprea pentru o perioadă, dar mereu vor fi studenţi ce vor dori să fie mai puternici în faţa celorlalţi. Atât timp cât competiţia dintre colegii de clasă rămâne intensă, elevii vor căuta să le fie recunoscută prezenţa. Asta ar fi o oportunitate pentru membrii Ijin şi Samjin ce au aşteptat un loc liber în Iljin.

Articol scris de reporterul Shin Gwang-yeong.

P.S. Poza aleatorie.

Reclame

7 gânduri despre “[Random Stuff] Influenţa unui Iljin în şcolile coreene

  1. treaba e tare serioasa..uneori se ajunge la batai..umilinte..unii elevi ajung in stadiul in care refuza sa mai mearga la scoala..ok..in fieare scoala exista grupul popularilor..care sunt prea cool pentru a fi prieteni cu restul bla bla…dar cand se ajunge la terorizarea celor care sunt mai slabi de inger(doar un mod de a o spune..cei care nu vor sa intre in scandal) termenul de gangsteri li se potriveste de minune…” Sunt bun şi la sport şi la învăţătură” şi intrând în Iljin, nu mai sunt afectaţi de violenţa lor. ” cu alte cuvinte..te faci prieten cu dracul pana treci puntea..

    Apreciază

  2. Pingback: Celebrităţi coreene care sunt bănuite că ar fi fost iljini | Kpop Romania

  3. Pingback: [CCC] NCT Dream, Sulli, T.O.P, T-ara vs Hwayoung, L.Joe din TEEN TOP | K-pop Romania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s