65 de filme coreene pe care ar trebui să le urmăriți

Așteptam de mult clipă să am din nou timp pentru a termina și publica acest articol, pe care îl am de foarte mult timp început. Totul era deja documentat, cu liste cu filme, ploturi deja traduse și scrise, dar pe lângă faptul că n-am avut timp, am pierdut și aproape toate datele pe care le adunasem din cauza laptopului care mi s-a stricat. Dar în final am reușit să termin și sper că vă veți bucura de lista pe care vi-o propun.

Prima parte din aceasta serie de articole scrisa de Speedy o aveți aici. Am încercat să nu se repete niciun film din acea listă, mă iertați însă dacă s-a întâmplat să îmi scape vreunul. Dacă dați click pe titlul filmului veți ajunge pe un site unde îl veți putea vedea. Cele notate cu ”*” sunt cu subtitrare în engleză, celelalte sunt în română.

1.Like for Likes

File:Like for Likes-p1.jpg

Filmul Like for Likes spune povestea a trei cupluri diferite. Recent eliberat din armată, Jin Woo (Yoo Ah In) este un actor foarte popular care își caută un nou proiect. Pe de altă parte, Gyung-A (Lee Mi Yeon), o scenaristă la fel de cunoscută, caută actori pentru noua ei dramă. Ea îl cunoaște pe Jin Woo, dar nu vrea să îi ofere rolul din cauza unei întâmplări romantice din trecut dintre ei. Sung Chan (Kim Ju Hyeok) este bucătarul chef al unui mic restaurant cu tematică japoneză. Înainte de nuntă, el cumpără un apartament pentru el și viitoarea sa soție, dar cu toate acestea, în ultimul minut este părăsit de logodnica sa. Astfel, din lipsa banilor, el ajunge să împartă apartamentul cumpărat cu o frumoasă însoțitoare de zbor pe nume Joo Ran (Choi Ji Woo). Soo Ho (Kang Ha Neul) este un compozitor de muzică care folosește un pseudonim pentru ași lansa creațiile. Pe lângă acest secret, el este surd, dar reușește să citească pe buzele oamenilor, și astfel, să comunice cu ei. Într-una din zilele pe care și le petrece la restaurantul lui Sung Chan, el o întâlnește pe Na Yeon (Esom), o producătoare de drame TV. Ei încep să se îndrăgostească, dar Na Yeon nu știe că Soo Ho este surd.

2. Veteran

File:Veteran - Korean Movie-tp1.jpg

Jo Tae Oh (Yoo Ah In) este un tânăr răsfățat crescut într-o familie foarte bogată. De-a lungul anilor el a comis fiecare crimă posibilă la care te-ai putea gândi, și de fiecare dată cu ajutorul banilor și influenței sale reușește să scape. Însă nu și de data aceasta, atâta timp cât detectivul Seo Do Cheol (Hwang Jung Min) este pe urmele lui.

3. The Handmaiden

File:The Handmaiden-p1.jpg

Cu acțiunea plasată în 1930 în Coreea de Sud și Japonia, poveste filmului se învârte în jurul a patru oameni: o tânără pe nume Hideko (Kim Min Hee), ce face parte dintr-o familie bună și care moștenește o avere foarte mare, un conte mincinos pe nume Fujiwara (Ha Jung Woo), care este pe urmele averii lui Hideko, Sook Hee (Kim Tae Ri) – o hoață de buzunare, angajată de Fujiwara pentru a sta cu ochii pe Hideko, și unchiul lui Hideko, Kouzuki (Choi Jin Woong) care este tutorele ei.

4. Train to Busan

File:Train To Busan-p1.jpg

Seok Woo (Gong Yoo) este un manager de fonduri în Seul. El este divorțat de soția sa cu care are o fată, Soo An (Kim Soo Ahn). Tatăl trăiește cu fiica sa, dar nu îi arată atâta afecțiune pe cât ar trebuie. Cu o zi înainte de ziua sa de naștere, Soo An îi cere tatălui ei să o vadă pe mama sa, astfel, Seok Woo se vede nevoit să o ducă pe fiica sa la Busan. Următoarea dimineață, ei se urcă în trenul KTX care urmează să îi ducă din Seul în Busan. Înainte ca trenul să plece din stația Seul, o fată zombie sare în tren. Din acest moment, infernul se instalează în tren.

