Rezultatele de la MMA stârnesc controverse

Imagini pentru melon music awards 2016

În urma afişării câştigătorilor de la MMA (MelOn Music Awards), s-au stârnit deja o groază de controverse, internauţii fiind nemulţumiţi de incorectitudinea rezultatelor.

În primul rând, s-au făcut observaţii asupra Daesang-ului câştigat de BTS care aparent, trebuia să-i revină trupei EXO. BTS au câştigat un Daesang pentru „Albumul Anului”, însă făcând o comparaţie între vânzările trupei EXO şi cele ale trupei BTS, observăm că nu BTS sunt cei care domină.

Pe lângă asta, criteriul de acordare a premiului pentru Artistul Anului şi Albumul Anului sunt la fel. Deci, în urma acestor date, mulţi se întreabă cum EXO au primit premiul pentru Artistul Anului, dar nu şi pentru Albumul Anului?

O altă nedumerire a fost premiul câştigat de trupa Black Pink, care mulţi credeau că va merge la trupa I.O.I. E acelaşi crtiteriu ca şi în cazul BTS şi EXO.

1

I.O.I a avut 2 milioane de descărcări faţă de Black Pink care a avut 1 milion. Şi la streaming I.O.I a avut 75 de milioane, iar Black Pink 51 de milioane.

2

Au fost acumulate încă din aprilie şi e clar că I.O.I are mai multe vânzări. Acest premiu se acordă în baza a 70% din vânzările digitale. „Whistle de la Black Pink a stat foarte bine în clasamente, dar tot a fost depăşită de ultima melodie de la IOI, „Very Very Very„.

Celelalte 30% le reprezentau voturile fanilor unde, din nou, I.O.I erau în frunte.

3

Mulţi se întreabă care a fost procedura pentru selectarea câştigătorilor când cifrele spun altceva.

sursă: kpopkfans, pann-choa

67 de gânduri despre „Rezultatele de la MMA stârnesc controverse

        1. Mona

          Gandeste-te inainte de a vorbi. Albumele se ridica in clasamente conform vanzarilor pe care le au. Se vede mai sus ca EXO au dublu cat BTS, cum naiba sa fie in spatele lor? Lumea i-a acuzat pe MMA pentru incopetenta lor, dar voi aruncati cu rahat in EXO. Si veniti cu „argumente” lipsite de dovezi. Get a life si acceptati realitatea. Pentru cine n-a inteles inca, premiile se calculeaza in felul urmator: 70% vanzari + 30% voturile fanilor. Deja la ce distanta sunt in fata BTS cu numarul albumelor, era evident cine trebuia sa castige acest premiu. BTS trebuiau sa primeasca pentru dansul anului sau ce mai era acolo.

          Apreciat de 1 persoană

          Răspunde
            1. Kaila

              banuiesc ca popularitatea lor se dovedeste in vanzari si vizualizari..
              care din pacate inca nu le au :))
              iar bts inca nu au ajuns la nivelul trupei exo. cand o sa aiba atatea premii si vizualizari cate au exo + atatea albume vandute apoi o sa iti dau dreptate
              si oricum, exo si bts fac parte din etape diferite, nu ai cum sa ii compari, deparece reprezinta generatii diferite

              Apreciază

              Răspunde
  1. fl

    EXO chiar nu merită atâta atenţie nu fac nimic deosebit, au noroc că agenţia e mare şi de succes în rest… Să fi debutat la o companie mică nu cred că ar fi avut succes grupa +au pierdut din teritoriu și datorită plecării celor 3(mă bucur într-un fel pentru Luhan, Tao şi Kris)
    BTS au depus multă muncă, au meritat mai mult…
    Pentru cei ce îmi vor sări cu comentariile rautacioase- sunt EXO-L

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
    1. Mimi

      Ce subiectivi sunteti. Daca EXO vin de la SM inseamna ca nu au muncit? Nu le-a oferit nimeni popularitatea pe tava, din cate imi amintesc, nu au avut mare popularitate in primii ani. Au scos apoi hit dupa hit si au strans fani si din ce teritoriu au pierdut cand au plecat trei membri si inca e trupa care domina la moment? De unde stii tu ca BTS a depus mai multa munca ca EXO? EXO, in primul rand, au avut o presiune mai mare pentru ca vin si de la o agentie mai mare..nu vad care e treaba cu „BTS au muncit mai mult…wtf”
      Toti haterii zic ca-s „EXO-L” ..cine va crede?

