Plagiatul din China dă bătăi de cap divertismentului din Coreea


image

Divertismentul din Coreea de Sud a avut de suferit din cauza disputelor politice cu China, dar se pare că o problemă și mai gravă este proliferarea emisiunilor plagiate, conform unor surse din industrie.

Cel puțin șapte noi emisiuni din China, care vor fi difuzate începând de anul viitor, sunt copii ilegale ale unor programe din Coreea de Sud, iar numărul lor va crește semnificativ dacă luăm în calcul cele aproximativ 2000 de canale de televiziune chinezești.

Oficialii din Coreea susțin că această creștere a plagiatului este cauzată de interzicerea divertismentului coreean pe piața chineză. Guvernul chinez descurajează consumul de divertisment coreean din cauza conflictului generat în urma instalării rachetelor THAAD pe teritoriul Coreei de Sud, lucru văzut de Beijing ca o amenințare la siguranța națională a Chinei.

China nu vorbește direct despre THAAD, în schimb vobește despre adoptarea autenticității și a creativității poporului chinez, restricționând conținutul ‘hallyu’ – valul coreean. Dar apoi copiază programe pe la spatele nostru, ceea ce nu are sens„, a declarat un reprezentant de televiziune din Coreea, sub protecția anonimatului.

Dar China nu a copiat mereu programele coreene. Înainte de disputa politică, cel mai mare popor al lumii a importat numeroase programe coreene și a făcut versiuni proprii, legale ale programelor coreene, printre care ‘Running Man’ și ‘Infinite Challenge’.

China se autointitulează continent și o mare putere a lumii, și este șocant că alege să fure programele coreene în loc să plătească pentru ele„, a adăugat reprezentantul coreean.

Însă alte voci încearcă să tempereze efectele refuzului Chinei de a importa noi programe din Coreea, în ciuda faptului că mulți artiști din Coreea, printre care Jun Ji Hyun și Song Jung Ki, au pierdut contracte importante de publicitate fiind înlocuiți de vedete din China sau Taiwan. Unii reprezentanți din Coreea avertizează că exagerarea efectului interzicerii divertismentului coreean din China ar putea de fapt să avantajeze partea chineză, care caută să obțină prețuri mai mici.

E supărător că această problemă pare să se extindă, când de fapt nu se întâmplă mare lucru în China, și facem din țânțar armăsar„.

Un alt reprezentant coreean a declarat: „China are nevoie în continuare de divertisment coreean, iar autoritățile chineze știu aceasta. Dacă reacționăm la fiecare mișcare a lor, vor crede că suntem ușor de păcălit. Trebuie să ignorăm șmecheriile chinezilor și să ne comportăm cu demnitate„.

Reprezentanții industriei coreene cer tot mai mult ca ‘valul coreean’ să se orienteze și către America de Nord și de Sud sau Asia de Sud-Est, deoarece a se baza doar pe China va aduce efecte negative sectorului de divertisment din Coreea pe termen lung.

 

Sursa: Kpop herald

 

Save

Reclame

Un gând despre “Plagiatul din China dă bătăi de cap divertismentului din Coreea

  1. Pingback: Cu mâța-n sac! Chinezii plagiază programele coreene | K-pop Romania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s