Aerul din Seul e tot mai poluat: nivelul particulelor poluante ultrafine a crescut drastic

Potrivit informaţiilor publicate luni, în luna ianuarie, media nivelulului particulelor poluante ultrafine din aer în Seul a crescut destul de mult în comparaţie cu toate cifrele înregistrate în ultimii trei ani.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare a Mediului aflat sub guvernarea Ministerului Mediului, luna trecută, în capitala Coreei de Sud, media nivelului particulelor ultrafine mai mici de 2,5 micrometri/diametru, a fost înregistrată de 38 micrograme pe metru pătrat. Cifra marchează cel mai mare nivel de particule poluante din 2015, când guvernul a început să colecteze informaţii cu privire la nivelul particulelor poluante ultrafine din aer în ţară.

În 2015, media era de 25 de micrograme pe metru pătrat, 27 de micrograme pe metru pătrat în următorul an şi 32 de micrograme atât în 2017, cât şi în 2018. Particulele poluante ultrafine sunt considerate a fi mai periculoase decât cele fine, din moment ce acestea se infiltrează mai adânc în organismul uman, în mod special, în sistemul respirator.

Cât priveşte particulele non-ultrafine mai mici de 10 micrometri pe diametru, nivelul mediu înregistrat în Seul a fost de 66 micrograme pe metru pătrat, cel mai mare din 2010.

Grupul de experţi al institutului a declarat că luna trecută în ţară s-a înregistrat cel mai grav nivel de particule poluante ultrafine, fapt ce a dus pentru prima dată în istorie la emiterea mai multor avertismente din partea instituţiilor locale de guvernare, timp de trei zile la rând.

Doar pe 14 ianuarie, în Seul s-a atins un nivel mediu de 129 de micrograme pe metru pătrat de particule poluante, cea mai mare cifră înregistrată vreodată. Cel de-al doilea cel mai grav nivel a fost înregistrat pe 25 martie 2018, fiind de 99 micrograme pe metru pătrat.

sursă

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s