5. Insane*

File:Come To See Me-p1.jpg

În mijlocul zilei și în inima orașului, Soo A (Kang Ye Won) este luată împotriva voinței ei și dusă la un spital de psihiatrie. Tânăra este închisă alături de nebuni și fără nicio cale de scăpare într-un loc monstruos, unde pacienții sunt injectați cu droguri și sunt bătuți. Într-un jurnal ascuns, ea începe să scrie toate faptele oribile care i se întâmplă. Un an mai târziu, jurnalul ajunge în mâinile lui Nam Soo (Lee Sang Yoon). El lucrează ca producător la o emisiune TV și încearcă să afle tot ce s-a întâmplat cu Soo A.

6. The Truth Beneath

File:The Truth Beneath-p1.jpg

Yeon Hong (Son Ye Jin) este căsătorită cu Jong Chan (Kim Ju Hyeok) și au împreună o fată adolescentă pe nume Min Jin (Shin Ji Hoon). Jong Chan obișnuia să fie crainic TV, dar acum candidează pentru a deveni membru în Adunarea Națională. Yeon Hong este entuziasmată să își ajute soțul în campanie, dar spre disperarea ei, fiica ei dispare. În plus, toți din jur, inclusiv soțul ei, par mai îngrijorați de campanie decât de găsirea lui Min Jin, de aceea ea singură pleacă în căutarea fiicei sale.

7. A Violent Prosecutor

File:A Violent Prosecutor-p1.jpg

Byun Jae Wook (Hwang Jung Min) este un procuror care se enervează foarte repede și care urmărește doar adevărul. Cu toate acestea, sub interogarea lui, un suspect moare, și astfel acesta este arestat și primește 15 ani de închisoare. Peste 5 ani, Chi Won (Gang Dong Won) este și el arestat și îl întâlnește în închisoare pe Jae Wook. Ei doi se împrietenesc, iar Jae Wook are încredere că Chi Won ar putea să îi rezolve propriul caz din afară închisorii. Astfel, fostul procuror, cu ajutorul cunoștințelor sale, reușește să îl scoată mai repede pe Chi Won din închisoare. De aici înainte, Chi Won încearcă să îl găsească pe cel care i-a înscenat lui Jae Wook moartea martorului.

8. Socialphobia*

File:Socialphobia-p02.jpeg

Ji Woong (Byun Yo Han) și Yong Min (Lee Joo Seung) se pregătesc să devină polițiști și se află în apropierea examenelor finale. Un utilizator pe Twitter pe nume Re Na lasă câteva comentarii răutăceoase la adresa unui soldat mort, iar multe persoane, printre care și Ji Woong și Yong Min, încep să o hărțuiască pe aceasta pe contul ei. Ei descoperă adevărata ei identitate și adresa la care locuiește, astfel, nouă persoane merg spre apartamentul ei pentru a o face să își ceară scuze. În plus, ei filmează tot ceea ce se întâmplă, dar când ajung la ușa ei, sunt întâmpinați de o mare surpriză.

9. Remember You

File:Don't Forget Me-p1.jpg

Seok Won (Jung Woo Sung) este un bărbat ce își pierde amintirile din ultimii zece ani din cauza unui accident de mașină. Din această cauza el are probleme în ași identifica familia, prietenii și chiar pe sine, și dintr-un anumit motiv el se teme să își aducă aminte cei zece ani. Într-una din vizitele sale la spital, o întâlnește pe Jin Young (Kim Ha Neul). Eventual cei doi încep să se îndrăgostească, dar pe măsură ce trece timpul Seok Won începe să își aducă aminte trecutul.

10. The Priests

File:The Priests-p1.jpg

O elevă de liceu, Young Sin (Park So Dam), este lovită de o mașină pe timp de noapte. La scurt timp, ea începe să aibă simptomele unor boli misterioase. Preotul Kim (Kim Yun Seok) o cunoaște pe Young Sin și o vizitează adesea la spital, fiind convins că ea este posedată de spirite demonice. Astfel, el se pregătește să o exorcizeze cu ajutorul unei biserici catolice. Preotul Kim de fiecare dată cere prezența unui diacon, dar după fiecare exorcizare diaconul respectiv nu vrea să mai i-a parte la alta. Cu toate acestea, un student de seminar pe nume Choi (Gang Dong Won) este ales ca al unsprezecelea diacon care să îl asiste pe preotul Kim. Ei mai au doar o zi pentru a-i salva viața lui Young Sin.

11. Temptation of Wolves

Romanceoftheirown.jpg

Filmul spune povestea unei fete de liceu (Lee Chung Ah) care se mută dintr-un mic sătuc în Seul după moarte tatălui ei. Clișeic, ea devine implicată într-un triunghi amoros, cu doi dintre cei mai râvniți băieți din oraș (Kang Dong Won și Jo Han Sun).