      Apreciat de 2 persoane

      Răspunde
      1. fl

        Dragă, ultima frază ţi se adresează special pentru tine şi pentru mulţi ca tine.
        SM are o sumedenie de fani, doar ca companie, mulţi devin fani grupelor datorită agenţiei .
        De ce spun că BTS au meritat?
        Pentru că ei au mulţi fani în toată lumea nu doar în ASIA, şi fanii internaţionali au un impact mare ,foarte mare.
        De unde ştii ca toţi haterii sunt EXO-L?
        Sunt unii care nici nu ştiu cine sunt EXO dapoi încă sa fie şi EXO-L. 😁

        Apreciază

        Răspunde
        1. Mona

          Era vorba de persoanele ca tine care arunca cu rahat in vreo trupa si apoi incerc sa se apere pretinzand ca ar fi fanul ei. Esti penibila. Fanii ca tine sunt cei mai nesuferiti…sustin ca trupa lor a muncit foarte mult, iar de restul trupelor zic ca nu merita premiile si ca nu au muncit.

          Apreciat de 1 persoană

          Răspunde
      2. Adi

        Macar au decenta de a-si compune singuri cântecele nu li se pun pe tava ca celor de la EXO. Macar au avut decenta de a canta live la AAA. Au locuit 7 intr-un apartament foarte mic și au muncit din greu sa ajungă unde sunt fiind de la o agenție mica.

        Apreciază

        Răspunde
    2. Mimi

      P.S. Ce fac BTS asa deosebit de zici ca EXO nu fac nimic? Au venit cu ceva nou? Cu ceva diferit? Nu, tot s-au luat dupa BAP cu conceptul de al debut sau ca Boy in Love seamana izbitor de mult cu Growl si Wolf?

      Apreciat de 1 persoană

      Răspunde
      1. fl

        Ce fac BTS?
        Doar existenţa lor e ceva.
        Au măcar talent .
        BTS au luat cu asalt toate topurile din multe ţări şi au ridicat agenţia unde este acum.
        Boy in luv seamănă cu Wolf? Wtf
        Aici vă rog A.R.M.Y, iertaţii cuvintele fără valoare.

        Apreciază

        Răspunde
    3. Kaila

      in primul rand, tu nu esti exo-l, daca ai fi fan, ai avea cu totu alta atitutidine
      in al doilea rand, sm nu are fani ai companiei… chestia asta exista la yg, esti sigura ca nu esti fan de acolo? oricum nimeni nu si-ar dori un ‘fan’ ca tine
      in al treilea rand, exo nu a pierdut din ‘teritoriu’. nici macar nu stiu despre ce vorbesti :))) ti se pare cumva ca au mai putine vizualizari decat inainte sau ca inca nu sunt nr.1 in vanzari sau ca inca nu castiga premii. exo inca stabilesc recorduri + deja are un fandom destul de mare si puternic
      in al 4 lea rand, da bts a depus munca si merita sa castige si ei ceva
      dar daca o trupa are faima sau creste in faima, asta nu inseamna cai fura faima celeilalte

      Apreciat de 2 persoane

      Răspunde
      1. Andreea

        Ideea era ca atunci cand o companie mare, gen SM debuteaza o trupa noua, toata lumea are asteptari, deci majoritatea le urmareste de la bun inceput evolutia. Pe cand trupele de la companiile mici isi castiga singure fanii, cu propriile melodii si toate cele… Sunt atat de multe trupe underrated si la fel de talentate

