EP-ul lui Amber ‘Rogue Rouge’ este acum disponibil pe iTunes și Spotify + interviu Billboard

Amber a vorbit doar pentru Billboard despre modul în care s-a schimbat ea  și muzica ei, de ce a renunțat la rap, noul album și cum, după 10 ani, oamenii îi descoperă noua personalitate: Cred că oamenii încă nu știu cine sunt”.

Să devii „rebel” nu e ceva ce auzi prea des de la o vedetă K-pop, mai ales de la una dintre cele mai mari vedete. Dar pe 16 aprilie, Amber Liu a lansat mixtape-ul ei Rogue Rouge, cu un videoclip pentru fiecare piesă. Proiectul complet independent are aproape jumătate de milion de ascultări pe SoundCloud, videoclipurile sale muzicale având șie ele aproape un milion de vizualizări combinate.

Dar acest proiect nu se referă la  recorduri noi – așa cum au făcut Amber și colegele ei de trupă din f(x),  cu are a urcat de mai multe ori în topurile Billboard. De fapt, proiectul e oferit complet gratuit, toate videoclipurile sale muzicale fiind distribuite gratis pe canalul personal YouTube acestei persoane de 25 de ani. De ce? Amber spune că este în sfârșit momentul să se prezinte în lume în termenii ei. „Cred că oamenii încă nu știu cine sunt”,  spune vedeta pentru Billboard în singurul interviu pe care l-a realizat – de una singură – despre noul ei proiect. „Am vrut să fiu ca„ Băieți, nu sunt cine crezi că sunt. ” Vreau să arăt o latură foarte umană a mea.”

Jurnalistul american de la Billboard Jeff Benjamin a ascultat întregul mixtape Rogue Rouge și videoclipurile cu Amber chiar înainte de lansarea acestora, videoclipurile sale „Three Million Years”  și  „Get Over It” nefiind încă publicate.

Abordând totul, de la declanșarea iubirii și a furiei care au inspirat anumite melodii până la relațiile LGBTQ și relațiile din trecut, citiți mai jost dialogul sincer dintre cei doi care vă invită să o cunoașteți pe Amber mai bine, așa cum este ea acum.

Din punct de vedere muzical, ceea ce mi-a atras cu adevărat atenția din prima la Rogue Rouge, este că nu e nicio parte de rap, iar tu ești cunoscută ca „rapperița”.

Întotdeauna a fost în mine, dar nu sunt un rapper. Sunt cântăreață. Fac rap, dar nu mă consider și rapperiță. Îmi place scrierea cântecelor și rap-ul face parte din compunerea mea, dar nu sunt un rapper. Doar iubesc cântecul, iubesc narațiunile, iubesc să îmi folosesc vocea. Am petrecut aproape 10 ani în industrie și încă mai sunt oameni care spun: „E dură e puternică, e atât de curajoasă”. Nu! Sunt foarte speriată de toate, sunt foarte, foarte emotivă, sunt extrem de moale! Dacă îmi spui ceva, mă voi gândi la asta până mă întorc acasă. Am vrut să fiu de genul: „Oameni buni, nu sunt cine credeți că sunt”. Am vrut abilitatea de a fi eu.

Prima melodie este „Get Over It”, care are un  versuri relaxate, dar destul de energice. În propriile tale cuvinte, cum o descrii?

Toată acea melodie a fost practic: „Suntem oameni, cu toții avem opinii, vom fi de acord să nu fim de acord, nu vom fi de acord să fim de acord”, în loc să fim concentrați asupra diferențelor noastre, hai doar să trecem peste asta. Multă lume nu știe ce se întâmplă în spatele scenei, indiferent dacă este vorba de public sau de familie, prieteni, colegi de muncă sau cine mai e, toți au părerile lor și până la urmă nimeni nu are dreptate și nimeni nu greșește. Cred că este destul de mișto… o serie de oameni care au fost alături de mine în această călătorie. Le sunt foarte recunoscătoare tuturor celor care au fost alături de mine, au crezut cu adevărat în mine și m-au făcut să muncesc mai mult. A fost foarte distractiv, dar vreau să dorm un pic mai mult. [Râde] Dar am ales să fie piesa de deschidere, deoarece melodia sunt eu cea de acum. Eu sunt tot felul de lucruri: sunt mișto, sunt răzgâiată, dar și tu ești răzgâiat! Dar am vrut ca videoclipul să lege călătoria și să îi  pună în evidență pe acei oameni.

