Premiile MAMA 2019 vor merge conform planului?

Imagini pentru mama 2019

O analiză din presa coreeană a motivelor care fac ca anul acesta, una dintre cele mai faimoase ceremonii de premiere din K-pop să fie afectată de scandaluri din industrie, anchetele poliției și tensiuni politice între Coreea și Japonia.

Viitoarele premii Mnet Asian Music Awards (MAMA) din 2019 au primit o lovitură grea, deoarece o anchetă de poliție în curs de desfășurare a emisiunilor de supraviețuire de la postul Mnet mănâncă din lista de participanți de anul acesta de la show.

La începutul acestei săptămâni, poliția l-a luat în custodie pe directorul și producătorul-șef al emisiunii ultra faimoase de la Mnet „Produce 101”, sub acuzația că a aranjat rezultatul final al votului din cel de-al patrulea sezon al emisiunii.

Poliția a declarat că a reținut, de asemenea, cel puțin un oficial de rang înalt al operatorului și gigantului de divertisment CJ ENM, în timp ce extindea investigația cu privire la cele trei sezoane anterioare ale programului, precum și la alte spectacole de audiție realizate de Mnet.

Scandalul în creștere pus pe o poziție nedeterminată în cariera celor două trupe de idoli senzațional de populare – IZ*ONE și X1 – care au debutat prin cel de-al treilea și al patrulea sezon al controversatului spectacol de audiție.

Cu MAMA din 2019 la doar câteva zile distanță, prezența celor două grupuri cu profil înalt la ceremonia de premiere rămâne în continuare în aer. Cele două trupe, care au debutat cu succes, au fost nominalizate la multe din categoriile de competiție ale MAMA din acest an, programată pentru 4 decembrie la Domul  cu 30.000 de locuri din Nagoya.

IZ*ONE concurează în cinci categorii, printre care Artistul anului, Cântecul anului și Ccel mai bun grup feminin, în timp ce X1 concurează în trei domenii, inclusiv Artistul anului și Cel mai bun artist nou masculin.

Absența lor de la emisiune este probabil să afecteze spectacolul și să fie o amintire accentuată a scandalului care în care a fost prins operatorul emisiunii.

Aceasta este o altă lovitură grea pentru MAMA, care a început ca un eveniment local în 1999, înainte de a urca spectaculos pentru a deveni unul dintre cele mai influente festivaluri de premiere a muzicii K-pop în Asia.

Selecția Nagoya ca destinație MAMA  2019 a ridicat sprâncenele multor fani sud-coreeni, în condițiile în care țara este în prezent blocată într-unul dintre cele mai grave conflicte diplomatice cu Japonia din istoria recentă.

Japonia a aplicat o serie de sancțiuni comerciale împotriva Coreei de Sud, inclusiv scoaterea oficială a Coreei de Sud din lista sa albă de parteneri comerciali de încredere în august.

Sancțiunile au fost represalii comerciale aparente împotriva hotărârilor Curții Supreme Sud coreene de anul trecut, care au ordonat firmelor japoneze să compenseze victimele coreene ale muncii forțate din timpul colonizării Japoniei în perioada 1910-45 a Peninsulei Coreene.

Nagoya a devenit, în special, un simbol al tensiunilor, după ce o lucrare coreeană sensibilă din punct de vedere diplomatic a fost retrasă unilateral de la o expoziție din august, înainte de a fi adusă înapoi două luni mai târziu, pe fondul unor acuze de cenzură.

Printre ariștii care au confirmat participarea la show-ul de la Domul din Nagoya se află BTS, GOT7, MONSTA X, SEVENTEEN, Chungha. 

Reamintim că MAMA este cel mai mare festival de K-pop din Asia și a jucat un rol esențial în promovarea acestui fenomen la nivel internațional.

 

Sursa: The Korea Times

2 gânduri despre „Premiile MAMA 2019 vor merge conform planului?

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s