Top 12 k-drame istorice


The Top 12 Sageuk K-Dramas

Mai jos este o listă cu unele dintre cele mai bune drame istorice. Acestea se mai numesc și Sageuk.

A Tree With Deep Roots

A_Tree_with_Deep_Roots_590x330

treewdr gif

Această dramă are la baza romanul Deep-rooted Tree scris de Lee Jung Myung. În timpul domniei regelui Sejong se petrece o serie de crime, iar Kang Chae Yoon este personajul care le va investiga. Pe măsura ce va inainta în investigație, va descoperi ca în spatele acestora se află o conspirație. Câțiva actori ce au jucat în serial sunt Jang HyukShin Se Kyung,Yoon Je Moon și Song Joong Ki.

Drama o puteți viziona aici.

Warrior Baek Dong Soo

wbds

wbdsgif

Povestea se petrece în timpul domniei regelui Sejong și pune în prim-plan evenimentele provocate de conspirația împotriva regelui. Luptătorul Baek Dong Soo a existat și în realitate. Aceasta a creat un stil de arte marțiale în timpul dinastiei Joseon. Grupul lui trebuie să îl protejeze pe rege, deoarece câțiva asasini vor să îl ucidă. Câțiva actori ce au jucat în serial sunt Ji Chang Wook, Yoo Seung Ho și  Shin Hyun Bin.

Drama o puțeti viziona aici.

The Moon Embracing the Sun

The-Moon-Embracing-the-Sun_1560x872

kpopoverboard

Yeon Woo, fata unei familii nobile, este aleasa să fie viitoare regină, dar inamicii palatului ordonă să fie ucisă. Chiar dacă se crede că aceasta a fost omorâtă, ea a fost salvată de o femeie shaman și crescută printre shamani. Opt ani mai târziu, aceasta se întoarce la palat. Câțiva actori ce au jucat în serial sunt Han Ga In, Kim Soo Hyun, Song Jae Rim și Jung Il Woo.

Drama o puteți viziona aici.

The Great Queen Seon Deok

The_Great_Queen_Seon_Deok_590x330

O prințesa exilată trebuie să lupte cu stoicism ca să își învingă dușmanii pentru a deveni prima conducătoare a regatului Silla. Prințesa exilată va lupta împreună cu sora sa geamână pentru a o învinge pe Doamna Mishil, concubina regelui, ce dorește să le omoare.

Drama o puteți viziona aici.

Jewel in the Palace

Jewel-in-the-Palace_780x436

Povestea se petrece în timpul dinastiei Chosun și are în prim-plan povestea unei fete ce provine dintr-o familie săracă care va ajunge să lucreze la bucătărie palatului. După ce este exilată, aceasta se împrietenește cu o femeie doctor. După un timp, protagonista va reveni la palat ca doctor unde va primi recunoaștere din partea nobililor.

Drama o puteți viziona aici.

Bridal Mask

bridal-mask_590x330

Povestea se petrece în timpul unei dintre cele mai negre perioade din istoria Coreei, perioada când țara a fost sub ocupație japoneză. Kang To este specilizat în arte marțiale și va lupta împotriva regimului imperiului japonez alături de activiști pentru independența țării. Acesta este numit și Gaksital, întrucât folosește o mască pentru a-și ascunde identitate când luptă. Câțiva actori ce au jucat în serial sunt Joo Won, Jin Se Yeon și Park Ki Woong.

Drama o puteți viziona aici.

The Princess’ Man

TPM-Poster-1

tpmgif

Serialul aduce un pic cu povestea dintre Romeo și Julieta. Narațiunea se petrece în timpul domniei regelului Sejo. Este o linie fină între ură și iubire, dar ce faci când treci de această linie?

Hong Gil Dong

hgd

yeppudaa

Fiul nelegitim a unui ministru devine un Robin Hood în timpul dinastiei Joseon. Acestuia mereu i s-a zis că nu o să reușeasca să realizeze nimic în viață din cauza statului său. Asta până când un călugar îi vede adevăratul potențial și îl va învăța arte martiale.

My Love From the Star

My-Love-From-the-Star_2340x1308

mlfts

Poate un extraterestru să înțeleagă mentalitatea unei femei moderne? Do Min Joo este un extraterestru ce are formă umană și care a ajuns pe Pământ în timpul dinastiei Chosun. Acesta a fost mereu cinic față de ființele umane. Dar în epoca contemporană, extraterestrul se va întâlni cu o actriță de top de care se va îndrăgosti. Câțiva actori ce au jucat în serial sunt Jun Ji Hyun, Kim Soo Hyun, Park Hae Jin și Yoo In Na.

Drama o puteți viziona aici.

Sungkyunkwan Scandal

skks

skks

Povestea se petrece în timpul dinastiei Chosun și o are în prim-plan pe Yoon Hee. Fata va prelua identitatea fratelui său bolnav pentru a-și întreține familia. Aceasta va intra la Universitatea Sungkyunkwan la care doar baieților le este permis să meargă. Câțiva actori ce au jucat în serial sunt Park Min Young, Park Yoo Chun și Yoo Ah In.

Drama o puteți viziona aici.

Arang and the Magistrate

aatm

În timpul dinastiei Chosun, o tânără este ucisă. Spiritul fetei se va întoarce pe Pământ ca fantomă pentru a afla de ce a fost omorâtă. Aceasta se va întâlni cu magistratul Lee Eun Oh care are abilitatea de a comunica cu fantomele. Cei doi vor colabora pentru a rezolva misterul morții fetei. Câțiva actori ce au jucat în serial sunt Shin Min Ah, Lee Jun Ki și Yoo Seung Ho.

Drama o puteți viziona aici.

Queen In Hyun’s Man

Queen-In-Hyuns-Man_780x436

a-latteholic

Serialul prezintă povestea de dragoste dintre o actriță din zilele noastre și un nobil din timpul dinastiei Chosun ce poate călători în timp. Câțiva actori ce au jucat în serial sunt Yoo In Na, Ji Hyun Woo și Kim Jin Woo.

Drama o puteți viziona aici.

Sursa: soompi, viki

Anunțuri

8 gânduri despre “Top 12 k-drame istorice

  1. Le-am vazut pe toate! Mi-au placut atat de mult incat le-am revazut a doua oara. Dar mai sunt drame istorice impresionante: Empress Ki ❤ Dong Yi, Furtună la palat, un serial de pe TVR 1, Jumong, The Kingdom of the Winds (continuarea serialului Jumong), Princess Ja Myung (la fel, o continuare a serialului The Kingdom of the Winds), Damo, Emperor of the Sea, Gu Family Book, Gye Baek, Scholar Who Walks the Night si mai sunt.

    Apreciază

  2. Doar mie nu îmi plac dramele istorice ?? Adică nu am ceva cu ele dar totul e așa de monoton . Și pe lângă ăsta prin ” istoric ” se referă , în mare parte , la îmbrăcăminte . Toți bărbații au ori parul lung și poarta kimonouri , ori au pălăriile acelea ciudate și poarta kimonouri ; femeile au toate rochiile alea ciudate în care toate par gravide.

    Știu ca așa sunt costumele lor tradiționale , dar nu sunt mai frumoase dramele acelea cu tineri ( din ziua de azi) care se îndrăgostesc de cineva și alte porcarii ca astea , dar porcarii moderne ??

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s