10 trupe cu un singur hit de care probabil ai uitat

Image result for the ark

Aceste 10 trupe sunt cunoscute pentru o singură piesă care a devenit hit. S-ar putea să nu vă amintiți de câteva dintre ele.

Când un grup K-pop are un cântec ce ajunge #1 în topuri, de obicei e începutul unui succes masiv. Dar nu mereu este cazul, deoarece uneori un cântec hit duce nicăieri. Aceste 10 melodii de mai jos au făcut ravagii un anumit timp, dar probabil ați uitat de ele acum.

 1. Bar Bar Bar” de la Crayon Pop

Crayon Pop a debutat în 2012 și chiar dacă primul album al fetelor nu a fost un succes comercial, cel de-al doilea, care a inclus hitul „Bar Bar Bar” ce a ajuns #1 în Billboard le-a dus spre faimă. Membrele chiar au mers în turneu alături de Lady Gaga în 2014 și au prestat în 12 orașe din S.U.A și Canada, dar și în Japonia și Australia. Crayon Pop a continuat să aibă succes cu următoarele albume în Japonia, dar în 2017, contractelelor cu Chrome Entertainment au expirat.

Soyul, care s-a căsătorit neașteptat cu fostul membru H.O.T, Moon Hee Jun la începutul lui 2017 și care a anunțat mai apoi că e însărcinată a decis să nu reînnoiască. Cele 4 membre care au rămas încă promovează în Japonia sub Crayon Pop.

 1. Face” de la NU’EST

NU’EST crește din nou în popularitate datorită participării membrilor la „Produce 101” în 2017, iar membrul Minhyun chiar s-a clasat printre primii 11 și a ajuns în Wanna One. Cu toate acestea, trupa nu a avut vreun hit major de când a lansat „Face” în 2012. MV-ul a făcut istorie, devenind cel mai vizualizat videoclip de debut al unui grup de băieți pe YouTube.

Băieții au lansat mai multe albume și au găsit un succes moderat în Japonia, apoi au jucat în drame și au avut reclame, însă niciunul din cântecele lor nu a mai ajuns hit în Coreea de Sud. Minhyun promovează în prezent cu Wanna One, dar se va întoarce în NU’EST în decembrie 2018.

 1. Cherry Blossom Ending” de la Busker Busker

Busker Busker a fost o trupă indie formată din 3 membri, care a obținut faima după ce a participat la programul de supraviețuire de pe Mnet, „Superstar K”. Primul album lansat în 2012 a reprezentat un adevărat succes național, cu fiecare single ajungând în Top 100 Billboard.

În martie 2013, „Cherry Blossom Ending” a fost numită „colindă de primăvară”, cum a urcat din nou în topurile muzicale la un an după ce a fost lansată. S-a clasat pentru al cincilea an consecutiv în martie 2016 și a fost dezvăluit a fi cel mai downloadat și cu cel mai mult stream cântec din K-pop în nouă ani, conform Mnet.

Din păcate, grupul s-a destrămat în 2013 după cel de-al doilea album care a avut un semi-succes, pentru a urma cariere solo, însă cântecul este încă un hit și în zilele de astăzi.

 1. Domino Game” de la Kiss&Cry

Kiss&Cry a fost un grup care a supraviețuit puțin în K-pop, destrămându-se la 8 luni după debut. „Domino Game” a fost cântecul de debut al fetelor și a fost un hit cu un succes masiv în 2014. Cu toate astea, membrele și agenția lor, Winning Insight au devenit liniștiți.

A fost anunțat de membra Haena la o televiziune națională în timp ce participa ca artist solo la emisiunea „Superstar K9” că grupul s-a destrămat. Agenția a negat afirmația, însă mai târziu a confirmat că membrele se vor concentra pe carierele lor solo.

Fetele au rămas pe scenă ca artiste solo, iar Haena este acum o membră a trupei Matilda, care a participat în 2017 la „The Unit”.

