Iată ce procent din câștiguri încasează companiile și cât de mult primesc artiștii + reacția coreenilor

Картинки по запросу kpop companies

Pe comunitatea Pann a fost postate imaginile de mai jos, care indică procentul de câștiguri pe care le încasează companiile și idolii respectivi.

Pozele indică procentul de câștiguri de pe urma vânzărilor albumelor fizice, albumelor fizice reîmpachetate, evenimentelor și a promoțiilor de peste hotare, care merg în bugetul companiei, dar și procentul care este achitat idolilor. S-au luat în considerare 8 agenții de top, adică SM Ent., YG Ent, JYP Ent, Big Hit, Pledis, Cube, FNC și Starship Entertainment.

Reacția coreenilor este următoarea:

1. [+97, -3] SM pur și simplu jefuiește artiștii.

2. [+82, -0] Procentul pe care îl obțin artiștii: Starship 70%, Big Hit 60%, YG 57.5%, JYP 52.5%, FNC 50%, Pledis 37.5%, Cube 37.5%, SM 31.2%

3. [+61, -2] Ce naiba e cu SM…

4. [+50, -2] Nici nu e de mirare de ce au fost cam 10 procese de a părăsi SM. Și artiștii actuali de la SM critică SM la fel de bine.

5. [+49, -1] Cred că YG, JYP, și Big Hit au cea mai corectă distribuire a câștigurilor.

6. [+48, -0] Cube și Pledis iau prea mult în comparație cu ceea ce fac.

7. [+34, -0] De ce Pledis încasează atât de mult dacă nu face nimic? Membrii Seventeen vin cu propriile concepte, își produc singuri melodiile și creează singuri coregrafiile. De asemenea, tot ei creează propriul fanchant, fac poze pentru album, promovează albumele și cheltuie din banii proprii pentru a cumpăra mâncare fanilor. Lucrătorii de la Pledis sunt niște idioți care iau prea mulți bani și fac o iotă (nimic)

8. [+29, -0] Mai mulți idoli de la Cube și Pledis își compun singuri muzica, deci de ce companiile încasează atât de mult ㅋㅋ Ei nici măcar nu trebuie să plătească pentru  a cumpăra melodiile.

9. [+28, -0] Pledis ia fără rușine mai mult decât merită pentru albume și lansările digitale. Artiștii compun melodiile. Prețul pentru producere e atât de scăzut că videoclipurile muzicale sunt mereu filmate în studiouri.

10. [+26, -2] M-am gândit să critic companiile mici dar ce e cu SM ㅋㅋㅋㅋ

11. [+24, -0] Big Hit e minunată. Se vând peste un milion de albume și membrii iau 70% din câștiguri, fani vor fi mai dornici să cumpere albumele.

12. [+20, -0] Ca fan al trupelor Seventeen și BTOB, vreau să bat conducerile de la Cube și Pledis unul de altul ca o trambulină până se vor trezi.

sursa

7 gânduri despre „Iată ce procent din câștiguri încasează companiile și cât de mult primesc artiștii + reacția coreenilor

 1. Dana

  SM, PLEDIS si CUBE chiar ca jefuiesc artistii. Hai ca SM are artisti unul si unul si lucreza cu ei, dar cele doua companii nu prea am auzit de ele, sa lucreze mare lucru spre deloc.
  BigHit e minunata, imi place cum isi impart castigurile! 🙂 ❤

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. Adi

  Si asta e motivul pentru care bts isi permit sa cumpere apartamente de lux :)))
  Sunt curioasă cam ce suma deține fiecare membru. Ma gandesc ca au cateva milioane de euro.

  Apreciază

  Răspunde
  1. Alexandra

   După calculele mele, la un concert de 20.000 de oameni (clar au mai multi), cu bilete care costa in jur de 200 de euro (aproximativ, ignorăm ca exista categorii) încasările sunt de vreo 4 milioane de euro. Jumatate revine la membrii, deci fiecare membru ar primi in jur de 250.000 de euro…

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s