[Personal] Top 40 k-drame istorice pe care le-am urmărit în ultimii 10 ani

TOP 10 Best Historical KOREAN DRAMAS you should not ignore - YouTube

Nu e de mirare că valul coreean a crescut şi mai mult datorită k-dramelor care devin în multe ţări hituri şi atrag din ce în ce mai mult atenţia telespectatorilor.

Unul dintre genurile mele preferate e cel istoric şi poate că pentru cei mai mulţi, la prima vedere genul istoric poate fi plictisitor şi pierdere de timp, dar pe mine m-a atras foarte mult şi am putut descoperi multe lucruri interesante.

Cele mai multe drame istorice au devenit mari hituri în întreaga lume de-a lungul anilor, iar un bun exemplu sunt cele difuzate în România pe TVR. Îmi aduc aminte de prima mea dramă coreeană urmărită la tv şi cea care mi-a trezit curiozitatea faţă de acest gen de serial: Furtună la palat sau Yi San; cu toate că nu am putut urmări primele episoade, am putut să îndrăgesc foarte mult drama pe parcurs. După ce s-a terminat, începusem să urmăresc Secretele de la palat – serialul meu preferat cu această tematică (vedeam şi reluarea ziua următoare).

Iată mai jos 40 de drame preferate cu tematică istorică pe care le-am urmărit în ultimii 10 ani:

40. Different Dreams (2019)

Different Dreams - Wikipedia

Acţiunea serialului este plasată în două locații: oraşul Kyungsung, în timp ce țara e sub comanda Japoniei și în Shanghai, China. Lee Young Jin este de origine coreeană, dar a fost crescută de japonezi. Ea devine chirurg, dar în realitate este un agent de informații pentru guvernul provizoriu al Coreei. Se implică în turbulențele din timpul războiului din Pacific. Deşi, are o tematică foarte interesantă, trebuie să recunosc că încă nu am terminat serialul, lăsând ultimele episoade nevăzute.

39. Arthdal Chronicles (2019)

Arthdal Chronicles | Wiki | •K-DRAMA• Amino

Serialul istoric e situat în țara fictivă Aseudal şi spune povestea lui Eunsum, care s-a născut cu destinul de a distruge Aseudal. Datorită luptelor mamei lui să-l salveze, el trece prin dificultăți și crește, revenind în după mult în ţara Aseudal. Tagon este un erou de război al acestei ţări. A pregătit calea pentru ca aceasta să devină o națiune prosperă și visează să devină primul rege. Tanya s-a născut cu aceeași soartă ca Eunsum. Ea este succesoara tribului Wahan și trecând prin dificultăți, și-a dat seama de misiunea ei.

38. Shine or Go Crazy (2015)

Watch Shine or Go Crazy episodes online | TV Time

Un prinţ cu un destin blestemat și o prințesă din altă naţiune, îşi vor uni destinele și vor contribui la nașterea unei noi națiuni. Wang So (Jang Hyuk) este un prinț al dinastiei Goryeo, care a fost marginalizat și ținut departe de locul său printr-o profeție care spunea că îşi va mânji națiunea într-un râu de sânge. Shin Yool (Oh Yeon Seo) este ultima prințesă a naţiunii Balhae. Nici aceasta nu are un destin favorabil şi evadează de la moarte din mâna propriului popor și va crește sub protecția lui Gang Myeong și a lui Baek Myo, foști servitori regali. Wang So și Shin Yool vor trebui să se căsătorească şi îşi vor schimba destinele pentru totdeauna.

37. The Tale of Nokdu (2019)

The Tale of Nokdu Korean Drama | Plot | Reviews | OST » KDrama Viewer

Jeon Nok Du crede că este fiul unei familii modeste. Într-o zi, familia lui este atacată fără să ştie de ce. Aşa că, acesta pleacă pentru a afla de ce voiau să-i ucidă familia. El crede că asasinii trăiesc într-un sat de văduve, așadar se deghizează ca o femeie văduvă. Acolo, el o întâlnește pe Dong Joo, care e ucenică pentru a deveni un gisaeng. Din întâmplare, află că Jeon Nok Du nu este o femeie și aude motivul pentru care se ascunde în satul văduvelor.


