Jaden Jeon te-a făcut să îndrăgești LOONA, iar acum repetă istoria cu OnlyOneOf

Directorul de creație și producătorul, Jaden Jeong, vorbește despre construirea unui nou univers cu trupa rookie OnlyOneOf și spune motivul pentru care a părăsit LOONA.

Ai o singură șansă pentru a-ți face o primă impresie memorabilă, iar Jaden Jeong știe asta. Și-a construit o carieră de succes în industria divertismentului coreean tocmai datorită acestui lucru, însă pentru a reuși să menții această impresie este mai greu, iar Jeong știe și acest lucru.

Jeong are talent în a da naștere unor povești destul de interesante, a demonstrat acest lucru fiind creierul din spatele grupului LOONA și al LOONAversului, un proiect ambițios ce s-a desfășurat de-a lungul anilor; acest univers a luat naștere prin teasere, subgrupuri și lansări muzicale lunare, iar timp de 12 luni, membrele au fost introduse pe rând, fiecare cu stilul și povestea sa proprie. Fiecare bucățică din noul conținut a fost ca o piesă puzzle adăugată în locul potrivit, fetele erau separate, dar totuși conectate cumva, undeva în acest univers. Ideea de „separați dar conectați” este ceva la care Jeong a lucrat cu 2AM și 2PM în 2008. Până când LOONA și-au făcut debutul oficial cu 12 membre în august 2018, fanii (incluzând-o pe Grimes) deja erau captivați, astfel, a luat naștere fenomenul #StanLOONA.

Acum, Jeong speră să se ridice la același nivel cu OnlyOneOf.

OnlyOneOf au debutat în luna mai cu 7 membri – Love, KB, Rie, YooJung, JunJi, Mill și Nine – și o piesă ce a sărit peste trendurile curente de drop-uri heavy și beat-uri trap. „Savanna” este o melodie pop-R&B groovy cu sintentizări slinky în timp ce balada pop, „Time Leap,” ne arată vocile fermecătoare ale băieților. Videoclipurile sunt la fel de diferite precum piesele, cel pentru „Savanna” fiind dinamic, cu o mulțime de efecte, în timp ce „Time Leap” este ca o pânză albă. Deși sunt atât de diferite, ele sunt conectate – foc, imagini circulare (făcând referire la numele trupei), tehnologie și religie. Și la fel ca primele mari impresii, oferă destul încât să te țină interesat, fără a oferi însă prea multe detalii – acest lucru făcând, desigur, parte din planul producătorului.

LOONA a fost un mod de povestire, introducând întâi personajele, unul câte unul, ca mai apoi să arăt cum au ajuns împreună și cum își conectează muzica, oferind un mesaj lumii.” a spus Jeong pentru MTV News. „De această dată, am vrut să mă concentrez pe aducerea lumii și a mitologiei în prim-plan puțin câte puțin, ca mai apoi să prezint personajele.

Conceptele sunt comune în K-pop; trupele alegând o poveste pentru fiecare nouă lansare. Uneori, aceste povești sunt împărtășite de-a lungul a mai multe videoclipuri, alteori, sunt abandonate pentru alte concepte noi. Nu există nicio modalitate sigură de a avea succes, însă nu putem nega că aceste universuri extinse și narările captivante au parte de implicarea emoțională a fanilor asupra unei trupe. La urma urmei, există un motiv pentru care Universul Cinematic Marvel a făcut 22 miliarde de dolari la nivel global.

Jeong și-a petrecut 3 ani lucrând la conceptul sofisticat al OnlyOneOf, inspirându-se din religie și din texte biblice. „Deși nu sunt o persoană credincioasă, am petrecut timp studiind Biblia, simbolistica și poveștile acesteia.” a spus el. „Încerc să înțeleg credințele oamenilor din întreaga lume.” Rezultatele acestei documentări pot fi văzute în noul videoclip al trupei, „Sage.” Compus și scris parțial de însuși Jeong, cântecul pop este mai întunecat  și mai dramatic decât cele de debut, iar mai important de atât, te adâncește și mai mult în lumea lor. „Dorința mea inocentă, disperarea mea chinuitoare,” liderul și vocalistul Love cântă „Am fost infectat, te rog, salvează-mă.” Imagini cu Maria Magdalena și cruci pot fi văzute în videoclip, chiar și membrii stau în vârful unor construcții, arzând intens parcă cerând a fi idolatrizați.

