Ştii despre aceste cuvinte populare folosite de idoli?


Imagini pentru 대박 짤

Ca și noi, idolii iubesc să posteze pe site-urile lor de socializare, utilizând multe hashtag-uri cu emoticoane excentrice. Și dacă știm puțină coreeană, putem traduce una sau două propoziții, dar vor exista întotdeauna cuvinte care ne vor da bătăi de cap. „헐…?” (Verifică lista de mai jos.) 

Dacă îți vine greu să înțelegi aceste cuvinte care sunt la modă în Coreea și nu poți găsi exact ceea ce înseamnă, atunci Papago te poate ajuta. Papago, o aplicație de tradus care împlineşte nevoile atât unui începător, cât și unui intermediar. Este proiectat pentru a face din tine un maestru al 한국어(limbii coreene)!

Sigur ești confuz, așa că e timpul să-ți limpezesc mintea. Să vedem cele mai folosite expresii de idoli noștri preferați.

1. Stop cardiac. – 심쿵Imagini pentru 심쿵

Ca și în melodia populară a fetelor din AOA, această expresie este folosită atunci când inima ta bate atât de repede încât poți face stop cardiac.

2. Luptă! sau Mult Noroc!-  파이팅


Similar lui fighting (화이팅), dacă idolul tău preferat lucrează non-stop pentru o k-dramă sau un noul MV, este bine să-i ajuți să reziste până la sfârșit. Trimite-le ceva putere și să strigă „파이팅!”

3. Piele minunată. – 꿀피부
Va rămâne întotdeauna un mister cum idolii coreeni își mențin pielea așa fabuloasă și curată. Oricum, dacă urmărești tendințele Coreei, prietenii tăi îti vor spune „꿀 피부” în cel mai scurt timp.

4. Uimitor! – 대박
Imagini pentru 대박

Ca și cum ai spune că un lucru depășeste incredibilul, poți folosi acest cuvânt distractiv atunci când ai găsit ceva minunat! Wonder Girls i-ar putea da lui Nick Cannon o lecție despre acest cuvânt în filmul lui.

5. Splendit de frumos. – 세젤예
Imagini pentru WONHO tumblr
M-am prins – cum poate ceva atât de mic să însemne atât de mult? Coreeni au tendința de a prescurta cuvintele luând doar prima silabă a fiecărui cuvânt. „세상에서 제일 예뻐” înseamnă „Cel mai frumos din lume.” Așa că luând doar prima silabă, iese 세젤예.

6.  Cădere nervoasă – 멘붕
Uneori, prietenii tăi pur și simplu nu înțeleg dragostea ta profundă pentru k-pop și cultura coreeană. Atât de mult, până la punctul în care ai putea avea un 멘붕!

7. Ce naiba? – 헐
Imagini pentru 헐
La fel ca în introducere, atunci când cineva spune ceva ciudat, singurul răspuns adecvat este „헐 ..”

8. Corp atletic. – 몸짱
Toți idolii îl au, fie bărbați sau femei! Fă-ți timp pentru a-i complimenta spunând că au un 몸짱, mai ales dacă recent au ținut vreo dietă.

9. Piele de gaină. – 닭살
Nu este doar pentru atunci când ești speriat – poate că trupa ta prefertă a lansat un cântec nou, care este atât de bun încât ai 닭살!

10. All-Kill – 올킬

Este atunci când trupa ta preferată atinge ceva ca un all-kill in topuri, iar ei vor să se laude cu asta. Asigură-te că le vei fi un fan adevărat și învată acest cuvânt.

BONUS: Yehet – 예헷
None animated GIF
Popularul sunet pe care Sehun din EXO îl face atunci când el este fericit! Toată lumea poate folosi acest cuvânt oricând și oriunde.

Acum că știi o parte din aceste cuvinte în vogă, poți descărca cea mai nouă aplicație a lui Naver, Papago pentru a fi în trend cu prescurtările și expresiile coreeene!

sursă: allkpop

Save

Reclame

4 gânduri despre “Ştii despre aceste cuvinte populare folosite de idoli?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s