Din 2024 Hyundai va produce în serie mașini care se conduc singure!

Gigantul coreean Hyundai va începe producția în masă de automobile autonome în 2024!

Producătorul auto sud-coreean Hyundai Motor Group va începe producția în masă a mașinilor autonome în următorii cinci ani, a declarat Chung Euisun, moștenitorul gigantului auto, după ce a făcut o investiție uriașă într-o asociere pe care compania a înființat-o pe 21 septembrie cu firma americană Aptiv.

În aceeași zi, în cadrul unui prânz care a avut loc la New York cu corespondenții coreeni,  în aceeași zi în care a semnat acordul de 4 miliarde de dolari cu dezvoltatorul de software american, Chung a spus că compania lui va aplica tehnologia de conducere autonomă care va fi dezvoltată în comun cu Aptiv pentru mașinile Hyundai începând cu 2024.

Vicepreședintele executiv, care deține cea de-a doua poziție în ierarhia companiei auto – tatăl său, președintele Chung Mong-koo, este nr. 1 – a spus că Hyundai a decis să dețină același număr de acțiuni ca Aptiv, în efortul de a se transforma dintr-un simplu producător de mașini într-un viitor furnizor de soluții de mobilitate.

„Ne așteptăm ca epoca vehiculelor autonome să vină repede, dar va fi posibil ca clienții să meargă oriunde doresc într-o mașină fără șofer după 2030”, a spus Chung, care a preluat conducerea în absența tatălui său bolnav.

„Noi (am format o societate mixtă) pentru că atunci putem furniza (tehnologie autonomă) altor producători de automobile. (Asocierea) poate deschide toate oportunitățile posibile „, a spus el, indicând că ar exista parteneriate suplimentare cu alți producători de automobile în ceea ce el a numit o epocă a mașinilor fără șofer.

Cele trei filiale ale grupului – Hyundai Motor, Kia Motors și Hyundai Mobis – vor injecta 1,6 miliarde USD în bani și 400 de milioane de dolari în servicii de inginerie, capacități de cercetare și dezvoltare și drepturi de proprietate intelectuală, putând ridica în viitor compania Hyundai la rangul de cel mai mare nume globale la producția de mașini autonome.

Un vehicul de nivel 4 va putea conduce singur în condiții limitate, în timp ce un vehicul de nivel 5 este complet autonom și poate funcționa în orice condiții.

Menționând că vehiculele cu nivel 4 și 5 care consumă mulți cai putere,  Hyundai spune că mașinile cu motor pe hidrogen ale sale, care pot parcurge mai mult de 600 de kilometri cu o singură încărcare, se potrivesc excelent necesităților.

„Mașinile (electrice) alimentate de baterii (reîncărcabile) au limitare (în realizarea unui astfel de nivel de tehnologie autonomă).”, a spus el. „Mașinile autonome vor fi conectate la dezvoltarea de mașini cu hidrogen. Vehiculul pe bază de hidrogen este o platformă bună pentru mașinile autonome.”

Se presupune că Hyundai Motor intenționează să construiască o nouă fabrică de producție în Indonezia, cu o investiție de 1 miliard de dolari.

Planul va fi dezvăluit atunci când Coreea va găzdui summitul Coreea-ASEAN la Busan în noiembrie.

 

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s