Jeong numește OnlyOneOf o „adunătură unică de artiști,” puternici în varioasele puncte ce fac un artist K-pop – dans, rap, cântat și prezență scenică. Mulți dintre membri au compus pentru trupă și toți au contribuit la partea narativă generală. „Lucrez cu ei la povești pentru a-i ajuta să și-o scrie pe a lor,” a spus Jeong. „În K-pop, OnlyOneOf chiar își spun povestea proprie singuri, ceea ce îi face să iasă în evidență. Asta înseamnă, de asemenea, că vor lucra mai mult, deoarece au un atașament față de muzică.”

Băieții au un atașament puternic față de poveste, ceea ce nu există mereu în cazul artiștilor ce se aruncă în aceste universuri fără a avea prea multe de spus. „Sage” cu mini-albumul „line sun goodness,” este o continuare a albumului de debut, „dot point jump” și a câtorva teme. Culoarea roșu, spre exemplu, joacă un rol important atât vizual cât și textual. De asemenea, Jeong este puternic inspirat din tipografie, acest lucru fiind fundația esteticii – ca și formele geometrice, valorificările aleatorii și simbolurile ce pot fi observate în munca sa. „Hangul, alfabetul coreean este atât de frumos, armonios și deliberat.” a spus el. „Alfabetul latin și simbolurile numerice au un impact puternic asupra oamenilor din întreaga lume.” El a inclus diverse simboluri în „Sage” – dar nu vă așteptați să își spună toate secretele. „Fanii sunt atât de devotați, de obicei, înțeleg singuri.” a adăugat el.

Pentru Jeong, orice început de poveste începe cu sfârșitul, este o parte din metoda sa. Nu începe o poveste fără să știe cum se va desfășura totul. Și-a imaginat LOONAversul în 45 de părți, de la subgrupuri la single-uri de comeback. Dar nu a reușit să termine ceea ce a început din cauza diferențelor dintre ideile sale și ale noului management Blockberry Creative, care voia să pună „mai puțină semnificație” în LOONAvers. „M-am trezit că nu mai suntem pe aceeași lungime de undă, cum eram înainte,” a spus Jeong. În august, a plecat din companie, lăsând în urmă un ultim proiect ce purta numele LOONA, albumul reîmpachetat, „X X”. Un întreg album plin de balade a fost anulat, „M-am simțit dezamăgit când nu am mai putut continua cu LOONA,” a adăugat.

Cu toate acestea, capitolul LOONA nu este complet încheiat, producătorul spunând că este nerăbdător să aibă o „a doua sinergie” cu universul LOONA. De asemenea, Jeong a spus că este în proces de a lansa trupa pe piața japoneză și că, momentan, „examinează” oferta. „Arată destul de bine,” a adăugat acesta.

Jeong găsește destul de satisfăcător ideea să „creeze” ceva și să vadă cum acest lucru este primit de public. „Ghidând noii artiști, văzând cum fanii se îndrăgostesc de ei și cum, din dragostea primită, ei înfloresc mai mult, este imposibil să nu fii mândru, știind că tu ești implicat în această creație,” a spus el. Este o senzație și o noutate care este greu de înlocuit – iar pentru Jeong este mult mai amuzant să înceapă ceva decât să termine.

Deși știe cum se va termina povestea OnlyOneOf, cum vor ajunge la acel final depinde atât de el cât și de membrii trupei, care „contribuie la proiect, aducând lucruri noi, niciodată nu mi-am imaginat că ar putea funcționa.”

Sursă: MTV

Un gând despre „Jaden Jeon te-a făcut să îndrăgești LOONA, iar acum repetă istoria cu OnlyOneOf

  1. gyeheonminnie

    mi-a adus aminte de faptul că blockberry creative are drepturi de autor pe marca 이달의 소년 și m-am gândit că a înregistrat-o inițial pentru că jaden jeong deja se gândea la conceptul pentru o trupa masculină, dar pentru că a plecat de la blockberry creative a venit la 8d și a aplicat conceptul lui la onlyoneof
    interesant

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s