[Random Stuff] Începutul anului școlar din Coreea de Sud e amânat cu încă 2 săptămâni

A pupil has her temperature taken by a teacher during an emergency care service at an elementary school in Goyang, Gyeonggi Province, Monday. The service has been implemented as a part of support for working parents as schools in the country have delayed the commencement of spring semester over concerns over the spread of COVID-19.

Din moment ce se înregistrează tot mai multe cazuri de COVID-19 în Coreea de Sud, luni, Ministerul Educației a ordonat tuturor grădinițelor și școlilor să își amâne începerea noului an de școală cu încă două săptămâni. Anterior, ministerul deja ordonase amânarea anului școlar cu o săptămână. Semestrul de primăvară va începe pe 23 martie.

Decizia a fost luată în urma îngrijorărilor că boala infecțioasă s-ar putea răspândi în rândul copiilor, ce au un sistem imunitar mai vulnerabil. Din moment ce o altă creștere bruscă a cazurilor de COVID-19 a fost raportată în Daegu, epicentrul epidemiei din Coreea, biroul educațional al orașului a ordonat întârzierea anului școlar cu încă 2 săptămâni în cele 800 de școli.

Guvernul a raportat până acum peste 4200 de cazuri noi COVID-19 și potrivit Centrului din Coreea pentru prevenirea și controlul bolilor, peste 87% dintre persoanele afectate sunt din sud-estul orașului Daegu și Provincia Gyeongsang de nord. Specialiștii spun că se așteaptă să se confirme mai multe cazuri în următoarele zile, din moment ce medicii au început să testeze peste 200,000 de adepți ai bisericii Shincheonji din Daegu.

Ministerul Educației a declarat că se consultă îndeaproape cu birourile educaționale regionale pentru a modifica calendarul academic al școlilor, în urma amânării începerii semestrului de primăvară. Ministerul i-a sfătuit să reducă din vacanța de vară, ce va începe în iulie.

De asemenea, a mai fost creat și un serviciu de îngrijire de urgență pentru copii preșcolari și de vârstă școlară, ai căror părinți se află la muncă. Ministerul a declarat că părinții pot apela la acel serviciu de îngrijire până la deschiderea școlilor și grădinițelor.

Pe lângă asta, ministerul a mai anunțat anterior că va lua 5,8 milioane din cele 12,7 milioane de măști procurate de școli, pentru a le distribui publicului și a ajuta în acest fel la deficitul rezervelor de măști.

sursă

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s