Ştiri

Cele mai mari războaie dintre fanii k-pop din întreaga istorie

Imagini pentru 6 Biggest Fanwars In K-Pop History That We’re Thankful Are In The Past

Războaiele dintre fanii k-pop reprezintă un aspect ce nu poate fi evitat.

Chiar dacă nu ții partea cuiva, afli fără să vrei de aceste polemici și de toată drama creată. Chiar dacă ești un începător în ceea ce privește lumea muzicii k-pop sau un veteran, există câteva fanwar-uri care au rămas în istorie pentru că au fost atât de mari și sângeroase încât acum toți suntem recunoscători că s-au terminat.

1) SONE vs Blackjack (2014)

Imagini pentru 2ne1 girls generation

Anul 2014 a fost unul tumultos pentru fanii trupelor Girls’ Generation și 2NE1. Scandalul a început când piesa Mr. Mr. de la SNSD, Come Back Home de la 2NE1 și Whatcha Doin’ Today? de la 4minute au concurat una împotriva alteia pentru trofeul de la Inkigayo.

Dacă fanii 4minute au decis să nu se implice, SONE și Blackjack au considerat că trupa lor preferată este îndreptățită să câștige. Controversa a luat amploare rapid, implicând și alți artiști. De exemplu, Chanyeol din trupa EXO a fost întrebat în timpul emisiunii Roomate cu cine ține. Artistul a zis că se abține, deoarece este un subiect sensibil, iar membrele SNSD sunt seniorii lui în companie.

Și cum de fiecare dată când doi se bat, al treilea câștigă, 4minute s-a clasat pe primul loc la emisiunea muzică. Însă, războul dintre cele două fandomuri nu s-a terminat și a continuat cu insulte.

Când a venit vremea ca premiile de la ceremonia MAMA să fie date, această luptă a atins cote maxime, deoarece atât SNSD, cât și 2NE1 erau nominalizate pentru Artistul Anului și Cel Mai Bun Grup Feminin. Dar la sfârșitul spectacolului, câștigătoare au fost desemnate alte trupe – SISTAR a primit ‘Cel Mai Bun Grup Feminin’, iar EXO a câștigat daesangul (‘Artistul Anului’).

2) SONE vs ELF

Imagini pentru girls generation super junior

Nimeni nu știe exact când și cum a început războiul dintre fanii SNSD și Super Junior, dar toți știu că a durat foarte mult și că a fost obositor. Unii cred că a început când Super Junior a lansat piesa Mr. Simple, iar alții zic că de fapt exista de dinaintea revenirii lor.

O parte dintre fanii ELF au susținut că SONE au zis lucruri răutăcioase despre ei, iar fanii SNSD dau vina pe ELF pentru oceanul negru din 2008 de la Concertul Dream.

Eventual, internauții au observat că războiul dintre cele două fandomuri gigantice deodată s-a oprit. Nu știm sigur cum de a luat sfârșit, dar suntem convinși că toată lumea este fericită că lucrurile s-au termiant într-o notă pozitivă.

3) EXO-L vs VIP (2015)

exo bbb

Ce a început ca o rivalitate prietenoasă între fanii EXO și Big Bang, a luat o altă turnură când piesa Love Me Right de la EXO și melodia Loser de la Big Bang s-au luptat pentru trofeiele show-urilor muzicale M!Countdown și Inkigayo.

De asemenea, au apărut acuzații cum că Mnet favoriza o anumită trupă în detrimentul celeilalte și dacă acestea nu erau adevărate, însemna că fanii trișează. Mnet a luat cuvântul și a declarat că a existat o eroare în ceea ce privește votarea, dar lucrează pentru a o repara.

 Pagina a fost închisă, dar unii au accesat-o prin intermediul unor metode rău intenționate. Din cauza acestui motiv, voturile au continuat să se adune, ce a făcut ca pagina de votare să fie deschisă din nou. Trebuie să verificăm de unde a fost activată, iar datele adevărate sunt cele dezvăluite la ora 21:00.

