Coreea de Nord va schimba fusul orar pentru a coincide cu cel al Coreei de Sud

Coreea de Nord își va seta ceasurile cu o jumătate de oră înainte pe 5 mai pentru a reveni la același fus orar cu Coreea de Sud. Conform știrilor din Coreea de Nord, acest gest este „primul pas pentru o împăcare națională și unitate”.

Kim Jong Un și Moon Jae In au vorbit despre diferența de timp în timpul summitului inter-coreean din 27 aprilie și au convenit verbal această schimbare. Kim Jong Un a spus: „Sunt 2 ceasuri în sala de așteptare în Casa Păcii. Un ceas arată ora în Seul, celălalt – ora în Pyeongyang. Este foarte dureros să văd asta. Hai să ne unim timpul mai întâi.” Această decizie ne pregătește pentru viitoarele schimbări ce se vor întâmpla între cele 2 națiuni coreene, ceea ce include și cooperare economică.

Coreea de Nord a schimbat ceasurile ei la „timpul Pyeongyang” în august 2015, pentru a marca 70 de ani de la eliberarea Coreei de sub rugul japonez, mutându-l la GMT +8.30, care era timpul standart al Coreei înainte de a fi ocupată de Japonia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Media din Coreea de Nord a scris în 2015 că schimbarea a trebuit să îi elibereze pe locuitori de „japonezii imperialiști”, care „au comis crime de neiertat, cum ar fi lipsirea Coreei chiar și de timpul standart, desconsiderand un pământ cu o istorie și cultură de 5000 de ani și urmărind o politică de nimicire a națiunii coreene”.

De-a lungul anilor, diferența de timp a avut un impact asupra fluxului de comerț între cele două națiuni, iar la un nivel mai practic, diferența a cauzat probleme în timpul summitului inter-coreean. Reporterii au părut dezorientați văzând ora la care trebuiau să vină liderii, repoterii din Coreea de Nord spunând că la ora 9:00, iar cei din Coreea de Sud – la ora 8:30. Schimbarea oficială a timpului este încă un pas pentru a încheia Războiul Coreean.

sursa: koreaboo

3 gânduri despre „Coreea de Nord va schimba fusul orar pentru a coincide cu cel al Coreei de Sud

  1. Juckie20

    Noi, fani kpop ne dorim pacea aceasta pentru a ne dori sa nu ne mai plece idolii favoriti, la trupele de baieti ma refer, in armata. Macar stagiul militar sa nu mai fie obligatoriu sau cel putin sa nu mai aibă limita de varsta. Sa decidă fiecare barbat din Coreea de Sud cand sa faca armata.
    (Doar am zis,nu sariti pe capul meu )

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s