Scandaluri ce (aproape că) au distrus cariera unor artişti


Imagini pentru t-ara scandal

Fireşte că într-o industrie de divertisment nu pot lipsi scandalurile, însă când vorbim de industria de divertisment coreeană, un scandal poate însemna sfârşitul carierei tale.

Probabil că noi, cei din vest, nu acordăm mare interes acestor scandaluri şi chiar dacă o facem, se pierde în scurt timp. În schimb, coreenii pot să tot menţioneze acelaşi scandal timp de 10 ani doar pentru a sfârşi cariera unei celebrităţi sau poate doar pentru a-i face rău. Cu siguranţă că sunt controverse mai mari şi controverse mai mici, însă populaţia coreeană îşi asumă rolul de critic imediat cum răsare una şi cel mai probabil e că unii din ei pur şi simplu lasă comentarii pline de ură la adresa unor celebrităţi, simţindu-se mai bine şi crezând că asta îi face superiori. Acum terminând cu analiza psihologică a internauţilor coreeni, trec la subiectul acestui post care este o compilaţie a celor mai recente scandaluri ce aproape că au distrus cariera unor celebrităţi.

IU şi elementele lolitice

Imagini pentru iu lolita scandal

Anul trecut, cam prin această perioadă, IU şi-a făcut încă o revenire grandioasă, de data aceasta cu albumul „Chat-shire”. Însă nu după mult timp de la lansare, artista a fost acuzată că ar fi introdus elemente de lolita în noul ei produs şi de pedofilie în melodia „Zeze„. Artista a primit tone de critici, a fost un scandal imens şi s-a manifestat cu mesaje pline de ură timp de luni întregi. Părea că, acum, cariera lui IU mergea spre un declin total, însă lucrurile s-au calmat, în scurt timp. Albumul tot a fost un succes, chiar şi controversata melodie „Zeze”, iar acum lumea aproape că a uitat de acest scandal, IU revenind la activităţile ei zilnice, primind câteva critici doar pentru actoria sa. Acum aşteptăm ca aceasta să ne bucure cu un nou album, care, să sperăm, că va ocoli soarta precedentului. IU a fost pe muchie de cuţit, însă publicul a iubit-o prea mult şi se pare că asta nu e de ajuns ca să-i termine cariera, dar a fost foarte aproape!

Telenovela lui Kim Hyun Joong

Imagini pentru kim hyun joong scandal

Din momentul izbucnirii controversei lui Kim Hyun Joong şi iubita sa, acum numele lui, practic, este egal cu scandal şi când îl vezi, imediat îţi vine în minte telenovela în care este implicat. De mai bine de doi ani, iubita sa (sau fosta) îl târâie prin tribunale şi invers. Acesta şi-a stopat toate activităţile şi s-a restras pentru a face serviciul militar. Cu toate astea, putem spune că nu a mai rămas mult din cariera sa. Chiar dacă are destui fani care îl susţină în continuare, imaginea sa publică e la pământ acum şi e încă un motiv ce împiedică şi reuniunea trupei SS501. Sau să ne aşteptăm la un SS504?

Park Bom şi drogurile

Imagini pentru park bom drugs

Tot mai bine de doi ani au trecut de la scandalul lui Park Bom cu drogurile. Ceea ce la început a părut a fi o neînţelegere şi părea lipsit de sens, s-a transformat într-un imens scandal ce a stopat activităţile trupei 2NE1 şi a pus-o pe Park Bom la „reflectare” timp de 2 ani. Idolul a primit tone de comentarii răutăcioase, multe din ele fiind insulte directe şi aceasta nu a putut să participe la niciun eveniment public. Pe vremea când acea controversă era ‘proaspătă’, Park Bom a fost criticată în sus şi în jos, apoi când subiectul s-a epuizat, internauţii şi-au îndreptat ura spre orice era legat de ea, cel mai des fiind aduse în discuţie numărul operaţiilor estetice pe care şi le-a făcut. La moment, cariera acesteia stă sub un mare semn de întrebare, iar internauţii coreeni nu par să arate vreun semn de iertare.

Eli din U-KISS şi familia sa secretă

eli married

În K-pop, o simplă dezvăluire a unei relaţii poate stârni un scandal urât, ce să mai spunem de o căsătorie în secret. Eli din U-KISS a dezvăluit pe Instagram că s-a căsătorit în secret anul trecut şi că soţia sa aşteaptă un copil acum. A fost o ştire mai mult decât şocantă şi, practic, i-a luat orice şansă ar mai fi avut în industria de divertisment. Cred că în urma acestui lucru, toţi idolii au priceput că nu te căsătoreşti în secret dacă visezi să devii popular, nu atâta timp cât trebuie să le îndeplineşti visele fanilor şi să fii căsătorit cu ei până la 50 de ani.

Seolhyun şi Jimin din AOA şi problemele cu istoria

Imagini pentru jimin seolhyun scandal

Un scandal proaspăt în care Jimin şi Seolhyun din AOA au supărat naţiunea cu lipsa cunoştinţelor generale în materie de istorie. Pare că a fost ceva neînsemnat, însă coreenii le-au criticat foarte dur şi fetele au fost nevoite să-şi încheie promoţiile cu noua melodie foarte rapid. Părea că popularitatea lui Seolhyun a dispărut, iar AOA au început să scadă şi ele din faimă, dar toată ‘tragedia’ nu a durat mult, cu câteva lacrimi, nişte scuze şi un profesor de istorie, fetele din AOA au intrat din nou în graţia coreenilor.

