CEO-ul Fantagio a fost reținut, fanii se îngrijorează pentru artiști ca Weki Meki și ASTRO

Se pare că Fantagio Entertainment iar are probleme la nivel de conducere, iar fanii artiștilor de la companie își exprimă îngrijorările.

Fantagio Entertainment, agenția trupelor Weki Meki și ASTRO – alături de alți artiși și actori, cum ar fi Ong Seung Wu și Seo Kang Jun, aparține companiei chineze JC Group, iar CEO-ul este domnul Wei Jie. După ce a experimentat niște schimbări în structură cam neplăcute în anul 2018, ce a făcut ca fanii artiștilor să urce în trenul îngrijorării și a fricii, Fantagio Entertainment părea să-și revină sub noua conducere a companiei JC Group și a lui Wei Jie.

Și iată că se află faptul că Wei Jie este invistigat de poliția din China pentru fraudă și creditare ilegală. Potrivit agenției South China Morning Post, JC Group a inițializat așa numitele proiecte de „Parteneriat Privat-Public” (PPP) pentru a transforma localitățile de la țară chineze în localități cu tematică, pentru a crește fondurile de la potențialii investitori. Știrile din media au indicat cercetările poliției ca fiind posibil ca JC Group să fie implicată în activități de fraudă. Wei Jie a fost reținut în aprilie 2019, iar, la moment, JC Group are toate șansele să dea faliment.

jc group wei jie

„JC Group, fondat de persoana de afaceri Wei Jie în 2008, a activat ca un agent menit să găsească investiții pentru a dezvolta economia locală și să găsească investitori chinezi cu influență ce își doresc un procent mare de câștig… Compania a vândut cel puțin 350 „fonduri private” investitorilor, adunând miliarde de yuani și promițând un procent anual de 12 la sută.” – declarația South China Morning Post.

Peste 30 de ofițeri executivi au fost adăugați pentru investigații. Conform legii chineze privind colectarea de fonduri ilegală, asemenea acțiuni pot fi pedepsite cu maxim o viață după gratii. Unii experți în industrie văd această situație ca o amenințare pentru JC Group și sunt convinși că agenția nu va rezista loviturii. Un investitor de la Caixin Global a spus: „Compania și afiliatele au obținut un profit de 30 miliarde de yuani (4,5 milioane $) de la investitori (privați) în mai anul trecut… în octombrie, ei au anânat să achite sume mai mari de 17 miliarde de yuani… Mulți bani au fost folosiți pentru a plăti produse cu profit pe termen scurt sau pentru a refinanța împrumuturile lor… Unele sume chiar au fost investite în imobiliare de către Wei sau alți manageri seniori de la JC Group”.

Odată ce știrile au ajuns și la coreeni, fanii artiștilor de la Fantagio Etertainment și-au exprimat îngrijorările cu privire la viitorul artiștilor. Mulți sunt foarte îngrijorați că dacă JC Group pierde în acest caz, atunci și Fantagio se va închide – lăsând artiștii în haos și criză absolută.

fantagio artists

Ca răspuns la frica în creștere a fanilor, Fantagio Entertaiment i-a anunțat că agenția însăși nu va fi afectată de reținerea și investigarea CEO-ului lor chinez. Agenția a declarat că toți artiștii sunt gestionați activ și susținuți, cerând fanilor să stea liniștiți.

fantagio entertainment new management

„E adevărat că Wei Jie este la moment investigat în China, dar nimic nu a fost dezvăluit cu privire la rezultatul investigărilor. Fără a i se acorda atenție, Fantagio Entertainment a fost gestionată de un grup separat de executivi. Nu sunt probleme cu modul de operare, iar artiștii și angajații companiei încă lucrează activ. Agenția are un statut financial stabil și artiștii sunt susținuți constant prin investiții, deci nu aveți motiv să vă faceți griji.” – Fantagio Entertainment

sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s