12. Pained

Pained-p1.jpg

Filmul spune povestea dragostei dintre un bărbat (Kwon Sang Woo) care nu poate simți niciun fel de durere și o femeie (Jung Ryeo Won) bolnavă de hemofilie, care contrar față de el, nu are voie sa fie rănita în niciun fel posibil, deoarece riscă să moară de la cea mai mica sângerare.

13. Maunday Thursday

Ourhappytimeposter.jpg

Yu Jung (Lee Na Young) a ajuns deja la a treia încercare de suicid. Nepăsarea mamei sale față de soarta sa o face nefericită și depresivă. Prin intermediul unei mătuși, Yu Jung ajunge să comunice cu un deținut pe nume Yun Soo (Kang Dong Won). Cei doi ajung încetul cu încetul să se deschidă unul față de celălalt, și astfel să își aline durerea.

14. The Classic*

Classicposter.jpg

Ji Hye (Seo Ye Jin) și Soo Kyoung (Lee Tae Kyung) sunt prietene și urmează aceiași universitate. Ce mai au în comun cele două fete este faptul că amândouă sunt îndrăgostite de Sang Min (Jo In Sung), care ia parte la clubul lor de drama. Soo Kyoung, mai îndrăzneață, îi cere lui Ji Hye să scrie o scrisoare de dragoste pentru Sang Min, care va fi trimisă sub numele ei. În aceste circumstanțe Sang Min va începe să fie atras de Ji Hye.

15. Christmas in August*

Christmas in August-p02.jpg

Undeva în Seul, Jung Won (Han Suk Kyu) deține un mic studio foto. Pentru el viața este plictisitoare și lipsită de evenimente, până în momentul în care Darim (Shim Eun Ha), care lucrează la departamentul de control al traficului de la poliție, devine o clientă fidelă a studio-ul, în încercarea ei timidă de a-i atrage atenția lui Jung Won.

16. More Than Blue

A Sad Story Than Sadness.jpg

K (Kwon Sang Woo), un producător radio care o iubește pe Cream (Lee Bo Young), îi este spus că mai are doar câteva luni de trăit. Deoarece știe că cea mai mare frică a lui Cream este cea de a fi lăsată singură, el își ține boala secretă și o împinge în brațele altui bărbat, Ju Hwan (Lee Beom Soo)

17. Windstruck*

Windstruck-p1.jpg

Kyung Jin (Gianna Jun), o polițistă, vede pe stradă un bărbat care fură o poșetă. Deși este în timpul ei liber, îl urmărește pe hoț și reușește să aresteze un bărbat, dar din păcate pe cel greșit. Numele lui este Myung Woo (Jang Hyuk).

18. Always

Always-p1.jpg

Filmul spune povestea de dragoste dintre Cheol Min (So Ji Sub), un fost boxer, cu un trecut foarte misterios și întunecat, și Jung Hwa (Han Hyo Joo), o tânără oarbă. Iubirea dintre ei înflorește treptat, Cheol Min devenind în stare de orice pentru a-i redobândi vederea lui Jung Hwa, chiar și de a se întoarce în trecutul său dureros.

19. Love Forecast

Love Forecast-p2.jpg

Atunci când Joon Soo (Lee Seung Gi) se îndrăgostește el încearcă mereu să îi ofere orice fetei pe care o iubește. Chiar și dacă face orice, tot el ajunge să fie părăsit. Hyun Woo (Moon Chae Won) lucrează pe un post de prezentatoare meteo. În ciuda frumuseții sale, vorbește urât și mult. O frumoasă poveste de dragoste înflorește între cei doi.

20. A Millionaire’s First Love

A Millionaire's First Love.jpg

Bogătașul Jae Kyung (Hyun Bin) este în ultimul an de liceu și află cu o zi înainte de a face 19 ani că este nevoit să se mute într-un mic sătuc. De ce? Pentru că bunicul său a lăsat în testament ca nepotul său să absolvească liceul Boram dacă vrea să îi moștenească întreaga avere. Viața lui este dată peste cap complet. Nu mai poate să folosească un card de credit și nici să își conducă mașina sport. Dar și comportamentul său se va schimba brusc când prima lui dragoste va deveni Eun Hwan (Lee Yeon Hee), care pare mereu că îi ascunde ceva.

21. Tough as Iron*

Ggang Chul Yi-tp.jpg

Un tânăr numit Gang Chul (Yoo Ah In) care nu are un job normal ajunge să fie implicat într-un grup de gangsteri pentru a reuși să plătească medicamentația mamei sale (Kim Hae Sook), care are Alzheimer. Din întâmplare, Gang Chul o întâlnește pe Soo Ji (Jung Yu Mi), care vine într-o excursie în Busan, orașul natal al protagonistului.

