Piese de la BTS, Girls’ Generation şi PSY incluse de Billboard în lista celor 100 de melodii ce au definit deceniul

Girls’ Generation, BTS, And Psy Highlighted In Billboard’s “100 Songs That Defined The Decade” List

Billboard a inclus melodii de la BTS, Girls’ Generation şi Psy în lista cu „100 de melodii care au definit acest deceniu”, referindu-se la perioada de după 2010.

În data de 21 noiembrie, Billboard a făcut publică lista sa cu 100 de melodii care, în opinia redacţiei, au contribuit la definirea industriei muzicale din 2010 până în 2019. Piesele de pe listă au fost descrise drept „melodii ce au definit şi reflectat muzică şi cultura anilor 2010. Nu toate au definit acest deceniu cel mai bine, dar e aproape imposibil să ne imaginăm aceşti ani fără ele.”

Piesele au fost introduse în ordine alfabetică, după numele artiştilor şi trei melodii de la cântăreţii sud-coreeni au ajuns acolo. „I Need U” de la BTS, „I Got A Boy” de la Girls’ Generation şi „Gangnam Style” de la PSY.

Despre „I Need U” de la BTS, Tamar Herman a scris: „Primul succes muzical al trupei BTS, „I Need U”, a pavat drumul pentru ce urma să vină, totul într-un mod teatral, dramatic, creativ şi muzical, de aici luându-şi avântul pe scena globală trupa BTS.”

Despre „I Got A Boy” de la Girls’ Generation, aceasta a scris că fetele au creat un standard pentru un amestec de genuri şi experimentarea cu muzică: „La general vorbind, „I Got a Boy” a demonstrat lumii ce poate face un pic de creativitate fără a se limita la un singur gen, dar ţinând cont de individualitatea fiecărei membre şi latura artistică a acesteia.”

Pe listă este, fireşte, şi „Gangnam Style” de la PSY, care a devenit primul videoclip din lume ce a ajuns la un miliard de vizualizări pe YouTube. Caitlin Kelley a descris melodia drept „Jocul s-a schimbat total când am trecut de hotarele ţării. Brusc, muzica în limba coreeană nu a ajuns doar pe radarul publicului mondial, ci a început într-un mod exploziv.”

sursă

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s