Lee Seok Cheol din The East Light vorbește despre abuzurile incredibile suferite

După ce agenția trupei The East Light a oferit un comunicat în care își cerea scuze oficial pentru faptul că a știut de abuzurile comise împotriva membrilor grupului, Lee Seok Cheol a apărut public pentru a oferi mai multe explicații cu privire la cele întâmplate cu el și colegii săi .

În data de 18 octombrie, au apărut știri cu privire la faptul că membrii grupului The East Light au fost bătuți și abuzați verbal de către producătorul și CEO-ul agenției, în repetate rânduri. Iată ce a spus liderul grupului, Lee Seok Cheol, într-o conferință de presă: „Ca lider al The East Light și ca unul dintre artiștii K-pop care au condus cultura coreeană, nu mai puteam tolera durerea prin care trebuiau să treacă membrii noștri. Am decis să organizăm o conferință de presă în speranța de a elimina abuzurile față de copii și încălcarea drepturilor omului în industria K-pop „.El a împărtășit: „Din 2015 până în 2017, producătorul ne-a pus în mod repetat să stăm pe podea și ne-a lovit fese cu bâte de baseball și bare de fier în sala de repetiții sau în studioul de înregistrare. El chiar a amenințat că ne va ucide dacă le-am fi spus părinților noștri.”

Lee Seok Cheol a vorbit, de asemenea, despre fratele său mai mic, Lee Seung Hyun, care se află în același grup. „Fratele meu a fost blocat în studioul de înregistrare și producătorul i-a lovit de atâtea ori capul, coapsele, brațele și fesele. Capul avea răni care sângerau și vânătăi. A fost traumatizat după toate amenințările și violența și în prezent primește tratament psihoterapeutic.”

Avocatul grupului, Jung Ji Suk, a arătat, de asemenea, că Lee Seung Hyun a fost forțat să părăsească grupul după ce a protestat față de CEO-ului cu privire la revenirea producătorului „A” la agenție. Jung Ji Suk a declarat: „Părinții lui Lee Seung Hyun și Lee Seok Cheol nu știau nimic până când agenția le-a promis că violența față de membri nu se va mai repeta niciodată. Nu știau că violența s-a produs în mod repetat. Știau doar despre un incident. Ei au aflat despre întreaga situație după i-au rugat pe fiii lor să le spună totul când Lee Seung Hyun a fost eliminat din grup.”

El a adăugat: „Nu numai Lee Seung Hyun, ci și Lee Seok Cheol au decis că nu mai pot sta cu această agenție inumană. Am decis să luăm măsuri legale împotriva producătorului „A” și a CEO-ului Kim Chang Hwan.”

Media Line Entertainment a răspuns acuzațiilor  la câteva ore după ce presa locală a vorbit despre suspiciunile de abuz verbal și fizic ale membrilor The East Light.

În declarația oficială emisă în după-amiaza zilei de 18 octombrie, agenția a spus că oferă „scuze pentru incidentul rușinos” și a recunoscut că „atacul fizic” a fost comis de „producătorul responsabil de  The East Light în procesul de antrenare și educare al  membrilor.”

Ceea ce era șocant pentru mass media coreeană a fost că atacurile a fost ținute în secret timp de un an și patru luni după ce acestea au fost descoperite escdepistat pentru prima dată de către agenție.

„Am rezolvat problema printr-o conversație amiabilă cu părinții artiștilor și am promis să împiedicăm să se întâmple din nou”, se arată în declarație.

Agenția a susținut că, deși nu a mai existat vreun alt caz de abuz, incidentul a devenit un motiv pentru o „ruptură emoțională” a unora dintre membrii trupei, ceea ce a dus la „situația actuală în care o problemă depășită reiese la suprafață”.

Declarația agenției sustine ca producătorul în cauză a trimis o scrisoare de demisie pentru a „prelua întreaga responsabilitate” pentru această problemă, dar a negat orice acuzații împotriva directorului executiv Kim Chang Hwan.

„Producătorul executiv Kim Chang Hwan i-a pregătit pe membrii The East Light pentru ultimii patru ani cu inima unui părinte. El nu a ordonat niciodatã sau condus vreun atac fizic ” a spus agenția.

Media Line este o agenție foarte cunoscută în Coreea de Sud, ocupându-se de nume mari din showbiz.

Controversa care înconjoară The East Light  poate servi ca o șansă de a aduce la lumină o problemă mai puțin discutată în industria de divertisment, anumea aceea că artiștii mai puțin cunoscuți sunt predispuși la abuz din pareta agenției până când ajung să fie confirmați ca popularitate de către public.

 

Surse: soompi.com, koreanherald.com

 

3 gânduri despre „Lee Seok Cheol din The East Light vorbește despre abuzurile incredibile suferite

 1. complexity

  Sper sa se i-a măsuri in privinţa acelor oameni, nici un om/copil nu merită asemenea „tratament ”

  Sper sa fie tari si sa nu se lase bătuţi până când acele persoane vor ajunge unde le este locul

  Sunt 100% sigură ca mai sunt agenţii care îşi tratează idolii aşa iar ei de frică nu sunt in stare sa spună nimic, pot fi cazuri ca şi fetele sa fie agresate de ceo or in cele mai rele cazuri abuzuri sexuale

  Asta ar fi o portiţa de deschidere ca toti trainerii / grupurile cu membrii ce au fost/sunt agresaţi sa se deschidă si sa spuna

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. krl1264

  la draq
  și ce va fi dacă producătorul ăla își dă demisia? „va prelua intreaga responsabilitate”
  aha, va pretrece ceva timp cu familia și apoi se va angaja din nou la munca. si va fi vai si amar daca tot la media line. DIRECT LA INCHISOARE, criminalule ce esti, demisia nu rezolva absolut nimic
  copiii au suportat mai mult de un an, si părintii nu stiau absolut nimic
  cred ca acum ei isi smulg părul din cap
  nu, cazul asta trebuie sa ia proportii mult mai mari

  Apreciază

  Răspunde
 3. Pingback: Companiile coreene ar trebui să se oprească din a face aceste 5 lucruri! | K-POP ROMÂNIA

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s