22. My PS Partner*

Whatcha Wearin-p1.jpg

Yoo Jung (Kim A Joong) ajunge din întâmplare să sune un străin în locul iubitului ei și întreține cu acesta, fără să îți dea seama, așa numitul PS (sex la telefon). Când relația lui Yoo Jung cu prietenul ei se destramă, ea îl cunoaște pe Hyun Seung (Ji Sung), bărbatul cu care a avut acea întâmplare jenantă.

23. The Swindlers

The Swindlers-P1.jpg

Ji Sung (Hyun Bin) este un escroc foarte inteligent care se ocupă cu înșelarea altor pungași, nu la fel de pricepuți ca el. Pentru a reuși să îl prindă în plasa sa și pe Jang Doo Chil (Heo Sung Tae) el își formează o echipa de experți în domeniile lor: procurorul Hee Soo (Yoo Ji Tae), hoțul Suk Dong (Bae Sung Woo), dar și Choon Ja (Nana) și Șeful Kim (An Se Ha).

24. The Last Princess

The Last Princess (Korean Movie)-tp.jpg

Prințesa Deokhye (Son Ye Jin) a fost ultima prințesă a Coreei. Sub ocupație japoneză, ea este luată drept ostatic de niponi. Jang Ham (Park Hae Il) este un bărbat ce luptă pentru independența Coreei și care vrea să o aducă acasă înapoi pe prințesă, nu numai pentru a restabili credința populației care are nevoie de un îndrumător, dar și pentru că o iubește pe Deokhye.

25. Coin Locker Girl

Chinatown-p1.jpg

Filmul spune povestea lui Il Young (Kim Go Eun) care este crescută pentru a îndeplini sarcinile date de ”mama sa” (Kim Hye Soo), șefa unui grup de cămătari.

26. Detective K: Secret Of Virtuous Widow

Detective K-Secret of Virtuous Widow-p02.jpg

În anul 1793, Jeongjo (Nam Sung Jin) de dorar 17 ani devine rege în Joseon, într-o perioadă în care în țară au loc multe crime de nedeslușit. Noul rege crede că acest crime pot fi baza unei conspirații puse la cale de oficialii guvernului pentru a acoperi unele plăți tributare. Astfel, Jeongjo este împinse să îl cheme pe Detectivul K (Kim Myung Min), pentru a da de cap acestor crime.

27. Sado*

The Throne-tp.jpg

Regele Yeongjo (Song Kang Ho) aspiră să devină un rege perfect din cauza trecutul său. Mama sa provine dintr-o clasă a populației săracă și există și un zvon care spune că și-ar fi omorât fratele mai mare pentru a deveni rege. Regelui i se naște un fiu la o vârsta înaintată, care este numit Sado (Yoo Ah In). Tatăl are mari așteptări de la prințul încoronat, care însă preferă artele marțiale și pictura în loc de carte. Din această cauză relația lor se destramă încet.

28. Fabricated City

Fabricated City-p3.jpg

În viața reală Kwon Yoo (Ji Chang Wook) este șomer, dar în lumea virtuală este cel mai bun lider. El este acuzat de crimă, dar cu ajutorul unui hacker priceput, Yeo Wool (Shim Eun Kyung), încearcă să își dovedească nevinovăția.

29. Part Time Spy*

Part Time Spy-P1.jpg

Jang Young Sil (Gang Ye Won) este angajată la NSA (agenția națională de securitate), după foarte multe alte încercări nereușite. Din întâmplare ea devine implicată împreună cu detectiva Na Jung An (Han Chae Ah) într-o operațiune care implică recuperarea unor bani furați prin intermediul farselor la telefon.

30. Unforgettable

Unforgettable (Korean Movie)-p2.jpg

La un studio live radio ajunge o scrisoare care datează cu 23 de ani în urmă. Prin intermediul acestei scrisori este relatată povestea de dragoste și prietenie dintre 5 tineri, interpretați de Do Kyung Soo, Kim So Hyun, Yeon Jun Suk, David Lee și Joo Da Young.

31. Seondal: The Man Who Sells The River*

Seondal- The Man Who Sells the River-p2.jpg

Kim Seondal (Yoo Seung Ho) este un hoț geniu, care posedă pe lângă inteligență și șarmul necesar pentru a-i reuși toate planurile. El lucrează alături de Bo Won (Ko Chang Seok), buddhista Yoon (Ra Mi Ran) și Gyeon (Xiumin). După multe înșelătorii reușite, echipa celor patru devine cunoscută la nivel național.

32. Missing*

Missing (Korean Movie)-p1.jpg

Ji Sun (Uhn Ji Won) și fostul ei soț se luptă pentru custodia fiicei lor, Da Eun. În încercarea ei de a jongla între locul de muncă, timpul petrecut cu fiica sa și lupta pentru custodie, Ji Sun ajunge să angajeze o bonă pe nume Han Mae (Kong Hyo Jin). Acțiunea se complică când bona și Da Eun dispar subit.

