Idoli k-pop ce și-au publicat propriile cărți

Image result for big bang books kpop

Știați că există idoli care și-au publicat propriile cărți?

Nu-i așa că idolii voștri preferați vă surprind de multe ori cu talentele lor în diferite domenii? De multe ori suntem uimiți de pasiunile lor. Mai jos aveți o listă de câteva cărți publicate de celebrități din industria muzicală.

1. Big Bang – Shouting out to the World!

Numele întreg al acestei cărți este „Shouting out to the World!: A Run for the Dream, Bigbang’s 13,140 Days Challenge” și a fost publicată pe 28 ianuarie 2009 la editura „Sam & Parkers”. În paginile acestei cărți, fiecare membru Big Bang și-a spus propria poveste, cum a ajuns să debuteze și să își atingă scopurile, de asemenea, ce a simțit pe parcursul drumului spre succes.

Cartea fost bestseller timp de 6 săptămâni consecutive, iar în 5 luni s-au vândut peste 400.000 de copii. Nu doar fanii au apreciat această carte, fiind recomandată de numeroși oameni de afaceri, cercuri literare sau chiar grupuri religioase.

Puteți citi cartea integral în limba engleză aici.

Image result for shouting out to the world big bang

Lee Hong Ki (FT Island) – Nail Art Book

Vocalistul trupei FT Island are o adevărată pasiune pentru arta pe unghii și nu îi este jenă să vorbească despre acest subiect. A lansat în 2013 cartea „Lee Honggi Nail Book”, care a devenit bestseller în Coreea.

Despre lansarea ei, Lee Hong Ki a spus: „Vreau să distrug acest stereotip, că este ciudat ca un bărbat să își facă unghiile. Am vrut, de asemenea, să îmi dezvălui metodele prin intermediul acestei cărți. Presupun că de aceea am vrut să scriu o carte. Prima dată mi-am zis ‘Cine ar cumpăra cartea asta?’, dar sunt fericit că oamenilor chiar le place.

Puteți vedea câteva fotografii aici.

Image result for lee hongki nail art

Jessica – Shine

Acest roman YA reprezintă debutul literar al faimoasei cântărețe Jessica Jung și se bazează pe experiențele sale ca idol în industria k-pop. Rachel, o fată pe jumătate coreeancă și jumătate americancă, este recrutată de una dintre cele mai mari agenții de divertisment din Coreea de Sud pentru a face parte dintr-un nou grup de idoli format din 9 membre. Aceasta va trece prin momente dificile pentru a-și îndeplini visurile și, poate, își va găsi și marea iubire.

Agenția Glasstown Entertainment a vândut deja cartea în diferite țări. Nu numai atât, dar se pare că aceasta lucrează cu creatorii filmului „To All The Boys I Loved Before” pentru a adapta „Shine” pe ecran.

Image result for jessica jung shine

Tablo – Pieces of You

Liderul Epik High și-a făcut debutul literar în anul 2009 cu „Pieces of You”, o serie de zece povești scurte: „Andante”, „Counting Pulses”, „Break”, „The Rat”, „Matchbox”, „A Glass of Victory”, „The Walls of Our World”, „Hate Crime”, „Coup de Grace” și „Strawberry Fields Forever”. Aceste povești au fost scrise de Tablo inițial în engleză încă din anii de facultate, în perioada 1998-2001, apoi traduse în coreeană. Cartea a fost vândută în peste 50.000 de exemplare și a primit statutul de bestseller.

Image result for tablo books

Chanhyuk (AKMU) – Fish in the Water

Romanul de debut a lui Lee Chan Hyuk, „Fish in the Water”, a obținut statutul de bestseller încă de la lansare. Acesta are o legătură cu ultimul album al AKMU, „Sailing”, care reflectă ideile și perspectivele lui Chan Hyuk.

O sursă din domeniu a declarat: „Este neobișnuit ca un roman de debut să intre în topuri imediat după publicare.” De asemenea, un reprezentant al editurii Dasan Books a spus: „Un nou tip de promovare, de lansare simultană a unui roman și a unui album conectat prin poveste, aduce o nouă senzație pe piață. La început, oamenii au căutat cartea ori pentru că este scrisă de artistul geniu Lee Chan Hyuk, ori pentru că au fost fascinați de album. Acum, calitatea romanului și recenziile pozitive s-au împrăștiat și cititorii își arată interesul.

Aici aveți un interviu în legătură cu lansarea cărții, pe care autorul l-a acordat surorii sale.

Image result for Fish in the Water chanhyuk

Jonghyun (SHINee) – Skeleton Flower: Things That Have Been Released and Set Free

În 2015, Jonghyun a lansat cartea „Skeleton Flower: Things That Have Been Released and Set Free”, unde prezintă experiențele sale din timpul scrierii pieselor. În cele 162 de pagini sunt incluse și fotografii făcute de însuși Jonghyun.