Există un vers despre „Rahatul cu aromă de prăjituri”. Asta sună ca o palmă dată industriei.

Chiar face referire la o serie de oameni și public. Cred că ceea ce sugerează este presiunea inutilă pe care societatea și noi o punem unii pe alții și de aici și așteptarea ca  eu „să fiu un tomboy” sau ca eu să fiu așa sau altfel. Am păstrat totul înăuntru. Nu eram o persoană vocală. Am 25 de ani acum, nu o să mă comport ca o adolescentă. Cred că este vorba despre ceva cu care se confruntă o mulțime de vedete și oameni care cresc în industrie: Aceasta este și o afacere. Există o mulțime de lucruri foarte bune și rele care se întâmplă în această lume și nu putem ignora asta pentru că suntem în divertisment, care este o lume fantezistă. Se întâmplă și în state. Cred că acesta este felul meu de a spune: „Oameni buni, nu mă puteți trata ca și cum aș avea 16 ani. Nu sunt mută”.

Despre ce vorbește „Closed Doors”?

Dacă ar trebui să rezum, ar fi „să-mi respecte intimitatea”. Am privilegiul și onoarea de a-mi împărtăși viața cu oamenii. Îmi pare rău, dar îmi place să-mi petrec o parte din timp cu oamenii mei. Există o binecuvântare să fii în centrul atenției, dar oamenii te urmăresc și vor să continue să îți pună întrebări – este doar copleșitor uneori. Uneori, în cariera mea, asta într-adevăr a afectat relațiile mele cu oamenii. Cred că ceea ce e nasol în această industrie, e că sunt multe bârfe și zvonuri – zvonurile pot strica viața oamenilor. De ce să te bagi în treaba cuiva atunci când nu este nicidecum treaba ta? Din fericire, fanii mei sunt foarte respectuoși, dar au existat cu siguranță momente în care a fost epuizant mental și nu ieșeam din casă săptămâni sau luni. Eram paranoică, oamenii mă urmăreau. Este cam ce vine odată cu jobul, dar așa se întâmplă atunci când oamenii se așteaptă lucruri de la tine și te interogează pentru informații.

Au existat zvonuri care te-au afectat cu adevărat?

Acesta nu a fost un zvon, dar au existat rapoarte de genul „Familia ta este atât de bogată!” Și este ca: „Lasă-mi familia în afara chestiei ăsteia”. Au muncit din greu? Dacă vor să își împărtășească povestea, atunci să o facă. Dar nu să o ceară de la cineva.

Du-ne prin „High Hopes”, o piesă foarte euforică și axată pe EDM.

Ca și copii, am făcut ceea ce am făcut pentru că ne-a plăcut. Cred că acum cinci, șase ani, eram în punctul în care tocmai începeam, dar mă gândeam: „M-am antrenat noaptea și ziua pentru asta, de ce nu sunt fericită? De ce este gol?” Cred că am pierdut acea credință copilărească din mine, și atunci m-am gândit: „Dacă pot re-învăța să iubesc lucrurile și să iau fiecare moment în parte, cred că aș putea să-mi schimb perspectiva”.

Cu munca, este o rutină, este o cerere, există o cotă, există toate aceste numere. Dar știi ce? Atunci m-a lovit. M-am îndrăgostit de muzică pentru că mi-a dat o evadare, mi-a dat putere și mi-a dat încredere. Este vorba despre acea călătorie și de a nu pierde niciodată acea speranță în inima ta. Există acel vers  „Ecouri distante care îmi cheamă numele să se întoarcă acasă”, efectiv era vorba despre oamenii de acasă care îmi spuneau: „Întoarce-te! Sunt exact ca: „Ei bine, voi face ceea ce iubesc și nu este un lucru rău”. Videoclipul este despre urmărirea instinctelor tale. Sunt sigură că atunci când scriai, nu îți spuneai că „voi scrie pentru Billboard!” Ei bine, e ceva de genul: „O să scriu orice. Și exact asta fac!” Așa e pentru mine, mă vedeam cu producătorii și eram cam așa: „Hei! Voi scrie orice!” și asta am făcut. Am scris peste tot și am învățat. Nu alerg spre niciun produs, alerg spre călătoria mea generală. Din fericire, o pot face pentru tot restul vieții – sper. [Râde]

„Right Now” îți scoate latura ta de R&B .

