Religia lui Park Bo Gum e pusă sub semnul întrebării în urma scandalului cu preşedintele Coreei de Sud


Imagini pentru park bo gum 2016

În mijlocul izbucnirii scandalului cu preşedintele Coreei de Sud, afilierile religioase ale lui Park Bo Gum sunt din nou puse sub un semn de întrebare, cauzând multe dezbateri online.

Pe scurt, o privire în scandalul politic cu preşedintele: a fost dezvăluit că o femeie pe nume Choi Soon Shi care este o veche cunoştinţă de-al Preşedintelui Park, controla şi lua cele mai importante decizii guvernamentale fără a avea vreun anumit post oficial. De asemenea, este acuzată şi de strângerea unei sume enorme de bani abuzând de relaţia sa cu preşedintele.

Choi a devenit apropiată de preşedinte prin tatăl ei, atunci când preşedintele era fiica uni dictator. Park tocmai îşi pierduse mama într-un asasinat şi îl întâlnise pe Choi Tae Min, un faimos lider de cult religios. Choi, care şi-a creat propriul tip de religie îmbinând creştinismul, budismul şi şamanismul, susţinea că poate comunica cu morţii, incluzând-o şi pe mama preşedintelui. Apoi, el a prezentat-o pe fiica sa, Choi Soon Shil, susţinând că şi aceasta poate comunica cu spiritele morţilor. Choi avea o influenţă atât de mare asupra lui Park, încât chiar dictatorul le-a ordonat să nu se mai vadă. Dar relaţia lor a continuat, de asemenea şi afilierea lui Park cu cultul religios al lui Choi, până când aceasta a devenit preşedinte.

În cele din urmă, actualul preşedinte a devenit primul preşedinte care să asiste şi să susţină deschis ceea ce majoritatea coreenilor consideră nişte grupuri de cult religios. A fost văzută la ceremonii religioase ce îi aveau ca lideri pe şamani şi medii. În trecut, unii au discutat despre asta şi au spus că e o problemă, dar mulţi au apărat-o pe preşedinte spunând că e viaţa ei privată şi e liberă să-şi aleagă orice religie.

Cu toate astea, scandalul din prezent a devăluit că Preşedintele Park a permis ca viaţa sa privată şi anume religia să-i afecteze postul public de preşedinte, invitând-o pe Choi Soon Shil, fiica unui lider de cult să ia decizii importante ce ţin de guvern.

Cu întrebarea dacă trebuie ca o persoană publică atât de influentă să fie într-un grup religios suspect, unii internauţi au adus în discuţie şi afilierile religioase ale actorului Park Bo Gum. Acesta vorbea foarte deschis despre religie încă de la începutul carierei sale, postând pe Twitter diferite verseturi din Biblie şi discutând importanţa credinţei în timpul interviurilor.

Biserica acestuia, „Jesus Centered Church”, la care însuşi Park Bo Gum a afirmat că merge de la naştere, e considerată, oficial, un ‘cult’ de către majoritatea organizaţiilor creştine din Coreea de Sud din cauza problemelor cu aceasta. Unele din ele includ încurajarea pacienţilor cu probleme grave de sănătate să folosească exorcismul pentru a se trata şi să abandoneze tratamentul medical. Aceştia fac exorcism foarte des în timpul şedinţelor.

Bo Gum a explicat chiar el într-un interviu că atunci când era mic, s-a îmbolnăvit grav şi a fost tratat de biserică. În acelaşi interviu în care vorbeşte despre această recuperare miraculoasă, actorul l-a menţionat şi pe Lee Choi Suk, pastorul bisericii, care i-a dat numele de Bo Gum însemnând „o sabie preţioasă”.

Park Bo Gum la o întâlnire cu pastorul Lee Choi Suk; video-ul a fost încărcat pe site-ul bisericii

Park Bo Gum cântând în corul bisericii

Însă cel mai scandalos fapt a fost că această biserică a fost implicată, în anul 2000, în moartea misterioasă a unei femei. Aceasta a fost găsită moartă, cu câteva coaste rupte şi vânătăi pe corp la una dintre şedinţele ţinute de pastorul bisericii, Lee Choi Suk; se presupune că aceasta frecventa şedinţele pentru a se trata de o boală. Cazul nu a fost rezolvat nici până astăzi.

Internauţii au discutat despre religia lui Park Bo Gum şi în trecut, dar din moment ce e o chestie personală, mulţi i-au luat apărarea şi l-au susţinut în alegerea sa. Cu toate astea, din cauza scandalului cu persoanele de cult religios ce influenţează deciziile preşedintelui, unii se îngrijorează că fanii actorului ar putea fi influenţaţi şi ghidaţi şi ei spre acest cult religios.

Internauţii coreeni au lăsat tot felul de comentarii precum: „Ştiam că Park Bo Gum crede într-o religie de cult, dar nu ştiam că e atât de rău…”, „Problema cu celebrităţile e că acestea influenţează multă lume, nu e nimic rău în aceste culturi”, „Religia unei celebrităţi nu contează atâta timp cât e bun la ceea ce face. Nu-mi pasă dacă crede în spaghete zburătoare sau altceva. Cu toate astea, e important pentru un politician să nu fie înfluenţat de religia sa”, „Fireşte că acest lucru contează. O persoană atât de faimoasă îşi poate „transmite” credinţa. Acesta poate influenţa fanii mai tineri….E ok dacă nu vorbeşte despre asta, dar nu ar trebui să-şi menţioneze credinţa sa în culturi.”

Mai jos e un video de la o şedinţă a bisericii lui Park Bo Gum.

sursă: allkpop

Anunțuri

5 gânduri despre “Religia lui Park Bo Gum e pusă sub semnul întrebării în urma scandalului cu preşedintele Coreei de Sud

  1. Pingback: Trecutul întunecat al actorului Park Hae Jin iese şi el la iveală | Kpop Romania

  2. Pingback: Dispatch susţine că YG Entertainment e implicat în scandalul cu Choi Soon Shil | Kpop Romania

  3. Pingback: [Random Stuff] Peste un milion de coreeni vor protesta împotriva preşedintelui | Kpop Romania

  4. Pingback: Moștenitorul companiei Samsung arestat în cazul Președintei Park Geun Hye | K-pop Romania

  5. Pingback: Park Bo Gum pierde din ce în ce mai mulți fani? | K-pop Romania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s