O firmă de haine e obligată să plătească daune către G-Friend


image

Curtea Judecătorească din Seul a ordonat unei firme de îmbrăcăminte să plătească  18 miloane de won ( 70 mii lei) grupului G-Friend pentru piraterie.

Firma de îmbrăcăminte, Three Q, a sponsorizat grupul G-Friend cu haine pentru o sesiune foto, pentru revista K WAVE, în aprilie 2015. Ulterior, firma a postat fotografii cu G-Friend pe site-ul lor din aprilie până în iulie, fără să ceară permisiunea grupului sau a agenției.

În martie, G-Friend au dat în judecată firma și au cerut 60 de milioane de won. ‘Când o firmă de îmbrăcăminte asigură hainele pentru o sesiune foto, se pun (de obicei) imagini pe site de la respectiva sesiune’, a declarat firma în apărarea sa.

Curtea a replicat: ‘Imaginile au fost postate timp de trei luni, când G-Friend erau deja foarte populare, prin urmare se consideră că firma a avut de profitat în urma publicității’.

Pentru decizia asupra sumei de bani, curtea a luat în considerare faptul că firma de îmbrăcăminte a specificat grupul aflat în imagini iar pozele au fost publicate pe Daum și pe Naver.

Atât acuzarea cât și apărarea au făcut apel în instanță.

Sursa: Kpop herald

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s