Mai mulți artiști doresc să plece de la YG + scurtă recapitulare a celui mai mare scandal din 2019

Vedetele nu mai doresc afilierea cu YG Entertainment!

După cum bine știți anul 2019 este unul al scandalurilor și nu amoroase, dar a celor care implică fapte antisociale, ilegalități ce pătează societatea și justiția din Coreea de Sud. Numitorul comun al tuturor controverselor este YG.

Totul a început când au fost dezvăluite niște capturi de ecran cu o conversație scandaloasă între mai mulți artiști din industria muzicală. În acel chat, aceștia au denigrat femeile și le-au tratat ca pe niște obiecte sexuale, au râs pe seama acestora, și-au povestit din experiențele sexuale și au distribuit materiale video ilegal filmate în timpul partidelor sexuale. A mai ieșit la iveală că aceștia au drogat, hărțuit sexual, violat și cumpărat servicii sexuale pentru sine și/sau pentru afaceriștii din Japonia. Actorii principali ai scandalului sunt Jung Joon Young, Seungri și Jonghun. După mai multe dovezi aduse, au recunoscut o parte din acuzațiile aduse și și-au anunțat retragerea din industrie. Jung Joon Young și Jonghun au fost arestați preventiv, dar judecătorii au decis că Seungri nu merită să fie închis, neexistând suspiciunea rezonabilă ca acesta să fugă și/sau să distrugă dovezi. S-a mai dezvăluit că în total au fost șapte chaturi și din ele ar mai face parte Roy Kim, Lee Jonghyun (CNBLUE), Kangin (Super Junior), Jeong Jinwoon (2AM) și Eddy Kim.

Dacă pentru cei doi lucrurile își curmează cursul firesc, pentru Seungri și YG a reprezentat începutul sfârșitului. Din cauza capetelor de acuzare enumerate mai sus, cluburile, afacerile lui Seungri și compania YG Entertainment au început să fie investigate de către poliție. Ancheta a scos la iveală și mai multe legături cu lumea interlopă și relații cu polițiști și oameni din justiție corupți, care au acoperit până acum infracțiunile de consum și trafic de droguri, de risc și mare risc, contra libertăţii şi integrităţii sexuale și de proxenetism.

Presa a speculat implicarea și a altor artiști, cum ar fi EXO, TWICE, Ji Chang Wook și Kang Daniel, dar zvonurile fiind imediat oprite, deoarece companiile au negat ferm acuzațiile și au declarat că vor măsuri legale dure împotrive celor care împrăștie și dau naștere unor astfel de știri.

Repercursiunile s-au răsfrâns asupra trupelor de la companie, care au fost boicotate la festivalurile de muzică și chiar li s-au cerut plecarea din companie. De asemenea, acțiunile au avut de suferit, fiind în continuă scădere. Însă, unul dintre cele mai importante prejudicii aduse a fost cel de imagine, care afectează pe toți cei care lucrează în YG. Cu toate astea, lucrurile păreau că s-au liniștit până când Yang Hyun Suk, sau cum îi spun fanii Papa YG, a fost acuzat de prostițuie și deși i-a fost reproșat în trecut că nu își manageriază cum trebuie artiștii și i-a fost cerut în nenumăratate rânduri demisia, aceasta abia după controversa trupei iKON s-a hotărât să plece din funcția sa. Alături de Yang Hyun Suk a plecat și fratele lui, care e director executiv al companie YG.

Cum am spus mai sus și iKON a intrat într-o controversă tot legată de droguri și corupție. În urmă cu câteva zile, s-a dezvăluit că liderul trupei, B.I, a vrut să cumpere droguri, iar că respectiva persoană de la care a încercat să cumpere ar fi Han Seo Hee, care a mai fost implicată tot într-un scandal cu droguri și, surpriză, tot cu un artist de la YG (T.O.P din Big Bang). În 2016, când s-a petrecut incidentul s-a dezvăluit că  deși poliția știa de situație, nu a luat nicio măsură, fapt ce demontrează corupția și abuzul de putere pe care le-a exercitat YG. Imediat de la izbucnirea scandalului, idolul și-a cerut scuze public și a plecat din iKON și YG, compania desființind contractul. În scandal, a fost adus și numele unui membru din WINNERSeunghoon, care a negat implicarea.

După cum am văzut imaginea companiei și a artiștilor din cadrul acesteia a avut și are în continuare mult suferit, deoarece au apărut pe internet multe glume, printre care – YG vine de la Yagguk (droguri), și au început să fie asociați cu o agenție problematică și dur criticată de societate.

Din cauza acestor aspecte mai multe celebrități doresc să plece de la YG Entertainment. S-a raportat că mai mulți actori discută cu alte agenții de divertisment pentru a pleca, termenii chiar dacă sunt diferiți în funcție de anumiți factori, o singură clauză este regăsită la toți – aceea că li se va oferi asistență juridică pentru desfințarea contractului cu YG și transferul la noua companie.

Însă nu este așa de ușor precum pare, deoarece să te afiliezi cu un artist de la YG, chiar dacă nu a fost acuzat de consum de droguri este o chestiune problematică pentru unele agenții din cauza percepției pe care o are publicul larg.

Rămenți alături de noi pentru și mai detalii și dezvăluiri!

7 gânduri despre „Mai mulți artiști doresc să plece de la YG + scurtă recapitulare a celui mai mare scandal din 2019

  1. Carmen

    Apreciez atitudnea coreenilor în acest caz. Și la sud coreeni există corupție la toate nivelele, de jos în sus (fosta președintă a țării).

    Apreciază

    Răspunde
  2. Pingback: Stagiarii de la YG Entertainment părăsesc compania – K-pop Romania

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s