Premiile „MAMA 2019” se confruntă cu noi dificultăți!

În luna septembrie a devenit cunoscut faptul că ediția din 2019 a premiilor „Mnet Asian Music Awards (MAMA)” va avea loc pe 4 decembrie la Nagoya Dome. Totodată, Mnet a luat în considerare preocupările cu privire la starea actuală a relațiilor politice dintre Coreea de Sud și Japonia.

Tensiunile politice și economice dintre cele două state, care au început cu probleme legate de comerț, acum continuă din cauze unei reclame a mărcii japoneze UNIQLO. În ciuda faptului că aceasta reprezenta drept un interviu între doi designeri americani, filiala coreeană a lui UNIQLO a inclus subtitrări la una dintre întrebări, astfel încât coreenii au înțeles-o drept un comentariu despre Coreea în perioada ocupației japoneze și problema femeilor (damelor) de companie.

Ei bine, acest lucru a atras din nou atenția asupra locației alese pentru „MAMA 2019”. În luna august 2019, o sculptură numită „Statuia păcii” a făcut parte din expoziția de la Festivalul Internațional de Arte Aichi Triennale, care a avut loc la Nagoya. Statuia este opera unui maestru sud-coreean care reprezintă damele de companie (acest termen se referă la femeile care în timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost transformate în sclave sexuale de către armata japoneză). Din cauza dezacordului, expoziția a fost închisă timp de trei zile.

Dezbaterile cu privire la locația aleasă pentru desfășurarea evenimentului ar putea afecta mai mult actorii care vor participa la festivitate pentru a înmâna premii, decât pe muzicienii prezenți. În legătură cu acest subiect un reprezentat a spus: „Cântăreții nu au de ales decât să participe la premii, deoarece aceasta este ceremonia principală de premiere din industria muzicală coreeană. Însă actorii doar înmânează premiile, prin urmare, apariția lor nu este obligatorie. Dacă pot evita acest lucru, atunci nu există niciun motiv pentru care ar trebui să participe la „MAMA 2019”. La moment, există cu siguranță o presiune în legătură cu participarea la ceremonie. Trebuie să fim foarte atenți pentru că nu știm care va fi rezultatul final”.

În 2019, „MAMA” s-a confruntat deja cu dificultăți în alegerea unui loc pentru organizarea evenimentului, deoarece proteste intense au loc în prezent în locația sa tradițională – Hong Kong.

sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s