33. My Annoying Brother*

My Annoying Brother-p1.jpg

Doo Sik (Cho Jung Seok) se află în închisoare pentru fraudă, iar fratele său mai mic este un potențial campion olimpic la judo, pe nume Doo Young (Do Kyung Soo). Din cauza unei accidentări grave, Doo Young orbește, iar fratele său mai mare se folosește de invaliditatea tânărului judoka pentru a ieși condiționat din închisoare. Ce se va întâmpla când cei doi se vor reîntâlni după mulți ani și după ce își vor da seama că le e greu să conviețuiască?

34. Life Risking Romance

Life Risking Romance-p2.jpg

Je In (Ha Ji Won) este o scriitoare foarte misterioasă, care ajunge să urmărească un criminal în serie alături de detectivul și bunul ei prieten pe nume Rok Hwan (Chun Jung Myung). Situație se complică când cei doi îl întâlnesc pe Jason (Chen Bolin).

35. Love, Lies

Love, Lies-p1.jpg

Cu acțiunea plasată în 1940, în perioada ocupației japoneze asupra Coreei, filmul spune povestea de dragoste dintre Jun So Yool (Han Hyo Joo), care este gisaeng și visează să devină cântăreață, Seo Yeon Hee (Chun Woo Hee), și ea gisaeng și bună prietenă cu So Yool, și muzicianul și compozitorul Kim Yoon Woo (Yoo Yeon Seok).

36. Dongju: The Portrait of a Poet*

Dongju- The Portrait of a Poet-p1.jpg

Filmul urmează povestea poetului Yun Dong Ju (Kang Ha Neul), care a fost spre finalul vieții prins și intemnițat de guvernul japonez, pentru că a fost implicat într-o mișcare de revoluție a populației coreene. Filmul este bazat pe o poveste reală.

37. Mood Of The Day

Mood of the Day-p1.jpg

Dintr-o întâmplare fericită, Bae Soo Jung (Moon Chae Won) și Kim Je Hyun (Yoo Yeon Seok) se întâlnesc în trenul KTX care îi duc din Seul în Busan. Deși fiecare merge în Busan cu o sarcina clară, cei doi ajung să petreacă 24 de ore importante împreună.

38. The Magician

The Magician-p1.jpg

Hwan Hee (Yoo Seung Ho) este cel mai căutat magician din Moorangroo, un district din Uiji, Joseon. Atunci când era copil, el a fost abuzat de Gwi Mol, un magician foarte cunoscut din Qing, dar reușește să fugă alături de Bo Eum (Jo Yoon Hee) din casa acestuia. În drumul său spre Qing, prințesa Cheong Myung (Go Ara) face o oprire în Uiji unde îl întâlnește pe chipeșul Hwan Hee.

39. You Call It Passion*

You Call It Passion-p1.jpg

Ra Hee (Park Bo Young) aplică pentru mai multe joburi la diferite companii, dar eșuează de fiecare dată. În ultimă instanță reușește să găsească un post liber la un ziar sportiv. Imediat după ce va începe munca, tânăra se va găsi prinsă într-un complet haos.

40. The Accidental Detective

The Accidental Detective-p1.jpg

Dae Man (Kwon Sang Woo) se ocupă cu distribuția de benzi desenate, deținând un magazin specializat, de asemenea, se ocupă și cu întreținerea unui website, cu rezolvatul de crime și cu îngrijirea unui bebeluș. El este cel mai mândru de faptul că devine uneori consultant al poliției în unele cazuri. Cu toate acestea, detectivul No (Sung Dong Il) nu se poate înțelege deloc cu acesta.

41. Right Now, Wrong Then

Right Now, Wrong Then-p1.jpg

Chun Soo (Jung Jae Young) ajunge în Seul cu o zi înainte de data stabilită, având în vedere că are un curs special de ținut ziua următoare. Atfel, în ziua sa liberă Chun Soo decide să viziteze un palat, unde o întâlnește pe Hee Jung (Kim Min Hee). Ea este pictoriță și ajunge să îl lase pe Chun Soo să îi vadă lucrările. În atelierul ei, Chun Soo îi lasă ceva neașteptat.

42. The Advocate: A Missing Body

The Advocate- A Missing Body-p1.jpg

Byeon Ho Sung (Lee Sun Kyun), un avocat foarte bun, preia un caz în care victima nu are nicio evidență pe cadavru. El începe să lucreze cu un procuror, Jin Sun Mi (Kim Go Eun), pentru a descoperi adevărul ascuns al acestui caz.

