Coreea de Sud plănuiește să includă roboții în armată

În anul 2020, armata plănuiește introducerea tehnologiei autopilot și a roboților pentru a compensa numărul în descreștere a persoanelor din serviciul militar. 

Din cauza numărului mic al natalității, programul reformator al armatei prevede micșorarea numărului de persoane în armată de la 618 de mii la 500 de mii până în anul 2022. Se plănuiește ca fiecare neajuns să fie compensat cu tehnologia automatizată modernă.

Tehnologia dispusă armatei va include aparate de recunoaștere și vehicule de supraveghere fără pilot, turnuri automatizate pentru instalația de artilerie cu autopropulsie K-9, roboți pentru localizarea minelor și mijloace pentru dezvoltarea biologică, chimică, radiologică și nucleară.

Se așteaptă ca aparatele autopilot să fie introduse spre utilizare în jurul anului 2025. Turnurile automatizate pentru instalația de artilerie K-9, care vor încărca și vor trage, vor putea, după cuvintele soldaților, înlocui în jur de 1900 de infanteriști. Se prevede ca roboții de localizarea minelor să fie introduși în jurul anului 2027, pentru a îndeplini lucruri periculoase pentru 1140 de persoane.

Forțele armate marine au de gând să folosească pe larg aparatele autopilot la suprafața apei, care au trecut deja testele inițiale și care vor fi introduse în anul 2025. Ele vor fi folosite în raioanele cu un grad de pericol foarte ridicat ca, de exemplu, la frontiera cu Coreea de Nord sau pe codiții meteorologice nefavorabile.

Forțele armate aeriene speră să compenseze neajunsul forțelor umane cu arme performante antiaircraft și sisteme de radiolocalizare de tip radar.

Se plănuiește ca noile tehnologii și roboți să înlocuiască în jur de 37 de mii de persoane.

sursa: yesasia

Un gând despre „Coreea de Sud plănuiește să includă roboții în armată

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s