7 Lucruri obișnuite care ar putea să vă provoace probleme în Coreea

La fel ca orice altă cultură și țară, există câteva lucruri în Coreea, despre care ar trebui să știi înainte de a face o vizita aici.

1. Nu plătiți pentru a doua rundă

Când ieșiți la cină sau beți în Coreea, există de obicei o persoană care se oferă să plătească întreaga factură. Cu toate acestea, atunci când vine al doilea rând, este sarcina celeilalte persoane să plătească factura!

2. Vorbitul cu voce tare în transportul public

Vorbitul cu voce tare în metrouri sau autobuze este ceva normal acolo, deci localnicii coreeni îi vor striga pe oamenii cărora vor sa le spună ceva. Pentru a evita o situație potențial jenantă, este important să fi atent la mediul înconjurător.

3. Începeți sau terminați mesele înaintea unui bătrân

Chiar dacă iți este extrem de foame, este important să reziști nevoii de a mânca înaintea bătrânilor de la masă. Același lucru este valabil și pentru faptul că ați fost scuzați de la masă înainte ca bătrânii să fi terminat să mănânce!

4. Salutul cu o singură mână

Fie că oferiți un cadou, primiți un dar de la cineva sau strângeți mâna cuiva, este normal să faceți acest lucru cu ambele mâini pentru a arăta cel mai mare respect.

5. Refuzând o băutură de la un bătrân

Chiar și atunci când cineva nu este major, dacă un bătrân oferă un pahar de soju, trebuie băut, chiar dacă soju este înlocuit cu apă. Ideea nu este de a refuza gestul.

6. Expunerea umerilor sau a spatelui

Umerii expuși sau spatele sunt considerați destul de indecenți în Coreea de Sud. Pe partea opusă, este bine să-ţi etalezi picioarele cât de mult doreşti, de aceea fustele scurte sunt o normă de modă.

7. Modul în care pui bețișoarele în orez

Bețișoarele verticale se aseamănă cu tămâia arsă la înmormântări, de aceea nu este indicat sa aduceți idei de moarte în timpul unei mese.

sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s