43. The Beauty Inside*

Beauty Inside-p02.jpeg

Povestea acestui film poate fi explicată în doar câteva cuvinte, dar în același timp poate fi greu de înțeles. Woo Jin este o persoană care se trezește cu alt chip în fiecare zi. El se îndrăgostește de Yi Soo (Han Hyo Joo). Cum va reacționa această tânără atunci când va afla secretul lui Woo Jin? Va rămâne alături de el, sau va alege să uite tot de a aflat?

Diferite fețe ale lui Woo Jin sunt interpretate de: Park Shin Hye, Lee Beom Soo, Park Seo Joon, Kim Sang Ho, Chun Woo Hee, Do Ji Han, Lee Jae Joon, Lee Hyun Woo, Hong Da Mi, Seo Kang Joon, Ko Ah Sung, Lee Dong Wook, Yoo Yeon Seok și alții.

44. Wonderful Nightmare

Wonderful Nightmare-p2.jpg

Din cauza unei erori din rai, avocata Yeon Woo (Uhm Jung Hwa) moare, iar înainte de a fi retrimisă în corpul ei, ea trebuie să trăiască o lună în corpul altei femei. Această este casnică și stă acasă pentru a avea grijă de cei doi copii ai săi. Yeon Woo deși neîncântată de noua experiență pe care trebuie să o parcurgă, ea începe încetul cu încetul să țină la cei doi copii, dar și la soțul (Song Seung Heon) femeii în al cărui corp se află.

45. Shoot Me In The Heart*

Shoot My Heart-p2.jpg

Acțiunea se desfășoară într-un spital de psihiatrie. Soo Myung (Yeo Jin Goo) suferă de schizofrenie, din cauză amintirii mamei sale care s-a sinucis. El îl întâlnește pe Seung Min (Lee Min Ki), care este forțat spitalizat din cauza luptei pentru averea familiei sale. Acesta încearcă constant să fugă din acest spital, iar Soo Myung începe și el să îl urmeze.

46. Memories of the Sword

Memories of the Sword-p1.jpg

3 luptători din dinastia Goryo conduc o revoltă. Din cauza trădării lui Deok Ki (Lee Byung Hun), Poong Chun (Bae Soo Bin) moare. Deok Ki încearcă apoi să o atragă de partea sa pe Seol Rang (Jeon Do Yeon), dar aceasta refuză și fuge cu sabia lui Poong Chun și cu fiica lui. Peste 18 ani, fiica acestuia (Kim Go Eun) revine pentru a-și răzbuna tatăl.

47. Perfect Proposal*

Perfect Proposal-e2.jpg

Ji Yeon (Lim Soo Jung) lucrează într-un bar din Macao în încercarea ei disperată de a plăti datoriile lăsate de tatăl ei și de fostul ei parteneri de afaceri. Ea intră într-un cerc vicios atunci când îl întâlnește pe Sung Yeol (Yoo Yeon Seok), care îi propune o afacere de nerefuzat. El îi propune ca ea să devină companiera tatălui său (Lee Kyoung Young), în schimbul unei sume mari de bani. Dar acest plan devine haotic când cei trei ajung să locuiască împreună pe un yacht luxos, și atunci cand Ji Yeon se vede prinsă în mrejele ambilor bărbați. În cine ar trebui ea să aibă încredere?

48. The Technicians

The Con Aritsts-p3.jpeg

Ji Hyeok (Kim Woo Bin) este un spărgător de seifuri profesionist. El lucrează cu Koo In (Ko Chang Seok), care i-l introduce și pe hackerul Jong Bae (Lee Hyun Woo). Cei trei decid să lucreze împreună pentru a fura niște diamante aflate în seiful unui magazin celebru de bijuterii. Prin intermediul acestui jaf, cei trei sunt observați de un om de afaceri foarte important care are nevoie de o asemenea echipă pentru un jaf foarte mare.

49. Twenty

Twenty (Korean Movie)-p1.jpg

Chi Ho (Kim Woo Bin), Dong Woo (Lee Joon Ho) și Gyung Jae (Kang Ha Neul) au fost prieteni încă din liceu. Acum toți trei au doua zeci de ani. Chi Ho are o iubită, dar se gândește mereu la cum să atragă alte femei, Dong Woo lucrează ca desenator de benzi desenate, iar Gyung Jae este în primul an de facultate și visează la un job într-o companie mare.

