Artiști coreeni care nu au crescut în Coreea

Acești artiști cunoscuți nu au crescut în Coreea de Sud.

Mulți idoli K-pop au o mândrie și o dragoste puternică pentru țara lor de origine, Coreea de Sud. Chiar și cei care s-au născut sau au crescut în țări străine găsesc o modalitate de a se reconecta la rădăcinile lor și de a le exprima prin muzica lor. Există mulți idoli care au câștigat experiențe valoroase din trăitul în alte țări. Iată câțiva idoli care au crescut în străinătate!

1) Ailee

Născută în Denver, Colorado și crescută în New Jersey, Ailee și-a făcut rapid drumul spre vârful industriei muzicale coreene. Ailee a studiat comunicare la Universitatea Pace înainte să renunțe pentru o carieră în muzică. În 2010, Ailee s-a mutat în Coreea de Sud sub agenția YMC Entertainment și  de-a lungul anilor a demonstrat că are abilități pentru a promova frumusețea și complexitatea iubirii prin cântecele ei.

2) CL

Născută în Seul, Coreea de Sud, CL a petrecut copilăria ei prin Paris și Japonia (Tsukuba și Tokyo). Când avea 13 ani, s-a mutat chiar la Paris, unde a studiat timp de 2 ani. După o scurtă perioadă de timp a fost acceptată în YG, mai târziu a colaborat cu Big Bang pentru „Intro” (albumul: Hot Issue) în 2007 și în final a debutat cu 2NE1 în anul 2009.

 

3) Dara

Spectaculoasa și distractiva cântăreață sud-coreeană, totodată actriță și personalitate de televiziune, a devenit faimoasă în Filipine, unde a debutat ca artist în 2004. Deși s-a născut în Busan, Coreea de Sud, familia lui Sandara a fost forțată să se mute în Filipine. De la o vârstă fragedă a învățat o nouă limbă și și-a format bazele pentru a deveni o celebritate. După mulți ani plini de lupte și greutăți, Dara a reușit să debuteze în 2004 cu Star Circle Quest. În 2009 a debutat cu 2NE1.

4) Jennie

Vocalista și rapperul incredibil de talentat al trupei Black Pink s-a născut la Seul, Coreea de Sud, și a fost trimisă să studieze în Noua Zeelandă la vârsta de nouă ani. În 2010, s-a întors în Coreea pentru a se alătura agenției YG Entertainment. A colaborat cu Lee Hi și G-Dragon pentru ”Special” și respectiv „That XX cât și „Black.” În 2016, a debutat cu Black Pink.

5) Rose

Ca și colega ei, Rose a trăit o parte din viața ei peste hotare. Ea s-a născut în Auckland, Noua Zeelandă, apoi familia ei s-a mutat în Melbourne, Australia, când avea 7 ani. În anul 2012, YG Entertainment a ținut audiții în Sydney, Australia, unde a fost recrutată. După 4 ani de formare, a debutat ca membră oficială a trupei Black Pink.

6) BM

Matthew Kim, mai bine cunoscut sub numele de BM, s-a născut în Los Angeles, California, unde și-a petrecut cea mai mare parte din viață. Hotărât să urmeze o carieră în muzică, BM a fost recrutat de agenția DSP Media unde s-a antrenat timp de patru ani și jumătate înainte de debutul cu KARD.

7) Tablo

De asemenea, cunoscut sub numele de Daniel Armand Lee, Tablo este un artist hip-hop coreean canadian. În primii săi ani de viață, familia lui Tablo s-a mutat în Jakarta, Indonezia, la scurt timp după naștere artistului, datorită serviciului tatălui său. În următorii ani, familia lui a locuit în Elveția, Hong Kong, Coreea și în cele din urmă s-au întors în Canada. Tablo a obținut atât diploma de licență în literatura engleză, cât și o diplomă de masterat la Stanford.

8) Tiffany

Născută în frumosul San Francisco, California, Tiffany a crescut în Diamond Bar, California, unde a fost inspirată de artista k-pop BoA pentru a-și începe cariera muzicală. La vârsta de 15 ani, Tiffany a participat la un concurs de cântat și a fost căutat de reprezentanții SM Entertainment, s-a mutat în Coreea de Sud 3 săptămâni mai târziu. Ea și-a făcut un nume pentru ea însăși și drumul ei spre succes nu s-a terminat aici.

9) Jae

Muzicianul coreean-american este cunoscut ca vocalist și chitarist al formației rock sud-coreene DAY6. S-a născut în Argentina și s-a mutat în Coreea de Sud timp de 2 ani când avea 5 ani. Mai târziu s-a mutat în Cerritos, California, unde a studiat politica la Universitatea de Stat din California, până când a trecut audițiile preliminare pentru „K-Pop Star” și s-a mutat în Coreea de Sud. În 2015, a debutat cu DAY6, care a fost prima trupă de rock a agenției JYP.

10) Jay Park

Jay Park a crescut în Seattle, Washington. A fost stagiar la agenția JYP Entertainment și a debutat în 2PM. Din păcate, a trebuit să părăsească grupul din cauza controversei MySpace. După câțiva ani în Seattle, a revenit în Coreea și a debutat ca artist solo. Recent, el a semnat cu casa de discuri a lui Jay-Z, Roc Nation.

 

11) Eric Nam

Eric Nam a crescut în Atlanta, Georgia. A absolvit Colegiul Boston cu o diplomă în studii internaționale și una pentru studiile asiatice. După ce a devenit viral prin intermediul unui cover postat pe platforma  YouTube, a fost invitat de către MBC în Coreea să fie un concurent la spectacolul „Star Audition: Birth of a Great Star 2„. A ajuns în topul 5 a acelui concurs și restul este istorie.

Sursă

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s