Vă las aici un interviu tradus în engleză al lui Jonghyun, cu privire la carte. În acest videoclip vă este prezentată cartea. Am reușit să găsesc până și capitolele traduse în engleză de niște fani, așa că le voi lăsa aici (încă nu le-am citit, așa că nu pot garanta pentru calitatea lor):

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |9 | 10 | 11 | 12

Image result for jonghyun Skeleton Flower: Things That Have Been Released and Set Free

L (INFINITE) – L’s Bravo Viewtful

L a lansat o serie de cărți grafice, intitulate „L’s Bravo Viewtful”. Aceasta îmbină viața de zi cu zi a lui L cu pasaje scrise, fotografii și desene. Când a fost publicată în 2013, a adunat cel mai mare număr de pre-comenzi pe site-uri populare de cărți, cum ar fi Kyobo sau YES24.

De aici și aici vă puteți face o idee despre serie. Câteva capitole traduse în engleză: aici.

Image result for L’s Bravo Viewtiful Part 1.

Taemin, Onew, Key (SHINee) – „SHINee in Barcelona”

Taemin, Onew și Key sunt cei trei membri SHINee care au făcut o carte-jurnal de călătorie despre Barcelona, intitulată „SHINee in Barcelona: Children of the Sun”. Aceasta a fost publicată în 2011 și povestește câteva din întâmplările băieților în Spania, și recomandă câteva locuri de vizitat.

Puteți vedea conținutul cărții în acest videoclip.

Image result for shinee in barcelona

Hyoyeon (SNSD) – Hyo Style

Membra Girls’ Generation a lansat această carte de modă și frumusețe, intitulată „Hyo Style” în anul 2015. Are 142 de pagini și vorbește despre stilul personal a lui Hyoyeon, dar oferă și sfaturi în materie de makeup și vestimentație.

Despre publicarea acestei cărți, artista a spus: „Sper ca prin intermediul cărții mele, oamenii să se poată iubi pe ei înșiși mai mult. Cred că prin încercarea mai multor stiluri diferite de ceea ce încercați de obicei puteți descoperi ce vă avantajează cel mai bine. Acesta este stilul vostru. Sper că puteți avea mai multă încredere. Prin aceste procese am trecut pentru a forma stilul lui Hyoyeon de acum. Voi continua să încerc și să perfecționez acest stil.”

O idee vă formați de aici.

Image result for hyoyeon snsd hyo style

Lee Hyori – Closer: The Story of Hyori and Soon Shim

În 2012, regina k-pop-ului a lansat cartea „Closer: The Story of Hyori and Soon Shim”. Cartea spune câteva povești despre adopția animalelor și protejarea lor și s-a vândut în doar cinci zile de la lansare. Autoarea a decis să doneze toate profiturile către PETA.

Image result for Closer: The Story of Hyori and Soon Shim

Heechul (Super Junior) – My Ramen-Ful Life

Kim Heechul a lansat o carte grafică japoneză, intitulată „My Ramen-Ful Life”. Aceasta prezintă aventurile lui Heechul în diverse restaurante de ramen din Japonia, însoțite de fotografii estetice.

O prezentare a cărții aveți aici.

Image result for My Ramen-Ful Life

Lay – Standing Firm at 24

Lay din EXO a lansat o carte autobiografică în anul 2015, prin care și-a exprimat gândurile și amintirile din zilele de stagiar în Coreea și despre debut. Cititorul poate descoperi astfel mai multe detalii despre viața personală a artistului, iar în paginile cărții sunt incluse și imagini.

Aici aveți o prezentare a cărții. Traducerea integrală în limba engleză a cărții, făcută de niște fani, o aveți pe acest site. Cu toate acestea, ei nu au primit niciodată răspuns la cererile de a o traduce pentru fanii internaționali, așa că orice reproducere a textului pe alt site va duce la ștergerea documentului.

Image result for Lay – Standing Firm at 24

Goo Hye Sun – Tango

Vedeta din drama „Boys Over Flowers” a scris un roman despre o fată de douăzeci de ani, care are șansa de a experimenta dragostea și separarea. Cartea cuprinde 40 de ilustrații reprezentative pentru poveste. Ceea ce este interesant este că actrița a scris cartea în timp ce filma pentru celebra dramă.

Image result for tango novel by ku hye sun

H.O.T – H.O.T Forever

H.O.T Forever” este o carte autobiografică a unuia dintre cele mai de succes grupuri k-pop din toate timpurile. Aceasta conține diverse amintiri și povestioare din primele zile după debut, pe care membrii H.O.T au vrut să le împărtășească fanilor din punctul lor de vedere.

surse: sbs.comau, wikipedia, allkpop, soompi

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s