50. Cart*

Cart (Korean Movie)-p1.jpg

Sun Hee (Yum Jung Ah) este mama a doi copii. Ea a lucrat 5 ani la un magazin care îi tot promite că va primi un job full time. Hye Mi (Moon Jeong Hee) este și ea o mama singură, iar Soo Rye (Kim Young Ae) este femeie de serviciu, amândouă lucrând alături de Sun Hee la același magazin. Într-o zi, angajații care nu sunt pe un post full time află că vor fi dați afară, dar în loc să se panicheze, cele trei femei propun să formeze un grup care să lupte pentru drepturile lor.

51. Gangnam Blues

Gangnam Blues-p2.jpg

Jong Dae (Lee Min Ho) și Yong Ki (Kim Rae Won) au crescut într-un orfelinat împreună și se consideră frați. După ce părăsesc orfelinatul cei doi își duc existența adunând hârtii și sticle de pe străzi. Jong Dae devine implicat într-un proiect de dezvoltare a cartierului Gangnam, Seul. În timpul acestui proces, el locuiește cu Gil Soo (Jung Jin Young) și Sun Hye (Seolhyun), ei acceptându-l pe Jong Dae drept parte din familia lor. Din cauza acestui proiect, Jong Dae va intra într-o grupare de gangsteri.

52. A Man And A Woman*

A Man and A Woman (Korean Movie)-p2.jpg

Într-o zi rece de iarnă, Sang Min (Jeon Do Yeon) îl întreabă pe Ki Hong (Gong Yoo) dacă are cumva ceva de aprins. Cei doi străini tocmai ce își duseseră copii la un loc de joacă din Helsinki, Finlanda. Între cei doi se aprinde o scânteie, care îi va lega foarte strâns, în ciuda faptului că ambii sunt căsătoriți.

53. One Line*

One Line-p2.jpg

Min Jae (Siwan) este un student normal care are ocazia să îl întâlnească pe Suk Goo (Jin Goo), un hoț expert. În cele din urmă Min Jae ajunge să facă parte din echipa lui Suk Goo. Cei din echipă lucrează bine împreună, dar nu au încredere unul în celălalt.

54. Master*

Master (Korean Movie)-p2.jpg

O echipă de investigație este pe urmele unei companii foarte cunoscute, care este implicată într-un caz masiv de fraudă. Kim Jae Myung (Kang Dong Won) este liderul acestei echipe de investigație. El este inteligent, carismatic, agresiv și foarte curajos în a conduce această echipă. Președintele Jin (Lee Byung Hun) este președintele companiei implicate, iar Park Jang Goon (Kim Woo Bin) este mâna sa dreaptă.

55. My New Sassy Girl*

My New Sassy Girl-p01.jpeg

Gyun Woo (Cha Tae Hyun) care nu o poate uita pe acea fată năzdravană pe care a întâlnit-o cu mai mulți ani în urmă, se reîntâlnește cu prima sa iubire (Victoria). Cei doi s-au cunoscut prima data în școala generală când fata despre care este vorba era tratată urât de restul copiilor deoarece ea nu putea vorbi corect în coreeană. Cei doi ajung în final să se căsătorească. Ce se va întâmpla oare?

56. Tazza: The Hidden Card

Tazza 2-p3.jpg

Filmul continuă poveste blockbuster-ului anterior, ”Tazza: The High Rollers,” și spune povestea lui Ham Dae Gil (T.O.P) care este nepotul celebrului jugător de go, Go Ni, și care intră în lumea interlopilor din Seul prin intermediul jocului de noroc pe care l-a practicat și unchiul său.

57. Seducind Mr. Perfect

Seducingmrperfect.jpg

Robin Heiden (Daniel Hanney), un specialist în managment, călătorește în Coreea de Sud pentru a prelua compania Komatu. În prima sa zi în Coreea, Robin are un mic accident cu mașina cauzat de Min Joon (Uhm Jung Hwa). Se va afla mai apoi că această este o angajată a companiei pe care Robin a preluat-o.

58. My Girlfriend Is An Agent

My Girlfriend is an Agent-p3.jpg

Ahn Su Ji (Kim Ha Neul) este un agent secret mereu ocupat și din această cauză mereu ratează întâlnirile cu iubitul ei, Jae Joon (Kang Ji Hwan), care nu are idee de slujba pe care iubita sa o are. În final acesta se hotărăște să o părăsească și să își continue studiile în străinătate, unde va deveni și el agent secret. Ce se va întâmpla când cei doi se vor reîntâlni după mai mulți ani?

59. Lady Vengeance*

Symladyvenposter.jpg

Lee Geum Ja (Lee Young Ae) este eliberată din închisoare după 13 ani, pentru răpirea și omorârea unui băiețel. Imediat după eliberare, ea se pune pe treabă. Pleacă în căutarea presupusului domn Paek (Choi Min Sik) care i-a înscenat crima și care i-a distrus astfel viața.