        Apreciază

        Răspunde
      2. Adi

        Orice trupa de la SM are din start popularitate si nu ai cum sa negi. Uite de exemplu cei de la ToppDogg au cântece foarte bune si nu sunt la fel de cunoscuți sau Seventeen sau History sau alte trupe masculine de la alte agenții.
        De ce sunt exo populari? Sunt se la SM, iar SM are bani „cacalau” pt publicitate la greu, au relații prin televiziuni si de asemenea oamenii au așteptări. Exista fani SM cum exista si la YG. Eu sincer nu vad cu ce sunt mai buni cei din exo fata de cei de la infinite, btob, winner sau block b, eu ii cred chiar inferiori trupelor de mai sus. La începutul carierei lor faceau numai playback, iar fanii veneau cu scuza „e coregrafia grea”.
        Daca suntem corecți haide sa fim pana la capăt. exo nu sunt cu nimic mai buni ca mulți alții, au avut noroc.

        Apreciază

        Răspunde
        1. Kaila

          ok tu ramai cu parerea ta, si eu cu a mea :))
          ti se pare ca shinee a avut asa mare impact ca exo? sau ca nct are mult succes acum? sau trupele red velvet si f(X) sunt bune si sunt de la SM, ti se pare ca red velvet are acelasi impact ca twice sau ioi?
          bun… deci hai sa luam ca exemple alte grupuri, winner si ikon sunt de la YG, o compania foarte mare, putem sa zicem. si YG are putere sa cumpere publicitate si premii (daca tot teai luat de SM ca face acesta) eu nu vad succesul acestor 2 trupe. ti se pare ca au un succes si un fandom asa de mare ca cel de la bts sau exo? eu zic ca nu. ikon si winner vin de yg si nu au o popularitate care sa intreaca pe cei de la bts
          oricum, numi pasa sa iti demonstrez contrariul, pt ca exo tot va succes si va fi o trupa sustinuta de fani, orice ai zice sau crede tu sau altii

          Apreciază

          Răspunde
        2. Defoll

          Ai dreptate , EXO nu sunt cu nimic mai buni ca și trupele pe care le-ai enumerat , au avut noroc . Totuși , atunci cu ce sunt BTS mai buni ca Infinite , BTOB sau decât Block B ? Toate vin de la companii mai mici așa ca le putem compara mai ușor … Toate trupele enumerate fac dansuri , piese , unii dintre ceilalți sunt chiar mai frumoși ca cei din BTS , așa ca spune-mi cu ce sunt ei mai buni ?

          Apreciază

          Răspunde
          1. Adi

            Nu am spus ca BTS sunt cei mai buni, dar ei au ajuns cineva in ciuda faptului ca la început erau niște necunoscuți.
            Evident ca sunt trupe si mai bune ca BTS, dar si mai proaste.
            Eu ii consider foarte buni pe Infinite, mai buni ca BTS.

            Apreciază

            Răspunde
  2. Dana's

    Indiferent de ce spun alti pentru mine BTS sunt cei mai tari, isi merita premiul.
    Indiferent ca ne convine sau nu, premiile s-au dat, castigatori au fost anuntati, noi nu putem schmba situatia cu nimic.
    Adica, pe bune? BTS n-au dreptul la nici un premiu?

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
        1. Kaila

          iti raspund aici, pt ca acolo nu mai pot.
          spune-mi si mie cate clipuri de la bts trec de 100 de milioane de vizualizari
          si poti citi si in articol cine a dominat in vanzari
          eu zic totusi sa cascam bine ochii si sa citim cu atentie. sau nu mai stim matematica, care numar e mai mare decat celalalt

          Apreciază

          Răspunde
            1. Kaila

              bine, ramai cu povestile tale si stai la scoala, si mai invata cum sa vorbesti si in limba romana
              si poate dupa ce termii scoala, trupa ta o sa castige premiile si popularitatea necesara, ca sa poti sa ai argumente :))

              Apreciază

              Răspunde
              1. Div

                Asa o sa fac. Si poate pana atunci se mai trezeste lumea la realitate si isi da seama ca nu totul se invarte in jurul lui Exo 🤗

                Apreciază

              2. Adi

                Tu vorbești? Analfabeto 😂😂😂😂😂😂 Ma amuza teribil greșelile tale. Sa comentezi de altii atunci când vei putea sa pui cratima la locul ei.