36. The King’s Daughter, Soo Baek-hyang (2013-2014)

Sharing to the World: Final Review of The King's Daughter Soo Baek ...

Această dramă istorică va prezenta viaţa fiicei regelui Moo Ryung din Regatul Baekjae, Soo Baek Hyang. Prinţesa va trăi mult timp ascunsă, departe de palat. După moartea mamei sale şi dispariţia surorii sale, va începe să afle secrete ascunse. Serialul are 108 de episoade şi a fost emis de către canalul MBC în perioada anilor 2013-2014. Actori principali:

 • Seo Hyun Jin ca Soo Baek Hyang / Seol Nan
 • Seo Woo ca Seol Hee – sora lui Seol Nan
 • Lee Jae Ryong ca Regele Moo Ryung
 • Jo Hyun Jae ca Myung Nong (mai târziu Regele Sung)

35. The Scholar Who Walks the Night (2015)

Scholar Who Walks the Night | Wiki Drama | Fandom

Drama se petrece în era Joseon şi va spune povestea unui rege care va face o alianță cu un vampir însetat de sânge şi răzbunător pe nume Gwi. Jo Yang Sun este fata unei familii nobile, dar care a decăzut din cauza unei complotări. Aceasta iese să vândă cărți deghizată ca bărbat pentru a afla adevarul. Ea se va întâlni cu un învătat atrăgător pe nume Kim Sung Yul, care caută un jurnal pentru a-și îndeplini răzbunarea. Pe măsură ce povestea continua, fata și învăţatul sunt sortiți să se îndrăgostească, dar ce s-ar întâmpla dacă descoperă că el nu este ceea ce crede ea a fi?


34. Hwarang: The Poet Warrior Youth (2016-2017)

Hwarang - 화랑 - Vea capítulos completos gratis con subs en ...

Drama îţi plasează acţiunea îl timpurile regatului Sillei şi va spune povestea Hwarang-ilor, un grup de elită de tineri care trăiesc să-şi apere ţara şi regele. Serialul are 20 de episoade şi a fost emis de canalul KBS2. Actori principali:

 • Park Seo Joon ca Gae Sae / Sun Woo / Moo Myung
 • Go Ah Ra como Ah Ro
 • Park Hyung Sik ca Sam Maek Jong / Regele Jinheung / Ji Dwi
 • Choi Min Ho din SHINee ca Soo Ho
 • V din BTS ca Han Sung

33. The Blade and Petal (2013)

The Blade and Petal | Wiki Drama | Fandom

„The Blade and Petal” are loc în perioada regatului Goguryeo şi va spune istoria lui Moo Young, fiica regelui Young Ryu, care se îndrăgostește de Yeon Choong, fiul generalului Yeon Gaesomun. Dar Moo Young nu ştie dacă ar trebui să se răzbune, întrucât Yeon Gaesomun este omul care i-a ucis tatăl. Între timp, Yeon Choong ca fiul unui tată nobil, în ciuda talentelor sale, descoperă că nu poate să se ridice la rang mai mare datorită faptului că mama sa este doar o concubină umilă. Ulterior i s-a dat ordin de tatăl său să  ucidă persoana pe care o iubește, iar acesta nu va asculta ordinele.

32. The Great Seer (2012-2013)

El Gran Vidente - 대풍수 - Vea capítulos completos gratis con subs ...

Povestea are loc în ultimii ani ai dinastiei Goryeo, unde grupul Feng Shui, consilierii autorităților guvernamentale, îl vor ajuta pe eroul Lee Sung Gye să devină primul rege al perioadei Joseon. Serialul a fost emis de postul SBS şi are 36 de episoade. Actori principali:

 • Ji Sung ca Ji Sang
 • Song Chang Ui ca Jung Geun
 • Ji Jin Hee ca Lee Sung Gye
 • Kim So Yeon ca Hae In
 • Lee Yoon Ji ca Ban Ya

31. Painter of the Wind (2008)

Pintor del viento - 바람의 화원 - Vea capítulos completos gratis ...

