Music Bank oferă o declarație cu privire la situația trupei IZ*ONE

Recent, mai mulți spectatori Music Bank au trimis mai multe mesaje în care cer interzicerea apariției trupei IZ*ONE la emisiune în legătură cu neînțelegerile apărute online.

IZ*ONE este trupa ce a luat naștere în urma emisiunii „Produce 48”, iar în componența ei intră 9 coreene și 3 japoneze. Neînțelegerile privind trupa au luat naștere încă înainte de debut. Iar situația a devenit mai dificilă după ce s-a distribuit online o poză a unei membre japoneze, cântând imnul Japoniei, fiind îmbrăcată în haine cu flagul Japoniei în hramul Yasukuni în timpul promoțiilor cu AKB48.

După ce internauții coreeni au văzut poza respectivă, ei au cerut ca truepi IZ*ONE să-i fie interzisă apariția la anumite emisiuni, printre care și ale canalului KBS. A fost creată chiar și o petiție la Casa Albastră, care cere următoarele: „Vă rugăm, interziceți trupei IZ*ONE, care susține aripa dreaptă, să apară la televiziunea națională.”

Pe 22 noiembrie, reprezentanții de la KBS au decis să răspunde mesajelor și au declarat următoarele:

„Bună ziua, suntem lucrătorii de la Music Bank.

Înainte de toate, dorim să facem o plecăciune ca semn de recunoștință pentru că vă manifestați interesul pentru Music Bank.

Acesta este răspunsul nostru în legătură cu apariția trupei IZ*ONE.

KBS are propriul Comisie de Urmărire, care răspunde de conținut și gestionează lista celor ce apar la emisiuni, controlează muzica și altele. Cei care iscă dezbateri în media, ajung în „lista persoanelor cu limite”, și Comisia de Urmărire decide dacă să oprească difuzarea în care apar aceste persoane. În ceea ce privește trupa IZ*ONE, noi nu am primit notificare de la comisie despre anumite reguli sau principii. Se vor difuza toate melodiile trupei care, cu excepția melodiei „Your In Love, Right?”, scrisă în întregime în limba japoneză, au fost clasificate ca „disponibile pentru difuzare”. Nimeni din artiști ce cântă la Music Bank, și fetele inclusiv, nu face parte din „lista persoanelor cu limite”. Noi nu considerăm necesar să monotorizăm apariția anumitui artist la decizia personalului de producere, fără un motiv bine întemeiat sau un ordin.

Desigur, dacă limitările vor fi confirmate de Comisia de Urmărire din motive clare pentru a opri difuzarea (dovezi de susținere a apidei drepte, ce mers în opoziție cu părerea națională a Coreei de Sud), atunci lucrătorii noștri le vorurma cu responsabilitate.

Music Bank, emisiunea de pe KBS, urmărește regulile Comisiei în legătură cu Coreea și KBS.

Mulțumim încă o dată pentru atenția acordată, susținerea și propunerea voastră.”

sursa: yesasia

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s