                Apreciază

              3. Kaila

                Ok :)) scuze ca nu am ca tine mult timp liber, ca sa ma cert mereu in comentarii cu totii. De asemenea, nu am timpul necesar sa imi dau doctoratul la limba romana in comentarii. Plus, daca e sa ne luam de greselile gramaticale, stai linistita multora nu le pasa cand scriu comentarii, inclusiv tu. Dar daca de acum vrei sa iti scriu cu toate regulile gramaticii si in comentarii este in regula, nu ma deranjeaza:))
                (si daca te apuci sa scrii cu diacritice, macar scrie tot textul/comentariu cu diacritice, nu doar un cuvant. ori tot, ori nimic. daca le folosesti doar la cativa termeni, asta denota poate ca nu stii cand se pun diacriticile)

                Apreciază

              4. Adi

                Asta arata ca am autocorector si le pune cand are el chef, dar stai calma ca lipsa diacriticelor nu este ceva de neiertat, dar greșelile făcute de tine sunt grave. Chiar si in comentariul asta ai greșeli 😂😂😂😂😂
                Eu zic sa iti vezi frumos de treaba pentru ca limba romana te cam bate. Iti spune asta cineva de la mate-info care nu are timp sa se certe in comentarii pentru ca are Bac in vara.

                Apreciază

              5. Kaila

                Argumentele tale sunt invalide, nu au nicio baza. Nu ai nicio dovada concreta cu care sa demonstrezi ca folosesti autocorectorul sau ca esti la matematica-informatica (pentru ca asta este denumirea profilului, in caz ca nu stiai) si daca chiar esti, treci la invatat, ca sa nu ajuti la scaderea procentului de promovalibilitate la bacalaureat.

                Apreciază

              6. Adi

                :))))) Esti amuzanta. Sunt la unul din liceele de top din București, unul care a avut nenumărate dati promovabilitate la bac de 100%. Dovezi nu trebuie sa aduc pentru ca nu ma justific in fata nimănui. Tu ai dovedit ca nu cunoști limba romana in nenumărate rânduri prin comentariile tale. Cea care trebuie sa treacă la învățat ești chiar tu.

                Apreciază

        2. Kaila

          nu mai pot sa iti raspund acolo, dar sa stii sunt destul de obiectiva, si stiu cine ii mai bun in kpop. si exo nu-i cea mai buna trupa la momentul actual, ci big bang. dar bts sunt o trupa foarte buna si cu un potential mare si o sa aiba peste ceva timp un fandom si succes la fel de mare cum exo au acum. plus, e gresit sa ii comparam pt ca reprezinta generatii/etape diferite

          Apreciază

          Răspunde
          1. Div

            Oh, BigBang. Care isi mai aduc aminte sa scoata si ei ceva nou odata la 3 ani 😅 si eu sunt foarte oboectiva cand zic ca Exo sunt mai buni ca Bigbang. Mai talentati, muncitori. Si acum mi-am dat seama ca nu prea am reusit sa ma exprim cum trebuie. Era dragut ca atunci cand Bts mai castiga ceva sa nu mai sara toata lumea ca Exo merita mai mult. Si serios acum, ii urmaresc pe Exo la fel de mult ca pe Bts si cam stiu fiecare ce poate, ok? Asa ca sa facem pace si sa trecem peste… si sa lasam timpul sa decida, nu? 😄😘

            Apreciază

            Răspunde
            1. Madalina

              VAIIIII „Div” :/ nu pot sa cred … nu intelg o chestie .. pentru ce puii mei te iei de BigBang acum ? spre cultura ta generala vor reveni pe 1 decembrie . Si poate nu au mai scos o melodie de multisor dar sunt prea profesionisti pentru a scoate toate cacaturile pe care le asculti tu de la alte trupe :/ cand vor reveni iti va da tabelul ala peste cap . Eu iti propun sa te duci la somn si sa nu te mai certi aici cu lumea .

