„Coregrafia virus”- specialitatea idolilor generaţiei a doua, pe care generaţia a treia încă nu a cucerit-o

Ce este a

„Coregrafia virus” este unul dintre așii care contribuie la valul global k-pop, alături de muzica sa, iar lucrul special al „coregrafiei virus” este că oricine, de orice gen, de toate vârstele, indiferent dacă este sau nu un fan k-pop, știe și dansează pe coregrafia principală a cântecului.

„Coregrafia virus” este atât de simplă încât, odată ce te uiți la ea, îți poți aminti imediat mișcările principale. Cel mai important, mișcările și muzica trebuie să fie perfect conectate una cu alta, contribuind la crearea unui efect puternic de răspândire și „stimulare” a interesului ascultătorilor asupra piesei.

În plus, „coregrafia virus” joacă un rol important în a ajuta cântecul să rămână în memoria publicului chiar dacă au vizionat melodia doar o singură dată, dar când aud piesa undeva, se vor gândi imediat la coregrafia cântecului sau vor dansa imediat. Acesta este un lucru pe care doar „coregrafia virus” îl poate face.

Ce este a

 

– „Gee”, „Hoot” – Girls Generation

Când vine vorba de „coregrafia virus”, primul nume pe care îl menționăm este „dansul crab” din super hit-ul „Gee„. Acest dans a avut o contribuție semnificativă la faptul că „Gee” a devenit o explozie pe piața k-pop și a adus numele SNSD de la un începător la „grupul de fete al națiunii”. Nu numai că a devenit popular în Coreea, dar „dansul crab” a primit dragoste de la mii de fanii din întreaga lume.

După ce au creat o tendință în toată Asia cu „dansul crab„, după 6 luni, aceste fete continuă să provoace agitație cu un „dans tir cu arcul” unic, care, exact ca şi versurile cântecului, a „lovit inima” a mii de fani.

– „Mister” KARA

La fel ca și „Gee„, „Mister” este piesa care a ridicat numele KARA în topuri, cu multe înregistrări impresionante. „Dansul din fund” a devenit semnătura trupei veterane, KARA.

– „Sorry Sorry”– Super Junior

Printre toate grupurile de fete, singurul grup de băieți de pe această listă este Super Junior, cu renumitul „dans sorry”. „Sorry Sorry” a oferit regilor din generația a doua, multe recorduri la care era greu să te gândești la acea vreme.

– „Abracadabra” Brown Eyed Girls 

Nu în ultimul rând, este renumitul dans „agitarea şoldurilor”, de la Brown Eyed Girls. Povestea videoclipului, împreună cu coregrafia, a creat o tendință uriașă în comunitatea de dansuri k-pop, oferindu-le faima lor incredibilă.

Privind principalii idoli din generația a treia, cum ar fi EXO, BTS, Wanna One, SEVENTEEN, Black Pink, TWICE și Red Velvet, se poate vedea cu ușurință că au un lucru în comun: claritatea și creativitatea în fiecare coregrafie. Cea mai mare diferență între idolii din a doua și a treia generație este structura dansului. În timp ce idolii generației a treia se concentrează pe diversitatea mișcărilor, idolii generației a doua par să se concentreze pe o mișcare cheie, ca unul dintre cele mai importante puncte ale performanței.

Principalul lucru din coregrafiile idolilor din a doua generație sunt mișcările „virale”, astfel, acestea sunt ușor de făcut. Dimpotrivă, în cântecele idolilor din generația a treia, coregrafia este cea mai grea parte a întregului cântec, aşadar, este dificil de refăcut și de aceea, pentru idolii din a treia generație, este dificilă crearea unui „dans viral” la nivel global, care este popular la toate vârstele.

Nu este din cauza că idolii din a treia generație nu au o coregrafie populară. Putem numi unele coregrafii cum ar fi: „Go Go” de la BTS sau „Shine” de la Pentagon foarte populare, dar aceste mișcări sunt populare doar în comunitatea fanilor k-pop, deoarece nu sunt foarte renumite și foarte bine cunoscute la nivel internațional.

K-pop-ul continuă să se schimbe zi de zi, gusturile publicului se schimbă, tendința coregrafiilor se schimbă. În piața muzicală coreeană de astăzi, dacă grupurile de idoli nu schimbă în mod constant concepte, muzică și dansuri, ele vor fi considerate plictisitoare. Din acest motiv, grupurile de idoli din generația a treia trebuie să creeze în mod constant lucruri noi și să se concentreze asupra tehnicii coregrafiei lor. Deoarece grupuri de idoli din ce în ce mai talentate debutează în fiecare zi, dacă nu-și dovedesc repede abilitățile, vor fi uitate rapid de către public.

 

sursa

4 gânduri despre „„Coregrafia virus”- specialitatea idolilor generaţiei a doua, pe care generaţia a treia încă nu a cucerit-o

  1. krl1264

    Mișcarea de la „Shine” e foarte populară și în afara lumii kpop. Toți cunosc dansul melodiei „Really Really” de la Winner. „Likey” de la Twice la fel e cunoscută de mulți. „Bad Boy” și stilul swag al coregrafiei de la zeițele Velvet. Să uităm cumva de „Touch My Body”? „Starry Night”? Ok, asta nu e așa populară… Coregrafia „Bang Bang Bang” a uitat cumva să fie menționată?

    Apreciat de 2 persoane

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s