[Random Stuff] Peste un milion de coreeni vor protesta împotriva preşedintelui


lee-seung-hwan,buzz,kim-jae-dong

Coreea de Sud se pregăteşte pentru unul dintre cele mai mari proteste din istoria sa.

Astăzi, pe 12 noiembrie, cetăţenii se pregătesc (ori s-au pregătit) de un protest unde vor cere ca preşedintele Park Geun Hye să demisioneze. Protestul va începe la ora Coreei, ora 16:00, şi va ţine până în dimineaţa zilei de 13 noiembrie. Potrivit Yonhap News, oranizatorii protestului preconizează că vor veni de la 500,000 până la un milion de protestatari. Forţele speciale ale poliţiei se aşteaptă că vor veni mai puţini protestatari şi anume de la 160,000 până la 170,000 de cetăţeni.

În utlimul protest au fost peste 200,000 de cetăţeni în piaţa din Seul. Cu toate astea, protestul din acest weekend ar putea avea proporţii mai mari din moment ce tot mai multe detalii şocante legate de implicarea lui Choi Soon Shil în manipularea preşedintelui şi conducerea ţării au fost dezvăluite.

Pe lângă asta, cetăţenii din alte regiuni ale ţării vor lua autobuzele şi vor veni în capitală. A fost raportat că deja toate cursele spre capitală au fost rezervate şi toate biletele din oraşele mari spre Seul au fost vândute.

Ziarul Kyunghyang a declarat că iniţial, erau în jur de 50,000-70,000 de protestatari din Busan ce se îndreptau spre Seul în acest weekend, dar a fost înregistrată o creştere majoră şi astfel, cifra a depăşit numărul de 100,000.

De asemenea, şi politicienii se vor alătura protestului. Toate partidele, cu excepţia celui în care este preşedintele, vor participa.

Din moment ce se aşteaptă ca acesta să fie unul dintre cele mai mari proteste din istorie, toate cele trei companii majore de telefonie mobilă îşi vor extinde serviciul de Wi-Fi şi se vor asigura ca protestatarii să aibă o conexiune sigură pe tot parcursul protestului.

La acest protesc se vor alătura şi multe celebrităţi. Va fi un festival cultural intitulat „Să ne adunăm! Să fim furioşi” #DemisioneazăParkGeunHye”. Celebrităţi ca Kim Jae Dong, Kim Mi Hwa,  Lee Seung Hwan, Jun In Kwon şi Jung Tae Choon vor evolua şi vor ţine discursuri la acest festival.

sursă: allkpop

Dacă nu sunteţi la curent cu scandalul politic din Coreea de Sud, reveniţi aici, aici şi aici.

Reclame

4 gânduri despre “[Random Stuff] Peste un milion de coreeni vor protesta împotriva preşedintelui

  1. Pingback: Melodia de debut a trupei Girls’ Generation ajunge brusc #1 în clasamente | Kpop Romania

  2. Pingback: [CCC] YG criticaţi pentru recenta poză de pe Instagram | Kpop Romania

  3. Pingback: [Random Stuff] Preşedintele Park Geun Hye are cea mai mică rată de aprobare din istorie + protestele continuă | Kpop Romania

  4. Pingback: Moștenitorul companiei Samsung arestat în cazul Președintei Park Geun Hye | K-pop Romania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s