7 K-drame cu cele mai mari costuri de producție

Nu numai filmele costă mult, dar și K-dramele încep să devină scumpe. V-ați gândit vreodată cât costă serialele coreene? Anul 2018 aduce surprize mari.

Una dintre K-dramele cele mai anticipate ale anului 2018 este serialul “Are You Human Too?” în care Seo Kang Joon are rol dublu (chaebol și android). El joacă alături de  Gong Seung Yeon. Pe lângă casting și poveste, unul din motivele pentru care drama a atras atenția este bugetul său uriaș de 9,5 milioane USD (adică 10 miliarde woni coreeni). Este una dintre cele mai scumpe drame.

Iată deci că dramele coreene încep să aibă bugete de producție din ce în ce mai mari. Și ce mai observăm? Că cele mai scumpe producții vor ieși pe micile ecrane abia anul acesta! Hai să vedem șapte dintre cele mai scumpe K-drame și cât au costat ele (ordinea este în funcție de cifra totală și de anul producției).

1.Mr. Sunshine“ – 30 miliarde woni (28,5 milioane USD)

“Mr. Sunshine” este un serial care se află în pregătire, fiind complet pre produs. În el vor juca superstarurile Lee Byung Hun și Kim Tae Ri. Serialul deține locul 1 în topul celor mai scumpe K-drame. Producătorii au cheltuit deja în medie 1,5 miliarde woni pentru un singur episod (adică 1,387,271 USD)!

Dacă aruncați o privire asupra teaserului, veți înțelege de ce drama a fost atât de scumpă:

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

 

2. “Vagabond” – 25 miliarde woni (23 milioane USD)

“Vagabond” este un alt serial care se află în pregătire. Echipa de producție tocmai a confirmat participarea lui Lee Seung Gi și a lui Suzy, iar revenirea celor doi pe micile ecrane, împreună, după cinci ani, ridică și mai mult așteptările publicului Shin Sung Rok face și el parte din echipa principală de actori. Serialul va avea filmări în afara Coreei de Sud, deși deocamdată nu se știe exact când vor începe acestea. Există deja discuții pentru ca drama să fie difuzată simultan în SUA și Coreea de Sud. Deocamdată nu există alte informații oficiale, în afară de faptul că serialul va fi difuzat în acest an.

3. “Kingdom” – 20 miliarde woni (18 milioane USD)

Kingdom” este primul serial original corean făcut pentru Netflix. Drama se petrece în perioada istorică a dinastiei Joseon și este un thriller. Serialul va fi difuzat în acest an. Printre actorii titrați anunțați se numără  Ju Ji Hoon, Ryu Seung Ryong și Bae DooNa .  Culmea este că și în acest caz, ca și în cazul dramei „Mr. Sunshine”, producătorii au anunțat că, în medie, pentru un episod, vor cheltui tot circa în medie 1,5/2 miliarde woni  (adică 1,3/1,8 milioane USD)!

4. “Criminal Minds”– 20 miliarde woni (18 milioane USD)

Un alt serial, remake după producția americană cu același nume. Realizat în 2017, l-a avut ca protagonist pe faimosul Lee Jun Ki. Un episod a costat, în medie, 1 miliard de woni (adică 925 000 USD).

 

5.“Iris 2” – 20 miliarde woni (18 milioane USD)

Serialul a fost probabil cel mai scump din vremea sa. Realizat ca o continuare a dramei de mega succes „Iris” din 2009, drama cu spioni din 2013 i-a avut în rolurile principale pe Jang Hyuk, Lee Da Hae și Lee Beom Soo. 

6. “Saimdang, Light’s Diary” – 20 miliarde woni (18 milioane USD)

Drama istorică din 2017 a primit foarte multă atenție, datorită revenirii pe micile ecrane a actriței Lee Young Ae. Serialul este povestea unui artist și caligraf din epoca Joseon. Serialul se petrece ca timp atât în trecut cât și în prezent.

7. “Are You Human Too?” – 10 miliarde woni (9,5 milioane USD)

Cei din urmă vor fi și cei dintâi? Altă drama care nu a fost încă difuzată. După cum spuneam, în rolul principal masculin (dublu) va juca Seo Kang Joon. Din motiv că serialul spune povestea unui chaebol și a unui android care îl înlocuiește, cei mai mulți bani din producție au fost cheltuiți pe… robotică! Mai este puțin până la primul episod, care se va difuza în 4 iunie.

Cum vi se par aceste sume?

Sursa: kpopmap.com

3 gânduri despre „7 K-drame cu cele mai mari costuri de producție

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s