Japonezii nu mai invită BTS la emisiunile muzicale din acest an

Se pare că toate programele muzicale japoneze de la sfârșitul acestui an boicotează trupa BTS și au decis să își retragă invitațiile lansate trupei de a merge în Japonia la show-uri muzicale.

În 10 noiembrie presa niponă a anunțat că TV Asahi amânat apariția trupei BTS de la ‘Music Station‘ , cu numai  o zi înainte de eveniment. Mai puțin oficial, scuzele oferite au fost legate de un tricou purtat de membrul Jimin în trecut, care făcea referire la ocupația japoneză din Coreea și la imperialismul japonez. În realitate, probabil subiectul este unul politic, ce ține de fricțiunile recente dintre oficialii din Coreea de Sud și Japonia (mai ales legate de opoziția Japoniei de a recunoaște abuzurile făcute în perioada ocupației din Coreea, inclusiv cele sexuale, în care au fost exploatate zeci de mii de coreence).

Până în prezent, după lungi deliberări, echipa show-ului ‘Kōhaku Uta Gassen‘ de la NHK, una dintre festivitățile de premiere cele mai populare din Japonia, a decis să retragă oficial deja invitația de participare lansată membrilor BTS.

O altă emisiune care a făcut un gest similar de retragere este ‘FNS Music Festival‘ al postului Fuji TV, care avea evenimente programate pentru 5 și 12 decembrie. Echipa de producție a respins propunerea de a invita BTS la spectacol. Un alt post care a analizat și a respins ideea invitării trupei BTS la programul de sfârșit de an este ‘Music Station Super Live‘ de la TV Asahi.

Nu a fost însă precizat câte dintre aceste invitații au fost și lansate oficial deja și acceptate de trupa BTS, însă anunțurile făcute țin să sublinieze supărarea japonezilor față de tricoul lui Jimin, fără îndoială un exercițiu de forță care vrea să transmită un mesaj politic coreenilor și implicit idolilor care îndrăznesc să facă referire la imperialismul japonez fără a își cere scuze oficial.

Voi ce părere aveți?

19 gânduri despre „Japonezii nu mai invită BTS la emisiunile muzicale din acest an

  1. Kim Autor post

   nu stiu aparent wordpress-ul are momente cand auto-modereaza. daca te ref la faptul ca comentariul tau anterior nu a fost postat automat… nu este vina autorilor (si mai depinde si cand se primeste sesizarea de la sistem)

   Apreciat de 1 persoană

   Răspunde
 1. Emily

  Sincer, mi se pare ca guvernul coreean a inceput sa se foloseasca cam mult de BTS . Cu toate ca ei oricum ar fi avut in plan sa tina concerte si i Japonia si in Coreea de nord sau in alte tari, mi se pare a guvernul ii tot impinge de la spate si incearca sa se foloseasca de ei pentru a ajunge unde au ei in plan.
  Nu mi se pare corect, pentru ca membrii sunt sigura ca sufera acum, si ma tem sa nu fie si in alte pericole mai tarziu, pentru ca sa fii intre ciocan si nicovala e cam nasol.
  It’s just my personal opinion !
  Ei oricum ai scris deja istorie !!! ❤

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. Sandra

  Duc totul la extrem și dramatizeaza prea mult. Nu stiu cat de bine le pică asta membrilor, având în vedere ca au atras ura asupra lor din nimic. Da, acum pot lua o pauză, dar cred că ei se gândesc la cu totul altceva.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 3. Tae Tae

  Să-și ceară scuze? Aoleu dar cine sunt Japonezii ăștia mă rog? Atât de penibil să faci scandal pentru un tricou amărât unde am aflat ca l-a primit cadou de la un fan anul trecut! Oricum e mult mai bine că au anulat! Se pot odihni și ei în sfârșit! Sincer îmi este milă de BTS pentru că ei acum sunt puși în situația asta din cauza comportamentului imatur a Japonezilor!

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 4. Kim Tae-hyung

  Ce prostie! 😡Din cauza unui tricou…
  Cât de încuiat la minte poți fi?

  Bine acum pot fi mai multe concerte pentru alți fani 😁😁. Poate și în România 😁👌

  Apreciază

  Răspunde
 5. Oana Kim

  Este ceva de bun simț. Iar Japonia va pierde mult din treaba asta. Este doar un tricou de unde știu ei ca acel tricou nu a fost cumpărat din Japonia. Istoria a fost deja scrisa și încă se scrie nu este deloc corect. Posibil ca guvernul janopenz le-a interzis emisiunilor sa ii mai invite pe BTS doar pentru ca adevărul doare.
  Este doar opinia personala.

  Apreciat de 2 persoane

  Răspunde
 6. Manuela

  Este ca și cum le-am oferi scuze nemților că i-am acuzat de „crime de război” sau „crime împotriva umanității”. După atâția ani, nici japonezii și, cred că nici nemții, nu realizează concret și real ce au făcut oamenilor și populațiilor ocupate, în cel de-al II-lea război mondial. Și, oricum, scuzele, nu repară nimic, nu mai aduce pe nimeni înapoi, ar trebui, probabil, mult mai mult ca să se realizez de restul lumii că s-ar căi și nu vor mai repeta.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s