Daaaa, dragostea e nașpa !!! [Râde] Acea melodie stă cu mine de cinci ani. Povestea amuzantă despre acea melodie, producătorul Gen [Neo], care este antrenorul meu de canto și, în principiu, mentorul meu pentru tot, a scris de fapt această melodie în 2011 sau 2012 și a spus că o să o arunce. De fapt, a trebuit să schimbăm piesa de trei-patru ori înainte să fie ceea ce este astăzi. Nu a vrut să fie pe ea, dar i-am spus: „Trebuie să apari în ea! Toată lumea crede că sunăm atât de bine împreună”. Am înregistrat inițial demo-ul „Goodbye Summer” împreună.

Dar eu și Gen nu ne pricepem la relații și sunt foarte precauți când vine vorba de relații. Voi spune că sunt pretențioasă. [Râde] Sunt o personalitate extrem de atotcuprinzătoare și de aceea sunt așa pentru că atunci mă văd cu tine asta înseamnă că vreau să mă mărit cu tine, vreau să-mi petrec viața cu tine. Îmi amintesc că mi-a luat cinci ani să trec peste unul dintre foștii mei. Nu este ceva despre care vorbim mult în industrie și nu este ceva ce lumea vede, dar am fost o epavă emoțională. Sunt moale. Dar când mă despart, învăț multe despre mine.

Câți ani ai avut când te-ai îndrăgostit?

Hm, hai să vedem. Definește „Dragostea”? Motivul pentru care întreb este din cauza uneia dintre relațiile mele, am fost ca „Asta este” și am ținut-o foarte mult timp până am găsit următorul concurent – sau ar trebui să spun următoarea victimă, este un mod distractiv s-o spun. Dar cred că de fiecare dată când sunt în relație definiția iubirii se schimbă. Prima dată când am spus „te iubesc” cuiva, aveam 16 ani. Da, a fost nasol. Dar definiția iubirii se schimbă și se schimbă de la 16 la 25.

Vreau să te întreb despre unul dintre preferatele mele, „Life Line”. Sunetul melodiei este atât de neașteptat.

Îți place „Life Line” ?!? Uau asta a fost cea mai grea melodie pentru mine. Am auzit ritmul și am fost așa: „Nu am nimic de scris”. De obicei, când scriu, încep cu un subiect sau o viziune mai degrabă decât cu melodiile. Am rescris-o de una sau de patru ori, complet, iar ideea „Life Line” nu a apărut decât a treia sau a patra oară. Am fost foarte ezitantă să pun asta pe mixtape. Dar vorbeam cu Kyle [Pham] despre piesa și despre cum am primit dragoste dură toată viața, dar uneori am nevoie de încurajare. Și a înțeles ideea și a mers mai departe cu ea.

Ador videoclipul și cât de frumos este cu doi bărbați care dansează împreună. Simt că nu vedem doi dansatori bărbați care lucrează în acest fel. Și a fost, de asemenea, fain să arate reprezentare în acest fel.

Prietena mea Stephanie [Michova], care a regizat „Closed Doors”, cu Kyle și cu mine, am vorbit cu toții. Am discutat despre o poveste de dragoste, dansatori, și la un moment dat am spus: „Hei, ce zici să facem cu doi băieți?” și eu am reacționat: „La naiba da!” A fost o sesiune organică de aruncare a ideilor. Fie că este vorba despre dragoste, fraternitate, prietenii, frății, nimic, relațiile sunt diferite. Ne-am gândit că și o comunitate LGBTQ ar fi foarte grozav. Dar mi-am dorit ceva despre tensiune, despre două persoane care sunt atât de apropiate, dar și îndepărtate în același timp. Piesa respectivă este despre cineva care spune că va fi acolo pentru tine și că este acolo pentru tine, dar de ce nu ești și tu la fel?