Tiffany şi steagul imperial

Imagini pentru tiffany imperial flag

Nu e prima dată când un idol face o gafă pe o reţea de socializare, cu toate astea, a lui Tiffany a fost gravă. Aceasta a dezlănţuit ura coreenilor când a postat pe Snapchat o poză şi a folosit un filtru cu steagul imperial al Japoniei (e un subiect delicat pentru coreeni, puteţi căuta detalii despre istoria lor pe internet pentru a înţelege mai bine de ce aceste ţări au fost – sunt – la cuţite) chiar de Ziua Independenţei! Ironic, nu? Această acţiune a fost criticată grav până şi de internauţii internaţionali, cu toate că nu cer să reflecteze toată viaţa ei asupra controversei.

Park Yoochun şi acuzaţiile de agresiune sexuală

Imagini pentru yoochun assault

Un scandal, la fel, destul de recent, ce a şocat o naţiune întreagă. Park Yoochun a fost acuzat de agresiune sexuală de mai multe femei şi procesul acestuia s-a întins până în această toamnă. Atât internauţii coreeni, cât şi cei internaţionali l-au atacat cu mesaje urâte şi până acum, acesta este criticat. Chiar dacă a fost absolvit de toate acuzaţiile şi s-a dovedit că a fost un şantaj bine pus la cale, cariera acestuia e terminată şi nu prea mai are vreo şansă de întoarcere.

‘dispariţia’ trupei T-ARA

Imagini pentru t-ara scandals

Cu toate că am pornit acest articol cu gândul să menţionez scandalurile mai recente, nu am putut să nu menţionez trupa T-ara. Un exemplu clasic al distruerii unei cariere din cauza internauţilor. Ei bine, nu le-au distrus cariera în totalitate pentru că fetele sunt extrem de populare în restul Asiei, doar că în Coreea nu prea le merge la fel de bine. Puteau să fie la fel de populare ca SNSD, dar puterea mulţimii e uriaşă. Chiar dacă au fost aduze dovezi că fetele nu i-au făcut nimic lui Hwayoung, şansele să-şi reîntoarcă popularitatea de cândva sunt minuscule. Comeback-urile în Coreea sunt tot mai rare şi promoţiile în afara ei tot mai dese.

Ce scandaluri v-au şocat cel mai mult (şi care nu am menţionat)?

Save

Reclame

13 gânduri despre “Scandaluri ce (aproape că) au distrus cariera unor artişti

 1. yochun are deja sanse :)) au fost multe povesti dupa el….filmul unde a avut rol secundar o sa aiba premiera…si sa se vada si partea pozotova..fani internationali si coreeni au fost si sunt alaturi de el !!! se va reabilita cat de cutand !!! parerea mea

  Apreciază

  • Poate solo. Am dubii cu privire la o revenire JYJ, niciunul dintre J-uri nu l-a susținut pe Y în vreo declarație, plus că nu e tocmai inocent pentru că de fapt NU s-a dovedit că a fost un şantaj bine pus la cale, așa cum scrie mai sus. Dar, dacă ești sexi și de genul potrivit, lumea iartă 😉

   Apreciază

   • Cum sa-l sustina membrii prin declaratii? Membrii il pot sustine in privat, nu de ochii lumii. Nici nu s-a pomenit vreodata de asa ceva. Declaratiile sunt facut de agentie. Plus ca unul din membri e in armata si nu poate fi implicat in astfel de lucruri.

    Apreciază

 2. Tablo ..nu doar i a distrus ..pe moment cariera..agenția a renunțat la el ( EH) ..s a ales si cu o stare de depresie si niste luni bune in care viața lui a fost data peste cap FARA un motiv ..doar ura si prostia unora..

  Apreciat de 1 persoană

   • Dovada clara ca internetul e extraordinar de puternic si ca unii oameni cred orbește tot ce „vad” pe internet..n au nici cea mai mica urma de remușcare si distrug imaginea, încrederea cuiva..prostia unora e al naibii de greu de înțeles ptr mine..cum sa faci un om sa treacă prin iad gratuit.. când îți arata toate dovezile posibile ca spune adevărul..doar din pura gelozie/ura..e uimitor ptr mine.. Hyejung e o femeie uimitoare.. A știut sa si tina familia unita, nu l a lăsat pe Tablo sa cedeze, l a sprijinit si s au sprijinit si înțeles unul pe altul.. si împreună au reușit sa i spele numele..desi n ar fi tr sa ajungă sa facă asta..o familie superba 💪💪

    Apreciat de 1 persoană

 3. Pai normal ca internauții coreeni țin atât la scandalele idolilor . Koreea e doar o insula , cu putina populație … Cei care nu sunt idoli sunt în armata , informaticieni sau la diferite scoli ( copii , bătrâni ). La ce sa comenteze , bieții de ei , au nevoie și de cea mai mica resursa de oameni care sa lupte în armata , de aceea e obligatoriu ca orice barbat sa facă armata indiferent de ocupație . Numai scandalurile îi mai ” distrează ” .

  Apreciază

  • *peninsula
   are populatia de 50 de milioane si jumatate…e putin asta? Pe langa asta, barbatii fac doar aproximativ doi ani stagiul militar din cauza sitatiei tensionate cu Coreea de Nord.
   Nu prea are sens ce ai spus…

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s