Idolii vs actorii: De ce coreenii cred că nu merită a fi comparaţi


Imagini pentru actors vs idols

Pentru fanii internaţionali, idolii, actorii, modelele din Coreea de Sud sunt toate aceleaşi celebrităţi coreene, dar însăşi populaţia coreeană nu crede la fel. Se ştie deja că majoritatea dintre ei plasează aceste vedete pe o anumită ierarhie şi anume actori<modele<idoli. Dar de ce idolii sunt consideraţi inferiori actorilor?

Cu siguranţă că gândirea coreenilor diferă de cea a fanilor internaţionali, asta văzând în articolele unde sunt şi comentariile internauţilor, însă aceştia au chiar nişte concepte şi idei foarte ciudate. Aparent, în comparaţie cu munca de actor, aceştia consideră munca de idol într-un fel, inferioară şi după ei nici nu merită comparaţia dintre un idol şi un actor. Reiese că e mai cool şi e la un alt nivel să joci în filme sau seriale la TV, decât să fii o păpuşă care ţopăie pe scenă şi râde când i se spune. De fapt, coreenii nu îi compară pe actori sau pe actriţe mai cu nimeni. Ori, mai bine zis, nimeni nu merită.

Iată un exemplu mai jos unde Jessica a fost văzută la o prezentare de modă stând alături de nişte actriţe.

Titlul articolului: Jessica văzută la o prezentare de modă…e la fel de frumoasă precum o actriţă

1. [+611, -159] Cum îndrăzneşti s-o compari cu Han Ji Min!!! Jessica e mai urâtă…uită-te la maxilarul ăla…

2. [+487, -120] Han Ji Min >>>> spaţiu >>>> Jessica

3. [+372, -89] ?

De regulă, când actorii sunt comparaţi cu idolii, internauţii coreeni de regulă lasă comentarii tipice acestui caz precum „Evident că actorii sunt mai frumoşi!!”, „Cum poţi să îi compari?”, „Nu ştiu ce anume, dar actorii au ceva diferit la ei”, „Idolii sunt doar idoli, nu se pot compara cu actriţele”.

Dacă v-aţi întrebat vreodată de ce atât de mulţi idoli lasă cântaul pentru actorie sau îşi încearcă norocul şi în acest domeniu, iată şi răspunsul. După cum vedeţi, actorii au o imagine mult mai pozitivă (populaţia, practic, îi venerează), în timp ce idolii mereu sunt criticaţi. Dacă se dezvăluie că un idol e într-o relaţie, e critcat imediat. Dacă se dezvăluie că un actor e într-o relaţie, acesta e susţinut şi încurajat. E destul de evidentă dorinţa idolilor de a se transfera la un job ce nu necesită atâta bătaie de cap, atâta efort şi prefăcătorie. De aceea vedem şi idoli deveniţi actori, fie că au talent sau nu.

Care e atitudinea voastră faţă de idolii şia ctorii coreeni?

Reclame

5 gânduri despre “Idolii vs actorii: De ce coreenii cred că nu merită a fi comparaţi

 1. Sincera sa fiu..nici eu nu îi compar. Dar nu din același motiv pt care coreenii nu îi compara.
  Eu consider ca actorii is actori și idolii idoli. Is diferiți, fac lucruri diferite, și sa nu uitam ca în actorie sunt oameni de toate vârstele, în timp ce în kpop cam de la 30+ se lasă de muzica și își văd de viața lor.
  Pur și simplu, nu îi pot compara… Dar nu consider ca actorii is cu mult peste idoli! Sau modelele.. După părerea mea modelele mi se par cele mai inferioare, pt ca doar se plimba pe un podium și pozează în timp ce idolii și actorii chiar muncesc.

  Apreciază

 2. Din perspectiva mea , îți trebuie talent și ca sa fii actor și ca sa fii idol . Însă , ca sa fii actor , ai nevoie și de o față acceptabila ( ca sa dea bine pe sticla ). Frumusețea , în general , în muzica nu prea contează , dar în kpop contează în multe cazuri , pentru ca , dacă ați observat , idolii au fost mai mult criticați pentru Cum arata sau pentru ca si-au făcut operații estetice nu pentru ca au cântat o nota fals .
  Ești mai norocos dacă ești actor , lumea nu gândește ” Ce multe operații are” ci gândește ” Ce bine joaca unnie sau oppa ” .
  Iar chestia cu relațiile , am observat-o și eu , dar nu mi se pare corect .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s