Știi că după ce ai spus, fanii vor avea teoriile lor despre cine cred că este vorba,  un membru al grupului tău sau despre ceva mai amuzant.

[Râde șocată] Melodiile mele pot fi despre mai multe situații din viața mea. Ceea ce presupuneți ar putea fi povestea, dar această melodie, voi spune, este despre mai multe situații. Vor fi atât de mulți oameni care o să spună: „Te-am prins, te-am prins!”. Dar îi suni când te afli într-un rahat mare și nu îți răspund la telefon. Presupun că asta se întâmplă mult în viață: oameni care îți întorc spatele , oameni care te înjunghie și, în final, recunoști „cred că sunt singură”. Dar după acea melodie, după acest proiect, mi-am dat seama cât de recunoscătoare le sunt  oamenilor pe care îi am în jurul meu.

Totul conduce spre marea finală a mixtape-ului, „Three Million Years.”

Am vrut să scriu o melodie, lăsând așteptările deoparte, doar adevărată și cinstită. Mi-am dorit o melodie pe care să o pot cânta cuiva pe care îl iubesc. Ceva atât de dulce și grozav, dar înseamnă totul și este adevărată 100% la fiecare vers Nu-mi place să îmi arăt sentimentele, dar persoanei pe care o iubesc, pot să mă deschid și am vrut să întruchipez acea fericire. Pentru că, în ansamblu, acest mixtape este destul de supărat și trist [Râde], dar am vrut să arăt și că există și partea asta mută a mea. Videoclipul muzical arată și el  asta – dacă ai de gând să filmezi ceva pentru cineva pe care îl iubești, vei include toți prietenii tăi și vei face cele mai stupide lucruri și va fi o dulcegărie, dar va fi atât de grozav! Și asta am vrut să fac.

În momentele de deschidere ale videoclipului, porți două insigne pe geacă: una cu inima roșie și unul cu semn de pace al curcubeului. Ce înseamnă ele pentru tine?

Este doar dragoste. Iubirea este eternă. Dragostea ia multe forme și această melodie este destinată oricui dorește să o cânte. Gay, hetero, bi, orice, nu contează. Iubirea este iubire. Insignele erau de fapt inclse de la marca care a făcut haina.

Am văzut asta și am zis că este un moment uimitor de incluziune pe care nu îl vedem cu adevărat în lumea K-pop.

Am o mulțime de prieteni LGBTQ și, atunci când iubești pe cineva atât de mult, de ce s-ar lua cineva de asta? La fel cum spun în „Open Doors”, asta este intimitatea lor, asta este relația lor. Ești într-o relație și cu ei? Ei bine, nu ești! [Râde] Când mă aflu cu unul dintre prietenii mei trans, el este atât de fericit să fie cine este acum. Și să-l vezi în tranziție, prin tot acel proces, este uimitor. Și știi, iubirea este iubire. Din nou, este intimitatea lor.

Te consideri o aliată a comunității LGBTQ?

Desigur, desigur. Iubirea este dragoste, omule. Mergeți cu ea! La fel ca Scott [Hoying] și Mitch [Grassi] de la Pentatonix, unii dintre cei mai buni prieteni ai mei sunt gay și sunt cei mai frumoși oameni pe care îi cunosc. Sunt un mormânt androgin cu tatuaje, piercing și un fond cultural asiatic foarte conservator și sunt în divertisment. Vreau ca oamenii să fie cei mai buni. Oamenii spun „Ești fată, de ce ai tatuaje?” și eu spun: „Ei, am și mai multe! Iată-le!” Nu poți judeca oamenii dacă nu îi cunoști. Sunt cu totul pentru egalitate.

Sursa

 

 

Un gând despre „EP-ul lui Amber ‘Rogue Rouge’ este acum disponibil pe iTunes și Spotify + interviu Billboard

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s