              Apreciază

              Răspunde
              1. Div

                Mm, in primul rand, BigBang nici nu avea ce cauta in discutia asta. Si bravo lor. Dar, sa revenim asupra faptului ca Bts au castigat pe drept acest premiu. Ca asta si era ideea principala, nu? Ah, si apropo, acum Exo e cacat? Pentru ca exact asta ascult acum. Meh, in fine. I’ll go back to my shit then.. pwp

                Apreciază

  3. Ynna

    De la bun inceput mi-au placut EXO 💝, indiferent de ce companie ar fi avut tot mi-ar fi placut! La EXO am văzut cele mai bune performante in dans in ceea ce priveste kpopul, bineinteles mai sunt trupe care danseaza foarte bine dar EXO chiar au ceva diferit!!! Deci eu am tinut de la bun inceput cu EXO 💝 💝 💝! BTS, mi-au placut si ei pentru bunele melodii si bunul rapp care l-au avut si care il au!!!!! Toti au meritat sa castige pentru ca ambele grupuri sunt populare in kpop si in toata Asia!!!!!! NU inteleg de ce haterii cauta scandal……………. 😱

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
  4. Defoll

    Chiar nu înțeleg , de ce army au început sa apară doar când a venit vorba de a comenta ca „merita oricum mai mult acel premiu ” în loc să-și arate existenta atunci când trebuia sa cumpere albumele și sa își voteze trupa preferata ?
    Apoi , exo-l îi critica , iar army vin în apărare cu „au muncit foarte mult și pentru noi vor fi întotdeauna CEI MAI BUNI !” . Da , au muncit mult , bravo lor , dar e un concurs și nu e corect sa crezi ca dacă pentru tine cineva e cel mai bun înseamnă ca așa este pentru toți . De data asta , BTS nu meritau sa câștige premiul , indiferent de cât au muncit pentru a-l realiza , albumul lor a fost mai neplăcut decât cel de la EXO . Și asta este …

    Apreciază

    Răspunde
    1. Andreea

      „nu e corect sa crezi ca dacă pentru tine cineva e cel mai bun înseamnă ca așa este pentru toți” and then: „albumul lor a fost mai neplăcut decât cel de la EXO” like why? daca tu crezi ca albumul celor de la Exo e mai placut asta nu inseamna ca e asa pentru toata lumea.. :)))

      Apreciat de 1 persoană

      Răspunde
  5. Lucy Autor post

    Cât de corecte pot sa fie aceste premii când show-urile date le interzic direct de ani buni unor artisti sa participe? Când răpesc din timpul pe scenă a unor trupe pentru a-l da altora care n-au făcut nimic tot anul? Când trebuie să plăteşti ca să votezi? Nu vă ambalaţi la tot circul ăsta..

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
  6. Elena T

    Nu inteleg de ce toata lumea face un asa scandal. Premiile au fost date asa cum au vrut cei de la Melon. Pe mine una nu ma intereseaza cine ce premii a luat, eu prefer sa apreciez muzica lor si mai ales talentul.

    Apreciază

    Răspunde
  7. Nina

    Din 18 tari, in 14 sunt BTS pe locul unu la popularitate, iar EXO 1 sau 2 tari!!! Dupa parerea mea ei au meritat sa castige Albunul anulu ” si daca se putea si Artistu anuli”
    kpopro.wordpress.com/2016/10/23/vizualizarile-pe-youtube-ale-trupelor-k-pop-in-

    Apreciază

    Răspunde
  8. Pingback: Cum au fost calculate punctele pentru premiile MMA | Kpop Romania

  9. Defoll

    Div , te rog , nu te mai lua de Big Bang , bine ? Nici eu nu sunt un fan Big Bang , le mai ascult uneori piesele , dar e fara folos sa te iei de faptul ca ei scot albume mai încet … Da , poate ca lansează piese chiar foarte încet , dar și atunci când lansează o melodie , e o melodie bună nu una plagiata din 6 părți … Și , în comparație cu … alți … au talent .

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu