‘The Legend of the Blue Sea’ este acuzată de plagiere?


Drama ‘The Legend of the Blue Sea’, cu Lee Min Ho și Jin Ji Hyun în rolurile principale, a fost acuzată de plagierea unor filme și seriale.

Intenauții coreeni au descoperit scene similare între drama ‘The Legend of the Blue Sea’ și serialul britanic ‘Sherlock’, dar și multe altele.

Scene din drama ‘The Legend of the Blue Sea’

 

Scene din serialul ‘Sherlock’

 

De asemenea, serialul coreean este acuzat de plagierea filmului Splash.

În filmul ‘Splash’ este prezentat un tânăr om de afaceri de succes, care se îndrăgostește de o sirenă, după ce aceasta l-a salvat de la înec. Drama ‘The Legend of the Blue Sea’ spune povestea unui tânăr genial, care s-a îndrăgosit de ultima sirenă de pe pământ.

Cu toate acestea, internauții coreeni susțin că nu subiectul este similar, ci comportamentul sirenei (Jun Ji Hyun): modul în care învață să vorbească, felul în care vizionează serialele la TV, mâncatul cu mâinile, neînțelegerea semnelor rutiere și multe altele. Toate aceste scene au fost prezentate anterior în filmul ‘Splash’. Coreeni spun că comportamentul celor două eroine este foarte similar, iar Jun Ji Hyun doar repetă ceea ce a făcut actrița în acel film.

lee-min-ho-jun-ji-hyun_1479746322_af_orgscreenshot2016-11-18at12-12-23pmscreenshot2016-11-18at12-12-09pmscreenshot2016-11-18at12-12-00pm

Mai mult, scenaristul dramei ‘The Legend of the Blue Sea’ este autorul celebrului serial ‘You Who Came From the Stars‘, care anterior, de asemenea, a fost acuzată de plagierea filmului ‘New Amsterdam‘.

Iată scena din filmul ‘New Amsterdam’!

 

Scenă din drama ‘You Who Came From the Stars’

Coreeni au observat aceste similitudini în 2014, în timp ce drama se difuza. Atunci, mulți au sărit în apărarea scenaristului, declarând că vinovat de cele întâmplate se face doar regizorul sau producătorul serialului. Cu toate acestea, cineva a găsit scenariul, unde autorul oferea indicații valoroase pentru filmarea acestei scene:

jun-ji-hyun_1479416947_33

Do Min Joon, îmbrăcat în haine tradiționale, va sta în picioare, în mijlocul unui câmp de orez. În jurul lui se vor construi drumuri noi, clădirile joase vor fi construite și reconstruite, devenind mult mai moderne. Totul se va schimba (moderniza) până în momentul în care Do Min Joon va apărea în mijlocul Gangnamului de lux. CG (Computer Graphic), într-un ritm rapid.

Ce spun coreenii în legătură cu acest subiect?

  • Oare acesta nu este un remake ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ
  • Dacă tot ai de gând să plagiezi, de ce nu încerci să-ți faci versiunea mult mai interesantă?
  • Nici nu mă mir ㅋㅋㅋ
  • A făcut-o din nou
  • A distrus totut … ce păcat
  • De ce au plagiat?
  • Când am văzut acea scenă, credeam că au început să facă o parodie.

cr: showasia

Anunțuri

2 gânduri despre “‘The Legend of the Blue Sea’ este acuzată de plagiere?

  1. ,,Plagierea” care se presupune a fi din serialul sherlock mi se pare o banalitate,parerea mea e ca daca s-ar fi plagiat cu siguranta nu ar fi fost serialul britanic sursa de inspiratie plus ca si in drama Healer intalnesti scene asemanatoare. Plagiate sau nu, serialele sunt bestiale

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s