Site-urile coreene de muzică nu mai susțin lansările de la miezul nopții


bts red velvet twice exo

Schimbări majore în gama clasamentelor muzicale din Coreea vor afecta lansările de piese muzicale de la miezul nopții.

Conform unor surse din industria muzicală, principalele site-uri de muzică din Coreea, printre care Melon, Bugs, Genie, Mnet, Soribada, Naver Music și Monkey3, își vor schimba modul de administrare al topurilor muzicale. Mai precis, melodiile lansate la miezul nopții nu vor mai intra în topuri decât după ora 13:00 ale aceleiași zile.

Doar melodiile lansate între 12:00 și 18:00 vor intra imediat în topurile real-time. Melodiile lansate în afara acestei perioade vor apărea abia în dup-amiaza următoare. Acest lucru va fi valabil pe tot parcursul săptămânii, inclusiv în weekend.

korean music charts

Mulți artiști lansează piese la miezul nopții. Din cauza orei târzii este mai puțină lume online, iar când fanii se adună pentru o lansare, este mai ușor pentru artist să obțină locul 1 în topuri, un all-kill sau să ocupe primele poziții dintr-un top, cu diferite piese.

Aceste lucruri au fost aduse în discuții în cadrul industriei muzicale în repetate rânduri. Cu aceste schimbări, site-urile muzicale doresc să realizeze topuri mai oneste și să prevină schimbări bruște în configurația topurilor, de asemenea vor și să prevină fenomenul ”sajaegi” – când agențiile își cumpără propriile albume pentru a urca rapid în top.

În momentul în care un artist ocupă primele poziții în topuri cu o lansare de la miezul nopții, acesta afectează și clasamentele de dimineață, în detrimetul competiției corecte. Pentru că acest lucru este dificil de contracarat, mulți artiști optează pentru lansările de la miezul nopții.

https://a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fimgur.com%2F8QI67DT.png&key=QIlLXJHv1IWwVyPq3vTgNw&w=600&h=462

Deși Ministerul Culturii a avut în trecut diferite inițiative pentru a menține corectitudinea topurilor muzicale (îmbunătățiri în topurile real-time sau eliminarea recomandărilor muzicale în cadrul topurilor), acestea nu au avut rezultatele așteptate.

Un reprezentant din interior a declarat: ”Sperăm că toată lumea va susține acest demers pentru o industrie muzicală mai sănătoasă. Oricum, am mai avut experiențe cu lansările de la miezul nopții care au fost întrerupte dar au revenit. Avem nevoie de o soluție rațională”.

După anunț, fanii kpop din Coreea au inițiat un trend pe site-urile de socializare: “#MusicChart_ReformProtest”. Cei care se împotrivesc schimbărilor susțin că fanii nu au greșit cu nimic, dar sunt discriminați.

Și unii reprezentanți din industria muzicală se arată sceptici cu privire la schimbări. ”Scăpăm de topurile melodiilor noi, pentru că idolii cu mulți fani mereu sunt în top… nu mi-e clar cât de eficient va fi”.

Un altul a oferit o alternativă:”Dacă vor să obțină topuri corecte (site-urile), mai întâi trebuie să ofere niște criterii transparente după care sunt acestea alcătuite. Mai bine ar scăpa de toate topurile real-time și le-ar lăsa doar pe cele zilnice sau săptămânale, sau un top general”.

Aceste schimbări, dacă vor fi realizate rapid, vor intra în vigoare la sfârșitul lunii februarie.

Sursa: soompi

 

Save

Save

Reclame

2 gânduri despre “Site-urile coreene de muzică nu mai susțin lansările de la miezul nopții

  1. Pingback: Clasamentele muzicale îşi vo schimba sistemul începând cu 27 februarie | K-pop Romania

  2. Pingback: Serverul de la Melon a căzut imediat după ce a fost lansat noul album EXO | K-pop Romania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s