Opt lucruri pe care le-am învățat de la regizorul Park Chan-wook


Articolul integral pe Cinemagia.ro, link-ul articolului în articol.

Cel mai recent film al regizorului, The Handmaiden, proiectat la Festivalul Anonimul, va avea premiera și în cinematografele noastre, toamna aceasta.

De câteva zile, Festivalul de Film Independent Anonimul, desfășurat în Delta Dunării, la Sfântul Gheorghe, s-a încheiat. Dar ediția va rămâne pregnant în amintirea cinefililor veniți la festival multă vreme de acum înainte datorită prezenței ca invitat special a regizorului sud-coreean Park Chan-wook, cineast de talie mondială. Câştigătorul Marelui Premiu la Cannes pentru „Oldboy” şi al Premiului Juriului pentru „Setea”, Park Chan-wook se află în prim-planul renaşterii cinematografiei coreene. Faimos pentru vizualurile explozive şi modul dinamic de a spune povestea, este un regizor care continuu provoacă şi sfidează aşteptările. Park Chan-wook a ținut un masterclass la Festivalul Anonimul, din care prezentăm mai jos punctele esențiale.

Eșecurile consecutive nu l-au descurajat

Park Chan-wook: Două dintre filmele mele au eşuat la box-office, nu au fost nici succes de critică. De aceea a fost foarte dificil la început să trăiesc ca regizor în Coreea. A trebuit să fac un film nou. Nu ştiu cum e în România, dar în Coreea – dacă două filme consecutive îţi eşuează la box-office – nu mai primeşti cea de-a treia şansă. Am încercat să supraviețuiesc, gândindu-mă că voi reuși cumva. Am făcut critică de film și am continuat să mă întâlnesc cu investitorii, am continuat să scriu scenarii de filme. Și am făcut J.S.A.: Joint Security Area, care a fost un succes.

Despre sursele de inspirație. Chair dacă sursa e ceva scris, citește și simte că experimentează chiar el

Park Chan-wook: Sursele de inspirație sunt diferite pentru filmele mele. Fie că e material scris, fie propriile experiențe, toate sunt egale ca importanță. Lady Vengeance este un original. Cât privește un roman pe care îl citesc, povestea o simt ca pe o experienţă personală, pe care o trăiesc eu însămi. Publicul spune că am adaptat povestea faţă de original, însă am luat-o ca pe o experienţă, am luat originalul şi l-am adaptat. Pentru că dacă trăieşti o experienţă şi vrei să o ecranizezi, nu ai s-o reproduci în mod exact, şi asta este ceea ce am făcut în filmele mele – am adaptat. De ce? Pentru că tot conţinutul sursei originale a fost filtrat prin mintea mea şi făcut autentic.

Citeşte articolul integral pe Cinemagia.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s