Teaser-ul de la BTS adună o mulţime de teorii de la fani


bts jimin

De îndată ce BTS a lansat teaserul video pentru piesa „Spring Day”, fanii şi-au pus pălăriile de detectiv şi au început să găsească tot felul de teorii.

Clipul prezintă o mulţime de fotografii, care pot arăta destul de inocent la prima vedere. Cu toate acestea, fanii s-au adâncit în scene pentru a găsi potenţiale indicii despre povestea videoclipului, precum şi conexiunea cu restul teaserelor pe care le-au lansat.

Primul indiciu pe care mulţi fani l-au observat a fost semnul de deasupra motelului, „Omelas,” ce ar putea face referire la nuvela „Cei care pleacă din Omelas” de Ursula K. Le Guin, scrisă în 1973, însă se pare că nu are nicio legătură cu filmele de scurt metraj lansate anterior pentru albumul precedent, „WINGS,” precum şi cu fragmentele din „Demian” de Hermann Hesse.

„Cei care pleacă din Omelas” este o lucrare scurtă scrisă de Ursula K. Le Guin în 1973. Cu descrieri vagi şi vii, naratorul descrie festivalul de vară dintr-un oraş utopic, Omelas, a cărui prosperitate depinde de suferinţa perpetuă a unui singur copil.”

„A cărui prosperitate depinde de suferinţa perpetuă a unui singur copil”- Jimin este tot timpul văzut rătăcindu-se… El tot timpul vrea ca restul să fie fericiţi.”

„Omelas este un oraş liniştit şi plăcut, încât lasă cititorul cu impresia ca acesta este inexistent, şi astfel, naratorul decide să-i creeze un ultim element: propria atrocitate. Starea constantă de splendoare şi linişte a oraşului cere ca un singur copil să fie lăsat în mizerie, întuneric şi suferinţă. Odată ce cetăţenii sunt destul de maturi pentru a ştii adevărul, cei mai mulţi, iniţial şocaţi şi dezgustaţi, în cele din urmă, acceptă că această nedreptate asigură fericirea întregului oraş. Cu toate acestea, câţiva cetăţeni, tineri sau bătrâni, decid să părăsească în linişte oraşul, fără ca nimeni să ştie unde se îndreaptă aceştia. Povestea se termină cu: „Locul înspre care merg e şi mai greu de imaginat, pentru cei mai mulţi dintre noi, doar oraşul fericirii. Eu, cel puţin, nu-l pot descrie câtuşi de puţin. Se poate chiar să nici nu existe. Dar ei, cei care pleacă din Omelas, se pare că ştiu încotro merg.”

„Este posibil ca Jimin să nu fie acel copil nefericit, ci mai degrabă un cetăţean ce a decis să părăsească oraşul după ce a aflat costurile liniştii ale acestuia.”

Imaginile cu Jimin care stă pe plajă cu nişte papuci în mâini, care par că nu sunt ai săi şi care mai târziu sunt agăţaţi de ramurile unui copac, i-au lăsat confuzi pe fani. Mulţi s-au întrebat dacă aceste semne înfăţişează moartea lui Jimin, fiind o explicaţie de ce colegul său, Jin, este singurul membru desculţ în teaserele foto pentru albumul WINGSşi seriile The Most Beautiful Moment In Life.

„Papucii legaţi între ei şi agăţaţi de cablurile de înaltă tensiune sau de ramurile unui copac semnifică moartea.”

În teserele albumurilor precedente, Jin era singurul care nu purta papuci, iar de data asta Suga este singurul cu papucii murdari. Asta ar putea înseamna că el e următorul.

Machiajul lui Jungkook şi a lui Jimin le-a adus fanilor o oarecare îngrijorare. Mulţi cred că unul dintre ei urmează să moară.

De asemenea, există unele potenţiale legături dintre scenele din teasere cu cele din videoclipurile lansate de membrii, în special cu seriile The Most Beautiful Moment in Life.”

Un singur lucru e cert şi cu care toţi fanii au fost de acord, scenele din teaser sunt extrem de adorabile.

sursă: soompi

Reclame

10 gânduri despre “Teaser-ul de la BTS adună o mulţime de teorii de la fani

 1. Ai scris la un moment dat „albumuş” 😂 scuze..dar suna prea adorabil.
  Revenind: Oamenii ăstia nu mai pot sa aștepte doua zile? Mie și după ce e scos MV ul nu îmi prea pasa de ce se întâmplă în clip. Imi pasa de piesa.

  Apreciază

 2. Nu sunt stupide. Daca esti un om cultivat si citești mult sunt chiar interesante (eu nu sunt unul din oamenii aia, urăsc sa citesc d-aia am ales mate-info). I-am arătat videoclipul de la bs&t unui coleg care citește mult si e fascinat de mitologii si de istorie si a recunoscut multe statui, picturi si simboluri pe acolo.
  Unii chiar le găsesc fascinante.
  Si eu cred ca fanii exagerează in special cu moarte unui membru sau a mai multora.
  Nu poti nega ca videoclipurile sunt chiar reușite si gândite foarte bine.

  Apreciază

 3. Depinde si de context,fanii au cautat in alte surse si opere si au gasit asta ca indiciu,multe lucruri au mereu cate o alta semnificatie in mai multe domenii sau in literatura,depinde de context.Explicatia gasita de tine nu se potriveste aici,de asta au ales moartea.

  Apreciază

 4. si eu stiu la fel. pantofii spanzurati in crengile copaciilor este semn de „aici sunt droguri”, in liceul meu profesorii vorbind despre asta. am ramas surprinsa cand toata lumea spunea ca e vorba despre moarte.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s