Actori nord-coreeni vor juca în filme sud-coreene?

A devenit cunoscut faptul că actorii şi regizorii din Coreea de Nord vor lua farte la festivalul de film din Coreea de Sud. 

După summit-ul intercoreean din luna trecută, unde interacţiunea prietenoasă dintre Moon Jae In şi Kim Jong Un i-a mirat pe mulţi şi a oferit speranţe la nişte relaţii mai bune, conducerea planifică creşterea interacţiunii culturale cu Phenian.

Industria filmului este o direcţie unde cele 2 ţări sunt gata să lucreze împreună. „Plănuim să invităm nord-coreenii la Festivalul Internaţional de Film în Busan, reprezentanţii din Coreea de Sud vor participa la festivalul de film din Phenian în septembrie, iar cei din nord ne vor vizita, ca răspuns, în Busan.” – a spus o persoană oficială de la Ministerul Culturii din Coreea de Sud.

De asemenea, o agenţie de film din Coreea de Sud plănuieşte un proiect în colaborare cu agenţii de film din Coreea de Nord şi cu participarea actorilor nord-coreeni. Jupiter Film, o companie din Seul, cunoscută pentru filme ca „Gwansang” (2013) şi „Gunghap”(2018), se pregăteşte pentru un proiect comun cu numele „Tema de acasă”(traducere literară).

Filmul va relata o istorie despre un copil sud-coreean, care întîmplător găseşte o temă pentru acasă ce aparţine unui copil nord-coreean şi o termină în locul lui. Reprezentantul companiei a comentat: „Scenariul a fost scris 3 ani în urmă, dar, din cauza relaţiilor tensionate cu Coreea de Nord, noi nu am putut să-l punem în practică.” După cuvintele lui, o parte din filmări trebuie să fie în Coreea de Nord, de asemenea e nevioe de actori nord-coreeni. Filmările pentru film trebuie să înceapă în a doua jumătate a acestui an.

Această nu va fi prima colaborare pentru un film dintre cele două ţări. La începutul anilor 2000, când relaţiile dintre nord şi sud erau relativ calde, pentru filmul „A Blood Family”, din 2005 s-au permis filmările în Coreea de Nord.

Un film animat comun este „Empress Chung„(2005), bazat pe o poveste populară coreeană, despre o fată ce s-a sacrificat ca să-l salveze pe tatăl ei, a fost ecranizată în acelaşi timp şi în Coreea de Nord, şi în Coreea de Sud.

Printre proiectele comune cu cel mai mare succes este şi multi-serialul „Pinguinul Pororo”. Chiar dacă seriarlul nu s-a difuzat în Coreea de Nord, personajele au fost remarcate într-un documentar despre instituţiile preşcolare difuzat la un canal nord-coreean.

Relaţiile dintre cele două ţări s-au tensionat în anul 2006, când Coreea de Nord a început experimentele nucleare. Iar cu evenimentele actuale, se prevede o colaborare dintre ţări în mai multe industrii.

sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s