 1. The Light” de la The Ark

La fel ca și în cazul trupei Kiss&Cry, The Ark a avut șansa de a lansa un singur album înainte de a se destrăma în 2016. Cântecul „The Light” a trecut de 4 milioane de vizualizări pe YouTube și fetele au câștigat un fan base enorm datorită sunetului lor hip-hop.

Membrele au lansat mai multe coveruri ale cântecelor de la BTS, ceea ce le-a adus chiar mai multă iubire din partea publicului!

În 2017, membrele Jane și Suji au apărut împreună în drama IDOLM@ASTER.KR, bazată pe un joc japonez popular, care are în centru un grup de fete numit Real Girl Project. Suji și Euna s-au alăturat mai târziu programului „The Unit” de pe KBS.

 1. Yum Yum Yum” de la Lipservice

Acest duo (și uneori trio) avea potențial, însă un program de promoții instabil și o mulțime de schimbări ale membrelor, ceea ce a dus la o cădere sigură. „Yum Yum Yum” este cel mai mare hit al fetelor din Lipservice și conținea două membre, Bipa și Cora. Mai târziu a fost adăugată o a treia membră, Anna, însă Cora a plecat la puțin timp după.

Au existat speculații cum că ar fi fost dată afară Cora de fapt, ceea ce i-a neliniștit pe fani, în ciuda a câtorva succese pentru duo-ul rap.

 1. Deepened” de la Brave Girls

Brave Girls a debutat ca un grup cu 5 membre în 2011 și a avut un succes minor, însă a trecut printr-un hiatus de 2 ani cu „Deepened” în 2016 cu 5 membre noi. Cântecul a devenit un hit și a făcut parte din al treilea album al fetelor, „High Hills”.

În 2017, după plecarea a încă unei membre originale, a fost anunțat că Brave Girls se va întoarce ca un grup de 5 membre, fără niciuna originală. Trei dintre ele au participat la „The Unit”, însă au fost eliminate.

 1. Awesome” de la N.Flying

N.Flying este o trupă rock ce a debutat în 2013 cu 4 membri. Ei au debutat în Japonia prima dată cu single-ul „Awesome”, realizând un mare succes în 2015, dar nu au reușit să atingă din nou acel succes pentru câțiva ani. În 2017 a fost anunțat că un al cincilea membru se va alătura trupei, Yoo Hoeseung, care a participat la „Produce 101” sezonul 2. Băieții trebuiau să aibă un comeback în decembrie, dar a fost anulat până în ianuarie 2018.

Fanii au speculat că grupul se va desființa curând, deoarece prioritatea FNC Entertainment este SF9, dar grupul s-a întors în februarie 2018 cu „Hot Potato”, care a câștigat interes ca un cântec catchy (și pentru faptul că au folosit cartofi pentru lightstick-uri). Să vedem ce aduce viitorul pentru acest grup!

 1. Not Spring, Love, Or Cherry Blossoms” de la HIGH4

HIGH4 este încă un grup activ, având numeroase activități și fiind destul de bine primite, însă grupul va fi mereu ținut minte pentru colaborarea cu IU!

Cântecul de debut al trupei formată din 4 membri a fost o colaborare cu prințesa K-pop-ului, așa că ceea ce a lansat după pare să scadă, în comparație.

 1. Stupid Liar” de la Wassup

Wassup a fost un grup activ din 2013 sub Mafia Records. Acesta a debutat cu 7 membre, însă „Stupid Liar” a reușit să le facă remarcate în 2015.

În 2017, după 2 ani de hiatus, Mafia Records a anunțat că grupul va avea un comeback cu doar 4 membre din cauza conflictului dintre membrele Nada, Jinju și Dain și agenție. Cele trei fete au cerut anularea contractelor, însă disputa continuă și acum.

sursă

(Au meritat câteva ore.)

5 gânduri despre „10 trupe cu un singur hit de care probabil ai uitat

 1. susodoi 🌼

  Culmea că eu de la N.Flying si Brave Girls stiu multe piese, cu excepția celor mentionate aici 😂😂 😀 si mi-au placut TheArk.. piesa lor, si Lip Service: am vreo 5 melodii de la ele in telefon 🙂

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s