60. Finding Mr. Destiny

Finding Mr Destiny-p4.jpg

Seo Ji Woon (Lim Soo Jung) este o tânără care călătorește în India și care se îndrăgostește de un bărbat pe nume Kim Jong Ok. Din păcate cei doi nu pot rămâne împreună, iar Ji Woo întoarsă în Coreea merge să caute ajutor la o firmă numită ”Finding your first true love,” în care ea își pune încrederea că îl va găsi pe Jong Ok. Han Gi Joon (Gong Yoo) este cel care conduce companie, iar pe parcursul căutării, lui Jong Ok alături de Ji Woo începe să se simtă din ce în ce mai îndrăgostit de aceasta.

61. My Love, My Bride

My Love, My Bride (2014)-p1.jpg

Filmul spune povestea unui nou cuplu de miri din ziua de azi. Young Min (Cho Jung Seok) este un soț simplu care se află încă în perioada lunii de miere de după căsătorie. Mi Young (Shin Min A), pe de altă parte, este o soție deșteaptă și șireată care vede mai în profunzime decât Young Min situație în care se află.

62. Marriage Blue

Marriage Blue-p1.jpg

Acțiunea se învârte în jurul a patru cupluri în perioada de dinaintea nunții lor. Tae Kyu (Kim Kang Woo) este un jucător de baseball profesionist și este împreună cu Joo Young (Kim Hyo Jin), care deține o clină de urologie. So Mi (Lee Yeon Hee) este o manichiuristă și este iubita lui Won Cheol (Taecyeon) ce este bucătar chef. Gun Ho (Ma Dong Suk) are o florărie și urmează să se căsătorească cu Vika (Guzal Tursunova), care vine din Uzbekistan. Dae Bok (Lee Hee Joon) lucrează pentru Joo Young la clinica sa și se întâlnește cu Yi Ra (Koh Joon Hee), care va rămâne însărcinată înainte de nuntă.

63. All About My Wife

All About My Wife-p1.jpg

Jung In (Lim Soo Jung) îl întâlnește pe Doo Hyun (Lee Sun Kyun) în Nagoya, Japonia, în timpul unui cutremur. Cei doi ajung să se îndrăgostească și în final se vor căsători. Peste 7 ani, Doo Hyun ajunge încetul cu încetul să își deteste nevasta din cauza comentariilor sale răutăcioase la adresa lui. El încearcă din răsputeri să își facă curaj pentru a-i cere divorțul, dar nu reușește. Pentru a scapă o perioadă de propria sa soție el cere un transfer de la muncă, dar ce se va întâmpla oare când Jung In îl va urma la noul său loc de muncă și va întâlni alt bărbat?

64. Steal My Heart

Catch Me - Korean Movie-p1.jpg

Ho Tae (Joo Won) este un psiholog criminalist profesionist, și pe deasupra, foarte râvnit de femei. El lucrează momentan la un caz de crime în serie. În cazul său intervine Yoon Jin Sook (Kim A Joong), o frumoasă hoață, care se dovedește a fi prima sa iubire din facultate, și care îl va ajuta aparent la rezolvarea cazului.

65. My Brilliant Life

My Brilliant Life-p1.jpg

Un cuplu de tineri (Song Hye Kyo și Kang Dong Won), ce au ambii 17 ani, află că vor avea un copil. Deși sunt tineri, neexperimentați și deși nimeni nu le acordă încrederea cuvenită, cei doi decid să păstrezi copilul și îl așteaptă cu brațele deschise. Mama aduce pe lume un băiețel frumos, dar care va fi mai târziu diagnosticat cu sindromul Progeria, o boală genetică care determină asupra copilului semne de îmbătrânire rapidă.

Preferatele mele din această listă? Cu siguranță pot spune că sunt: Veteran, Perfect Proposal, Finding Mr Destiny, My PS Partner și My Annoying Brother.

7 gânduri despre „65 de filme coreene pe care ar trebui să le urmăriți

 1. Emm

  O mare parte din filme le-am vazut si mi-au placut extrem de mult, dar „The Beauty Inside” va avea mereu un loc special in inima mea. Cred ca din acel film am invatat cele mai multe lucruri, de la compasiune, pana la durerea de a renunta la cineva pentru binele acelei persoane. Filmul este pur si simplu superb. ❤

  Apreciază

  Răspunde
 2. zkYo

  Multumesc multttt!!!!!
  Vreau sa intreb ceva de ce unii au numele cu litere rosii?Chiar daca au cont sau cum sa zic au numele rosii?Nu inteleg…adica cunosc pe cineva de aici care si-a facut blog dupa care la sters si numele tot in negru ia ramas..intreb si eu..

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s