Netflix va difuza K-Drame!

Cei de la Netflix intenționează să ofere și mai multe produse coreene în viitor pentru spectatorii internaționali. Vor deveni K-Dramele globale?

Compania globală Netflix vrea să facă un pas înainte ca un portal care introduce dramele sud coreene audienței din lumea întreagă. Într-o conferință de presă organizată la Seul, reprezentanții companiei au mai spus că speră ca prin promovarea produselor coreene să stimuleze și mai mult modificarea conținutului serialelor.

Netflix s-a lansat oficial în Coreea de Sud în ianuarie 2016. Compania oferă o sursă electronică de filme și show-uri TV din lumea întreagă și are 117 milioane abonați din 190 de țări.

Filmele și programele TV difuzate de Netflix sunt fie luate de la alte case de producție, sub licență, fie direct produse de companie în parteneriat cu creatori din lumea întreagă, care au eticheta “Netflix original” .

Creațiile originale Netflix, care sunt distribuite exclusiv prin canalul lor, includ producțiile internaționale de succes  “House of Cards” și “Stranger Things.”

În Coreea de Sud, filmul “Okja,” regizat de Bong Joon Ho, care a fost un mare hit, a fost creat și distribuit în această manieră, deranjând puțin sistemul de business media local.

Unul din cele mai mari scopuri ale celor de la Netflix este să ofere audienței din lumea întreagă producții din toate colțurile lumii, la care nu au acces în mod obișnuit, și poate să și devină fanii acestor tipuri noi producții.

În acest sens, Netflix vrea să facă conținutul corean să ajungă mult peste hotarele țării, mai ales în zona non-fanilor de K-Drame, care nu cunosc acest gen.

“Dramele TV coreene sunt deja un gen important în Asia, și deja au o bază de fani importantă în regiune. Totuși, dorim să ajutăm dramele coreene să fie descoperite de spectatorii de peste ocean”, a precizat Kim Min Young, Director pentru [conținut] Original Internațional la Netflix.

Un exemplu oferit a fost drama “Stranger” de la tVN, un thriller de acțiune cu Bae Doo Na și Jo Seung Woo în roluri principale, pentru care Netflix a cumpărat drepturile de distribuție în parteneriat cu CJ E&M (companie coreaană).

Oferit sub brandul “Netflix original” în alte țări decât Coreea de Sud, “Stranger” a atras atenția internațională și a creat un fanbase important din spectatori care se bucură de genul filmelor polițiște în genul thriller, și nu neapărat  de K-Drame, a mai spus Kim .

Similar, filmul “Okja”, primul film cu eticheta “Netflix original” din Coreea de Sud, a obținut faima internațională prin platforma de streaming globală oferită de Netflix, și a fost difuzat și la festivaluri de prestigiu cum ar fi Cannes (anul trecut).

Promit multe cei de la Netflix, inclusiv vor să modifice conținutul serialelor. Anul acesta, va fi lansat în premieră un Stand-up Comedy Special  Netflix Original cu YG Entertainment, în care va apărea comediantul Yoo Byung Jae.

Genul de stand-up comedy este relativ necunoscut în Coreea, iar cei de la Netflix speră că programele de stand-up comedy coreene vor aduce un plus acestui gen de entertainment care este mai cunoscut în Vest.

Printre alte planuri pe care le au în acest an se numără un show corean Original Netflix,  “Kingdom”, care va descrie o apocalipsă zombie în timpul dinastiei antice Joseon. Scris de scenarista Kim Eun-hee, în “Kingdom” va juca celebra actriță Bae Doo Na.

Compania americană a amintit faptul că programul său special le poate recomanda clienților săi, în funcție preferințele acestora, filme sau programe noi.

Vom vedea cum se descurcă Netflix-ul, deoarece este cunoscut faptul că publicul coreean are gusturi greu de satisfăcut. Dar compania poate aduce clar o contribuție la distribuția globală a K-Dramelor.

Voi ce părere aveți?

Sursa: koreaherald.com

9 gânduri despre „Netflix va difuza K-Drame!

 1. Ana

  Şi în România pls, e greu cu traducerea asta, încă studiez engleza din greu dar mai am mult până pot traduce tot din engleză 😂😂😂

  Îmi e dor de Euforia TV care băga Kdrame… Acum e Happy Channel şi nu prea mai deschid tv-ul 😂😂

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. anda marin

  Netflix a cumparat si drepturile pentru Hwayugi si sunt multe tari asiatice in care se difuzeaza deja cu subtitrare in limba locala ❤ cat mai multe drame coreene in lume va sprijini industria coreeana de film si ne va aduce alte drame, si mai multe si mai frumoase 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 3. Valerie Simmons

  I have been watching KDramas on netflix since 2016 and absolutely love them that have the english translation. I live in the USA and love their culture, the sense of humor, food. I am learning Korean language for a year now. The actors and music including KPOP is outstanding. Keep them coming!!!!

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s