Coreea de Sud anunță dezastru natural de nivel 3 în timpul masivului incendiu din provincia Gangwon

Multe mașini de pompieri din diferite părți ale Coreei de Sud sunt trimise către provincia Gangwon, după ce o serie de incendii au invadat zona muntoasă.
Agenția Națională de Pompieri a declarat că a comandat tuturor sediilor din principalele regiuni (Seul, provincia Gyeonggi și provincia Chungcheong de Nord) să trimită mașini de pompieri pentru a încerca să oprească focul care a început în orașul de frontieră Goseong, la aproximativ 210 de kilometri nord-est de Seul.

Potrivit Centrului de Incendiu din orașul Gangwon, focul a izbucnit pe un drum în Goseong, la ora 19:17, și s-a răspândit pe un munte din apropiere, ceea ce a condus la evacuarea locuitorilor și oaspeților unui complex din apropiere.


Agenția Națională a Pompierilor a declarat că a emis cel mai înalt nivel de alertă – nivelul trei – începând cu ora 21:44. Primul nivel indică faptul că un incendiu afectează numai o zonă, în timp ce al doilea nivel este emis pentru un incendiu care acoperă mai multe orașe sau provincii.j

Nivelul superior – trei – este emis pentru accidente care afectează întreaga națiune, reflectând gravitatea situației.

Este extrem de rar pentru camioanele de incendii să fie trimise la scară națională,” un oficial al agenției a declarat.

Pompierii s-au luptat pentru a stinge incendiul încă din stadiile incipite, însă autoritățile au spus că nu au reușit să îl stingă la timp din cauza vântului puternic.


Autoritățile au trimis inițial 23 de autospeciale și 78 de pompieri, care au stat pe perioada celor două nivele. Începând cu 20:31, aceștia au primit ajutorul a altor 40 de camioane de incendiu din zonă pentru a se alătura efortului de stingere a incendiilor și se așteaptă mai mult sprijin din întreaga țară.

Cu focul afectând și zonele din apropiere, unii dintre locuitorii din Sokcho, la sud de Goseong, au fost, de asemenea, rugați să evacueze.

Provincia Gangwon se luptă cu un alt incendiu în Inje, la 165 km nord-est de Seul, care a izbucnit în jurul orei 02:45. Începând cu ora 19:00, pompierii au declarat că au reușit să stingă aproximativ 10% din suprafață.

Până în prezent există două persoane (un bărbat în jurul vârstei de 50 de ani și o femeie de 70 de ani) care au murit și alte 11 persoane sunt rănite din cauza focului din Sokcho.

Președintele și-a anulat programul de mâine din cauza incendiului

Sursă: (1) / Twitter

6 gânduri despre „Coreea de Sud anunță dezastru natural de nivel 3 în timpul masivului incendiu din provincia Gangwon

 1. Tae Tae

  Omg, sper ca lumea să fie ok! 💜
  Până acum am înțeles că s-a raportat un mort și mulți răniți! Sper să se termine cu bine 💜💜🙏🏻

  Apreciază

  Răspunde
 2. Dumi

  Waaa…ce incendiu mare! 😨Sper sa il stinga si sa nu mai fie raniti sau morti. E greu de stins un incendiu, mai ales cand s-a raspandit asa mult. Sper ca totul sa fie bine!🙏❤

  Apreciază

  Răspunde
 3. Pingback: Idolii donează pentru focul din provincia Sokcho, Gangwon + informații actualizate – K-pop Romania

 4. marci

  De cate ori a fost un scandal au scos la iveala un altul pt a se trece cu vederea peste cel anterior. Acum povestea cu madam Shin este prea mare si mult prea multe nume cu putere nebanuita. Asadar carcotasa din mine fuge cu gandul la un incendiu provocat. Dumnezeu sa-i ajute sa treaca peste aceasta grea incercare si sa rezolve cumva in favoarea sinistratilor.

  Apreciază

  Răspunde
 5. Pingback: Idoli și actori îi ajuta prin donații pe cei afectați de incendiul din Sockcho – K-pop Romania

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s