– Mnet

4) EXO-L vs BABY (2012)

În 2012, EXO și B.A.P s-au luptat pentru premiul Rookie of the Year (Începătorul Anului) de la ceremonia MAMA. Dezbaterea crâncenă asupra trupei care trebuie să câștige a făcut ca internauții să creeze clipul de mai jos. Astfel, conflictul a căpătat o nota mai comică.

Interesant este că cearta s-a încheiat surprinzător cu victoria grupului Busker Busker, pe care nimeni n-o anticipase.

5) ELF vs VIP (2015)

Imagini pentru big bang super junior

În trecut, trupele Super Junior și Big Bang au fost de multe ori comparate, în ciuda diferențelor foarte diferite dintre ele. Chiar dacă era o oarecare armonie între cele două fandomuri, situația a luat o altă turnură în 2015 tot din cauza festivității MAMA.

Întrucât ambii artiști au luptat pentru premiile Albumul Anului și Cel Mai Bun Grup Masculin, internauții au reînceput tirada asupra cărei trupe este mai bună. Evident, lucrurile s-au calmat după ce festivitatea a luat sfârșit. Chiar dacă fanii ELF și VIP au făcut pace, în mediul online încă se mai fac comentarii pe acest subiect.

6) Fanii Sechskies vs fanii H.O.T

Imagini pentru sechskies hot

Dacă ați văzut serialul Reply 1997, poate vă amintiți de o scenă în care fanii Sechskies și H.O.T s-au confruntat (moment care a apărut și în clipul destinat luptei dintre EXO-L și BABY).

Se pare că exact așa s-a întâmplat și în trecut între cele două fandomuri uriașe. Rivalitatea dintre fani a fost foarte feroce, iar pentru că atunci nu se folosea mediul online pentru certuri, de multi ori se confruntau față în față. Unii dintre aceștia, chiar își amintesc că poliția a fost chemată de mai multe ori pentru a opri bătăile. Ăsta da război!

Ce părere aveți?

Sursa: koreaboo

Reclame

7 gânduri despre „Cele mai mari războaie dintre fanii k-pop din întreaga istorie

 1. Imi amintesc foarte bine razboiul dintre EXO-Ls si VIPs din 2015, a fost groaznic. Au fost scrise o multime de comentarii urate, despre Big Bang se spunea ca e o trupa de batrani si membrii sunt netalentati.
  Intr-adevar, la acea vreme Love Me Right castiga mai multe premii decat Bang Bang Bang la show-uri muzicale, insa culmea (!) la festivitati de premiere Bang Bang Bang a castigat peste tot melodia anului. In plus, Bang Bang Bang a fost cea mai bine vanduta piesa in Coreea in 2015, a facut furori la acea vreme, chiar si pe Youtube e diferenta uriasa. Vorba aia: rade bine cel care rade la urma 😎
  Pe mine chiar m-au durut comentariile unora de la acea vreme, in special cele despre care spuneau ca membrii Big Bang sunt batrani, mai nou, acum si EXO sunt considerati batrani, iar pentru prima data comentarii de acest gen am vazut la sfarsitul anului trecut pe pannchoa. Ei, EXO-Ls, cum va simtiti acum? V-am zis eu ca va veni vremea cand si artistii vostri vor fi numiti astfel. Va place? Pun pariu ca nu! Dar asta e, cum iti asterni, asa dormi! Indurati si voi!!
  Ma amuza rau faptul cand unii zic ca EXO nu trebuie comparati cu BTS, fiindca n-au debutat in acelasi an, e o diferenta de un an, dar bine ba ca ii comparati atunci pe EXO cu Big Bang, cand diferenta era de 6 ani …

  p.s. Nu am nimic cu EXO, pentru ca membrii clar n-au nici o vina, insa am ceva de impartit cu acei copii-comentatori, atotstiutori si „mari critici in muzica” din 2015 care erau prea increzuti in sine si aruncau cu hate la orice articol despre Big Bang.
  Ei, ce mai faceti dragilor?

  Apreciat de 3 persoane

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s