Melodii K-Pop care implinesc 10 ani în 2019

Image result for 2pm, 2NE1, girls generation, big bang

Câteva dintre cele mai legendare melodii K-Pop împliesc 10 ani în 2019!

În anul 2009 au fost lansate unele dintre cele mai legendare melodii K-pop. Pe lângă cântecele pe care le fredonăm și în ziua de astazi, am avut debuturi de excepție și atunci: 2NE1, 4minuteMBLAQ, T-araf(x)Highlight (debutând cu numele BEAST) și lista poate continua. Am ales câteva melodii care au făcut anul 2009 unul minunat pentru industria K-Pop.

4minute – Hot Issue

Trupa a debutat în anul 2009 sub agenția Cube Entertainment. Chiar dacă a fost desprațită în 2016, melodia fetelor de debut ,,Hot Issue” este una legendară și o să rămână în inimile noastre. Cântecul a simbolizat perfect conceptul girl crush. Videoclipul a fost postat pe canalul de YouTube al trupei în 2010.

Super Junior- Sorry, Sorry

,,Sorry, Sorry” este una dintre cele mai cunoscute melodii ale trupei Super Junior. Acest cântec a ajutat grupul să cucerească fanii internaționali și să doboare câteva recorduri. Ce fan K-Pop nu recunoște această melodie?

U-Kiss – Man Man Ha Hi

Hit-ul lor a fost melodia ,,Man Man Na Hi” de pe albumul ,,Conti UKISS”. Acest cântec le-a oferit faima națională cât și internațională, în special în America Latină. Chiar dacă grupul a suferit multe schimbări, membrii au rămas pozitivi și continuă să facă ce le place cel mai mult!

Girls’ Generation-Gee

Ce fan K-Pop nu știe trupa Girls’ Generation? Sau cine nu știe melodia ,,Gee”? Grupul de la agenția SM Entertainment a făcut ravagii când piesa a fost lansată, fiind numit ,,Cel mai cunoscut cântec K-Pop din anii 2000” de către siteul Melon. Melodia îți rămâne în minte de la prima ascultare!

SHINee-Ring Ding Dong

O altă melodie foarte cunoscută de ascultătorii K-Pop este ,,Ring Ding Dong”. Trupa și-a consolidat și mai mult faimă primită din timpul debutului prin acest cântec. Ritmul R&B se împlește extraordinar cu vocile membrilor.

SHINee-Juliette

,,Juliette‘ este o melodie specială pentru fani, deoarece a fost lansată dupa 9 luni de hiatus. În data de 29 august 2011 a fost lansată o versiune în japoneză a cântecului.

Brown Eyed Girls – Abracadabra

Melodia ,,Abracadabra” face parte din elita melodiilor lansate în 2009. Cu un dans pe care toată lumea il recunoaște și un beat extraordinar cântecul este iubit de toată lumea. Videoclipul a fost lansat pe Youtube în 2010.

KARA- Mister

Trupa nu s-a bucurat de un debut foarte bun și mulți îl numesc ,,eșec comercial”. Dar după câteva schimbări ale membrelor și a stilului muzical, a obținut primul hit, ,,Mister”.  Coregrafia a adus o creștere a popularității atât a trupei cât și a melodiei. Agenția a lansat versiunea în japoneză în anul 2011 pe calanlul de YouTube. O versiune a videoclipul originală  la o calitate bună nu se poate găsi.

Big Bang & 2NE1- LOLLIPOP

Melodia ,,Lollipop” a reprezentat o colaborare între trupele Big Bang și 2NE1. Melodia și videoclipul au servit ca reclamă a produselor LG. Din cauza plasării de produse melodia nu a putut să fie promovată.

2NE1- Fire

Melodia a adus succesul garantat trupei, cu două versiuni ale videoclipului ,,Space” și ,,Street”. Pentru acea perioadă s-a marcat un record în vizionările de pe Youtube, 1 milion de vizionări în 24 de ore. Atât cuvintele piesei „FIRE”, cât și numele grupul au devenit termeni de căutare foarte populari online.

 

2NE1 – I DON’T CARE

2NE1 a cunoscut succesul chiar din momentul debutului sub agenția YG Entertaiment. Melodia ,,I Don’t Care” a garantat menținerea popularități.

Highlight – Mistery

Trupa Highlight a debutat în anul 2009 sub Cube Entertaiment cu numele BEAST, dar a părăsit agenția în 2016, având al doilea debut cu un nume nou. ,,Mistery” a fost melodia de titlu de pe primul album și a ajutat la consolidarea unui fandom, cât și la popularitatea trupei. În 2012 a fost lansată o versiune specială a melodiei pe canalul de Youtube.

MBLAQ – Oh Yeah

Trupa a fost coordonată în timpul stagiaturii de cântărețul Rain și agenția J. Tune Camp. Debutul a avut loc în anul 2009 cu melodia ,,Oh Yeah” și a putut demonstra talentul băieților.

2PM – Again & Again

Trupa de la agenția JYP Entertainment, 2PM, a lansat în anul 2009 hit-ul ,,Again & Again”. Pe data de 30 decembrie 2009, la ceremonia de sfârșit de an organizată de KBS, cântecul a câștigat premiu ,,Melodia anului” cu 57,060 de voturi. Un cântec special pentru toți fanii K-Pop.

f(x) – LA chA TA

Trupa f(x) a debutat cu melodia ,,LA chA TA”, în anul 2009, cântecul punând în valoare stilul grupului. Pe lângă melodia de debut, în același an fetele au lansat ,,Chu~♡” și o reclamă pentru LG cu ,,Chocolate Love”.

G-Dragon – Heartbreaker

În timp ce succesul cu trupei Big Bang creștea din ce în ce mai mult, în 2009, liderul G-Dragon a lansat prima lui melodie solo ,,Heartbreaker” și albumul cu același nume. Pe lângă faptul că piesa a avut un succes enorm, albumul a câștigat în același an premiul ,,Albumul anului”.

Wonder Girls „NOBODY (Eng. Ver)”

După versiunea originală în coreeană din anul 2008 ce a avut un succes masiv național, în 2009, fetele au creeat versiunea în engleză pentru a fi ascultată la nivel internațional. Melodia s-a clasat pe loc 76 în topul Billboard Hot 100, fiind prima trupa din Coreea de Sud care a putut să se claseze în acel top. Un hit care nu se învechește!

Mențiuni onorabile: SS501 ,,Love like this”, 4minute ,,muzik”, T-ara ,,Bo peep bo peep”, Davichi ,,8282”, FT Island ,,I Hope”, 2PM ,,Heartbeat”, Big Bang ,,Bringing You Love

 

Acestea au fost doar câteva dintre melodiile lansate în 2009. Dacă știti și alte cântece le puteți lasa jos în comentari!

 

 

 

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s