Drame şi filme ce sunt bazate pe întâmplări din viaţa reală

I se spune arta de a oglinzi realitatea. În cazul unor drame istorice, care sunt destul de evidente (deși o mulțime din ele sunt de obicei ficţiune),dar unele drame sau filme sunt realizate după evenimente reale de obicei recente. Aici sunt câteva evenimente reale ce au devenit inspiraţie pentru anumite drame și filme extraordinare.

1.Miss Ripley(2011)

Cu un nume, fără îndoială, inspirat din romanul Patriciei Highsmith din 1955, această dramă în care joaca Lee Da Hae și Park Yoo Chun se învârte în jurul lui Jang Mi Ri, o orfană care a scăpat de proxenetul ei din Japonia şi care pretinde că viata sa e normala, inclusiv că a studiat la Universitatea din Tokyo. Aceasta îşi găseşte un loc de muncă la un hotel de lux şi îşi lasă în urmă trecutul torturat. Drama în sine este inspirata de povestea unei profesoare de la Universitatea Dongguk şi curator de artă la muzeul de artă Sungkok, de care s-a aflat mai târziu ca a falsificat scrisorile de acreditare. Ea nu a avut nicio liceență de la Universitatea din Kansas sau un doctorat de la Universitatea Yale, așa cum a afirmat aceasta. Dupa ce a fost concediată de pe diferite poziții de prestigiu, femeia în cauză a făcut 18 luni de închisoare pentru fraudă. Interesant, ea a avut, de asemenea, o relaţie cu un consilier al președintelui responsabil pentru obținerea locurilor ei de muncă.

2.My Wife’s Having An Affair This Week(2016)

Actorii din rolurile principale a acestei drame sunt Lee Sung Gyun și Song Ji Hyo. Această comedie romantică, care este de fapt un remake al unei serii japoneze, care, la rândul său, se bazează pe o poveste bizară. Se presupune că un bărbat care, la fel ca personajul lui Lee Sung Gyun , a postat o întrebare ciudata pe unele forumuri, „Soția mea are o aventură în această săptămână; Ce ar trebui să fac ?” Postul evident a devenit viral și a inspirat o întreagă dramă.Sa sperăm că povestea săracului om a fost la fel de hilară precum drama.

3.The Chaser(2008)

Acest thriller are în rolurile principale pe Ha Jung Woo în rolul unui criminal în serie urmărit de un ofiţer de poliţie corupt care lucrează pentru a o proteja pe Mi Jin una dintre mai multe prostituate care lucrează pentru el. Personajul lui Ha Jung Woo este inspirat după o persoană reală, un criminal în serie înarmat cu un ciocan care a fost capturat de ofiţerii de polţie. Destul de interesant, ofițerii l-au capturat de fapt ucigaș înainte dar l-au lăsat să plece, crezând că era un simplu hoț.

4.Silenced(2011)

Inițial, intitulat „The Crucible, acest film cu adorabilul Gong Yoo în rolul principal, spune de fapt, povestea unei școli pentru elevi cu deficiențe de auz în care elevii au pretins că au fost abuzaţi de ani de zile înainte ca lucrurile să fie aduse la lumină în cele din urmă de către un profesor nou-venit. În mod surprinzător, atunci când cazul a ajuns mai întâi la instanțele de judecată, conducerea scolii nu a primit condamnări deosebit de dure. Dar, după ce a citit un roman cu privire la evenimentele din timpul serviciului militar, Gong Yoo a decis să-l transforme într-un film, iar mass-media în cele din urmă a fost socată,iar şcoala a fost închisă și au avut loc schimbări rapide în lege pentru a preveni în viitor astfel de incidente.

5.Bachelor’s Vegetable Store(2012)

Aceasta drama în care joacă Ji Chang Wook şi  Wang Ji Hye se bazează pe o poveste din viaţa reală foarte inspiraţională despre un om care şi-a deschis un mic magazin de legume în 1998, care între timp a ajuns foarte renumit. Pentru toate dramele care încep cu tipi care arată ridicol de bogaţi şi cool, este minunat să vezi că cineva crează ceva frumos pe cont propriu fără ajutorul unui miliardar pe moarte, lăsându-i toata moştenirea.

6.Cart(2014) şi Awl(2015)

Acesta este un scenariu interesant: două povești care vorbesc despre perspective diferite ale aceluiași incident. În iulie 2007, un magazin deținut de un conglomerat uriaș a concediat angajații săi contractuali (mai ales femei), doar pentru a-i înlocui cu lucrătorii externalizaţi. Acest lucru a fost făcut pentru a ocoli o nouă lege care le cere angajaților să primească statut regulat după o anumită perioadă de timp. Ceea ce a rezultat, cu toate acestea, a fost concedierea angajaților, punând în scenă o grevă în fata supermarket-ului timp de 512 zile.

7.As one (2012)

Poate că nu la fel recent ca și restul de pe această listă, dar cu siguranță nu destul de vechi pentru a se califica în istorie. Drama este bazată pe povestea unei jucătaore de tenis de masă de origine sud-coreeana, Hyun Jung Hwa și a nord-coreenei Lee Boon Hee, care formează o echipă pentru a juca în 1991 la Campionatele Mondiale de tenis de masă din Chiba, Japonia. Drama prezintă lupta lor de a deveni o echipă iar, în acest proces aflați mai multe despre decalajul deprimant dintre nord-coreeni si sud-coreeni. Interesant, drama a fost scrisă după mai multe interviuri cu jucătoarea Hyun Jung Hwa.

8.Way Back Home(2013)

Un film despre traficul de persone, Way Back Home se învârte în jurul lui Jeong Yeon, o casnică obişnuită închisă în Martinica, Franta, timp de doi ani după ce a fost acuzată pe nedrept de trafic de droguri la un aeroport din Paris. Filmul este bazat pe un incident din viaţa reală, care s-a întâmplat la sfârşitul anului 2004. Cronicile poveştoi vorbesc despre lupta femeii închise în închisoare şi eventuala ei întoarcere în Coreea de Sud. Filmul a adus multe discuţii cu privire la neglijenţa Ministerului Afacerilor Externe pentru incapacitatea lor de a-şi apăra cetăţenii.

sursă: dramafever

 

Un gând despre „Drame şi filme ce sunt bazate pe întâmplări din viaţa reală

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s