LABOUM i-a furat premiul lui IU?


IU,laboum

Trupa de fete LABOUM a învins-o pe IU şi a câştigat primul premiu din carieră cu piesa „Hwi Hwi„, în episodul din această săptămână de la „Music Bank„. Din nefericire, mulţi internauţi consideră că nu are nicio noimă faptul că trupa a învins-o pe IU în situaţia dată!

Trupa nu e nici măcar în top 100 cu noua melodie lansată, „Hwi Hwi”. De fapt, sunt pe locul 347. Între timp, IU e în fruntea diferitor clasamente şi nu doar cu o singură piesă, ci cu mai multe lansări de pe acelaşi album. A obţinut un all-kill perfect cu „Pallette” şi un alt all-kill cu piesa „Can’t Love You Anymore„.

De asemenea, şi vizualizările de pe Youtube ale trupei LABOUM sunt destul de mici, în comparaţie cu cele ale lui IU.

În continuare, trupa e pe locul 23 după vânzările albumului în timp real şi pe locul 64 în cele săptămânale. Dar, fetele s-au poziţionat pe locul 1 în clasamentul Gaon după vânzările fizice ale albumului.

Internauţii nu cred că trupa ar fi putut să o bată pe IU în condiţii normale şi bănuiesc că agenţia fetelor a apelat la sajaegi. Sajaegi este o metodă de a manipula clasamentele digitale. Unii artişti k-pop, precum şi agenţiile, au fost acuzaţi că ar fi folosit sajaegi pentru a manipula clasamentele şi a urca extrem de rapid cu o melodie în top. Prin sajaegi, hackerii sunt plătiţi de agenţii pentru a folosi mai multe conturi în scopul de a „cumpăra” melodiile şi a le face să crească în topuri peste noapte.

sursă

Reclame

21 de gânduri despre “LABOUM i-a furat premiul lui IU?

 1. Bravo lor, au una dintre cele mai bune piese de anul ăsta! Lălăiala ceea plictisitoare de la IU nici nu se compară cu „Hwi hwi„. Iar vizualizările de pe YT sunt un caz clasic de gloată care se îmbulzește după o marcă scumpă.
  Nu că ar conta premiul ăsta în vreun fel :)))

  Apreciază

 2. Nu au putut sa o lase asa? Totusi e primul lor premiu din cariera. Nu tin cu ele sau ceva. Din punctul meu de vedere melodia lui IU e mult mai buna decat a lor dar dupa cum am spus fiind primul lor premiu din cariera ar fi fost frumos sa o lase asa.

  Apreciază

  • Problema e ca sunt trupe ca Lovelyz, Oh My Girl, Pristin, care sunt mai cunoscute decat Laboum, dar nu au un astfel de numar de albume „vandute”. E destul de nedrept fata de ele si fanii lor. Cat de mult se bucura oare de acel premiu stiind ca nu l-au castigat pe dreptate? 🙂

   Apreciază

 3. Pingback: ‘Music Bank’ vorbește despre controversa trupei LABOUM | K-pop Romania

 4. Pingback: LABOUM declară că zvonurile despre sajaegi sunt false. Dau în | K-pop Romania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s