[Editorial] Personajele din dramele sud-coreene dau apă la moară fenomenului ‘girl crush’

image

Din ce în ce mai mult femeile din dramele sud-coreene sunt înfățișate în postura unor personaje dure care pot rezolva multe lucruri singure, o tendință care, în opinia criticilor, reflectă furia stăpânită a femeilor față de bărbații abuzivi.

Audiența feminină își dă frâu liber emoțiilor prin intermediul personajelor din drame. Într-unul din cazuri, o femeie pune la respect un grup de gangsteri. Femeia, jucată de Park Shin Hye în drama „Doctors” de pe SBS TV, este un neurochirurg care-și utilizează antrenamentele în arte marțiale atunci când este necesar.

image

Într-un episod recent, aceasta a atras o audiență impresionantă după ce a prins și i-a răsucit mâna unui delicvent care încerca să fugă după ce și-a strâns de gât iubita.

„Din cauza discriminării și a oprimării din societate, femeile se simt intimidate”, a spus criticul de cultură pop Ha Jae Geun. Femeile încearcă plăceri și senzații tari prin intermediul personajelor din drame, care sunt foarte active și încrezătoare când își exprimă sentimentele și opiniile.

Temerile publicului au crescut după ce un bărbat a ucis cu sânge rece o femeie într-o toaletă publică din Gangnam, aglomerat centru comercial din Seul, pentru simplul motiv că era femeie.

Acest lucru a impulsionat așa-numitul sindrom ‘girl crush’, sau admirația non-sexuală a femeilor față de alte femei

image

Femeile care se simt vulnerabile și-au îndreptat atenția și către personaje ca Park Soo Kyung, director al unei companii de alimente din recent încheiata dramă „Oh Hae Young Again”. Interpretată de actrița Ye Ji Won, personajul este o femeie șic, singură și foarte generoasă cu șuturile în stil taekwondo.

Listei se adaugă luptătoarea fantomă jucată de Kim So Hyun în serialul de pe tvN „Let’s Fight Ghost”.

image

La cinci ani după ce a fost ucisă chiar cu o zi înainte de examenul de admitere la universitate, fantoma cutreieră lumea luptând contra spiritelor malefice ajutată de un exorcist.

„În lipsa schimbărilor sociale care să fie în avantajul femeilor, acestea sunt pe punctul de a izbucni”, a spus criticul social Kim Seong Soo. „În timp ce țin cu aceste personaje luptătoare, se poate spune că femeile încearcă să spargă ‘tavanul de sticlă’ care le asuprește”.

Sursa: Kpop Herald

Save

9 gânduri despre „[Editorial] Personajele din dramele sud-coreene dau apă la moară fenomenului ‘girl crush’

  1. My bangtaned soul and Wonho

    Interesant articol👏 n.as fi observat chestia asta nici daca vedeam toate 3 serialele😂……btw n.am mai vazut o drama coreeana de mult si daca as vrea sa incep, n.as sti ce sa aleg ca sunt toate f bune

    Apreciază

    Răspunde
    1. Odd

      Oh Hae Young Again este super si este de curand terminata. Ti-o recomand cu incredere.
      Ce am mai vazut eu de curand si mi-au placut mult au fost Liar Game (este un serial psihologic) si Sassy Go Go, de la care nu aveam asteptari mari pentru ca este vorba despre niste elevi de liceu, dar am fost placut surprinsa si mi-a placut la nebunie.

      Apreciază

      Răspunde
    2. Kaila

      Healer – e serialul meu preferat. E foarte bun, chiar ti-l recomand. Chiar daca are actiune, povestea de dragoste nu e neglijita si este contruita foarte frumos.

      Let’s fight ghost – mie mi se pare destul de bun. desi, eram destul de reticienta, este mai bun decat doctors sau uncontrollaby fund. plus, e amuzant, imi place chimia dintre protagonisti. sunt foarte draguti

      Emercency Couple – serialul asta e serialul meu preferat cu doctori. e cu song ji hyo. iar certurile dintre personajele principale sunt epice :))

      You Who Came from the Stars – mi-a placut mult povestea acestei drame. am adorat-o pe actrita din rolul principal. reactiile ei sunt hilare si mereu epice

      Marriage, not dating – comedia mea preferata. si nu are faze penibile sau exagerate

      alte seriale care imi plac sunt: Goong, Gu Family Book, Hotel King, Trot Lovers

      Apreciat de 1 persoană

      Răspunde
  2. Pingback: Internauții susțin că CL arată că un director al companiei YG | Kpop Romania

Lasă un comentariu