[Random Stuff + CCC] Cât costă uniformele sud-coreenilor?


Imagini pentru hanlim high school yeri

Probabil că ştiţi că sud-coreenii au unele dintre cele mai frumoase uniforme şcolare din Asia. Dramele lor, în special, accentuează acest fapt cu uniforme de diferite modele şi culori. Dar v-aţi întrebat oare cât costă acestea?

Fireşte că preţul diferă de la liceul la liceu şi la calitatea materialului folosit. Astfel, cu cât e mai prestigioasă instituţia, cu atât şi uniforma e mai scumpă. Ai crede că e doar o bluză şi o fustă, dar uniformele şcolare pot avea mai multe articole vestimentare precum sacouri, bluze, fuste, cravate, fundiţe, veste etc. Să nu uităm că ele se împart în uniforme de vară şi uniforme de iarnă, respectiv, nu poţi purta o uniformă de iarnă în luna mai sau iunie. Pe lângă asta, un student trebuie să-şi ia şi haine de sport potrivite liceului în care studiază.

Internauţii discutau pe Pann cât costă o uniformă la Liceul de Arte Hanlim, o insituţie destul de prestigioasă din Coreea de Sud. Să vedem deci:

Preţul unei uniformă de iarnă:

Palton: $189.00
Sacou: $139.00
Cămaşă: $39.00
Vestă: $55.00
Cardigan: $69.00
Fustă/pantaloni: $82.00
Haine de sport: $75.00
Set de cravate: $15.00 ($7.5 de fiecare)

Toate astea fac setul obligatoriu de $663.00.

Pentru uniforma de vară, preţul se estimează a fi în jur de $400.


 1. [+234, -0] Uniformele s-au creat pentru a nu fi acest decalaj între studenţii săraci şi bogaţi, dar însuşi preţul pentru uniformă e ridicol de scump.
 2. [+168, -1] Şi nu doar la Hanlim, dar toate companiile ce vând uniforme scurg bani de la studenţi. Uniformele sunt de o calitate proastă, dar le vând pentru sute de dolari. Nu au ruşine.

 3. [+116, -0] Hainele de sport costă $75.00 ㅋㅋㅋㅋ hainele de sport ale şcolii mele costă $30.00 şi eu mă gândeam că asta e scumpㅋㅋㅋ De ce sunt două cravate şi de ce costă $15.00? Cele de la magazin costă doar $3.00.

 4. [+45, -0] Poţi cumpăra un costum, un sacou şi chiar şi pantofi de calitate bună şi design frumos cu $700.00. De ce companiile vând uniforme mai scumpe decât în magazine, când sunt de proastă calitate şi nu ţin cald?

 5. [+41, -0] Nu e de mirare că lumea le dă uniformele lor altor persoane

 6. [+29, -0] Uniformele şcolare sunt atât de scumpe, incluzând Hanlim. Nu sunt atât de deosebite şi sacourile nu sunt 100% din lână.  Au mulţi studenţi, aşa că ar trebui să câştige destul. Îmi pare rău pentru părinţii mei ㅠㅠ Nu e de parcă e asigurat să am un job bun dacă trec prin liceu. Preţul e prea mult.

 7. [+24, -0] De ce preţul e atât de mare pentru nişte uniforme care sunt obligatorii pentu studenţi? E o educţie obligatorie, dar condiţiile sunt atât de proaste…suntem departe de ţările înalt dezvoltate.

 8. [+23, -2] De aceea se spune că liceele de artă sunt doar pentru copiii din familii bogate. Taxa lor de învăţământ e mult mai mare decât la liceele obişnuite. E doar o povară pentru părinţi.

 9. [+21, -1] Eu frecventez Academia de Studii Internaţionale Hankuk şi uniforma mea de iarnă costă $930.00. Nu am răbdare să văd cât de mult costă uniforma mea de vară.

 10. [+15, -0] De aceea nu am putut să aplic la Liceul Hanlim chiar dacă îmi doream astaㅋㅋㅋㅋ E prea scump.

sursă: kpopkfans

Câteva poze cu uniforma Liceului de Arte Hanlim.

Imagini pentru hanlim art high school

Imagini pentru hanlim art high school

Imagini

Imagini

Imagine similară

Anunțuri

11 gânduri despre “[Random Stuff + CCC] Cât costă uniformele sud-coreenilor?

 1. Am ramas…doamne pentru niste uniforme atatia bani?In acest caz chiar ma bucur ca la noi nu prea se respecta uniforma cum ar trebui si sa nu mai spun ca nu se compara cu toate cerintele de acolo.Bietii de ei in loc sa cumpere ceva folositor pentru ei sau ceva ce isi doresc,stau si arunca banii pe asa ceva.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Ce bine ca nu mai am uniforma. :))))
  Oricum uniforma pe care am avut-o in generala era in jur de 400 lei tot setul (vesta, fusta si pantaloni) și avea un material foarte prost si aspru care provoca iritații si mâncărimi. Dar 400 lei sunt o nimica toata pe lângă preturile lor…

  Apreciază

 3. Cati bani pentru o uniforma! Risipa de bani. Bine ca la liceu meu s-a pus doar o bluza/tricou și nu toată uniforma. Bine ca ne-au lasăt cu pantaloni de la noi, dar au vrut anumite culori, bleumarin, negri sau gri. Este uniforma la mine de anul trecut băgată în regulament, dar nimeni nimeni nu mai poarta. Au încercat sa ne facă sa purtam, nu le-a ieșit 😄😂. Bine ca nu țin de uniforma. Ne mai spun ei sa o purtam când e ceva oficial.
  Și eu mă miram ca am dat circa 27-30 de lei pe un tricou. Acum mă bucur ca suma pe care au dat ai mei nu e mare lucru fata de suma părințiilor de acolo.

  Apreciază

 4. Si eu ma plangeam ca am dat 500 de lei pe uniforma mea (sacou, vesta, fusta, cravata, doua tricouri, camasa , o bluza). Acum ma bucur ca am dat doar atat…. Doamne fereste ce preturi au, de parca sunt facute cu aur in ele o.o

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s