La sfârșitul erei Joseon, Shin Yoon Bok, o pictoriță talentată se deghizează ca băiat pentru a descoperi cine este criminalul tatălui ei. Pe parcursul drumului ei, întâlnește un pictor maestru care o va ajuta să devină un pictor admirat în tot regatul. Serialul a apărut în anul 2008 şi 40 de episoade. Am urmărit cu mare drag serialul când a fost difuzat prima dată în România pe canalul TVR 1 în anul 2012.

 

30. Diary of a Night Watchman (2014)

The Night Watchman | Wiki Drama | Fandom

Lee Rin este moștenitorul tronului Joseon, dar doreşte să-și trăiască viața ca un om obișnuit. El alege asta după moartea părinților lui și o serie de evenimente nefericite care readuc amintiri dureroase şi triste. Do Ha este un șaman din tribul pe care regele l-a ajutat în urmă cu 12 ani să lupte alături de paznicii nopţii împotriva unor cu demoni, fantome și forțele răului. Dar … ce se va întâmpla când Lee Rin va descoperi relația dintre moartea și nebunia tatălui său și sora lui Do Ha? Iar paznicii nopţii vor putea supraviețui atunci când vrăjitorul Sa Dam va încerca să trezească un monstru adormit?

29. Ja Myung Go (2009)

Princess Ja-Myung - AsianWiki

Legenda spune că în urmă cu peste 2000 de ani, Regatul Nangnang deținea misticul Goong Ja Myung, care ar suna singur atunci când inamicii ar ataca ţara. Prințesa Ja Myung (Jung Ryu Won) și prințesa Nak-Rang (Park Min Young) sunt născute în aceeași zi și în aceeași oră, dar din mame diferite. Însă, o profeție ar spune că una dintre prințese va deveni salvatorul națiunii, în timp ce cealaltă va duce la ruină ţara. Folosind puterea familiei sale, mama prințesei Nak-Rang reușește să convingă oamenii că fiica ei este prințesa salvatoare, în timp ce prințesa Ja Myung, marcată drept prințesa distrugerii, scapă de la moarte datorită ajutorului oferit de mama sa și va crește printre oamenii obișnuiți. Când află adevărata ei identitate, prințesa Ja Myung se va întoarce în regatul său, dând naștere unui nou val de conflicte politice și lupte pentru putere. Prințesa Ja Myung și prințul Hodong, din regatul rival Goguryeo, se îndrăgostesc, dar nu sunt meniți să fie împreună. Prințesa Nak-Rang, care este și ea îndrăgostită de prinț, este gata să predea regatul său și să distrugă Goong-ul mistic.

28. Bridal Mask (2012)

Bridal Mask (aka Gaksital) | mominmymirror

„Gaksital” este un celebru manhwa din anii 1930, în timpul ocupației japoneze. Protagonistul, Lee Kang To interpretat de actorul Joo Won, va lua locul fratelui său care este cunoscut sub numele de „Gaksital” pentru că poartă o mască pentru a-și ascunde fața. Acestea un tânăr modest şi naiv în viața reală, dar când își pune masca, devine un erou şi luptă împotriva nedreptății. Lee Kang To este ofiţer de origine coreeană, dar care şi-a vândut viaţa lucrând pentru japonezi. Dar după moartea fratelui şi a mamei sale, acesta îşi va schimba viaţa complet.

27. Damo (2003)

DAMO (MBC 2003) – Mis novelicas, kdramas… y más 💗

Povestea are loc în secolul 17, în timpul erei Joseon. Un caz de contrafacerea banilor atrage atenţia Oficiului de Poliție din Hansung, vechea capitală a Coreei. Detectivul Jang Chae Ok (Damo – Cronicile frumoasei luptătoare) este trimisă de comandantul Hwangbo Yoon pentru a investiga cazul. Cu toate acestea, ceea ce pare a fi un mic caz de contrafacere se dovedește a fi o conspirație mult mai mare. Drama are 14 episoade şi a fost emisă de canalul MBC în perioada iulie-septembrie 2003. Actori principali care apar în această dramă sunt: Ha Ji Won ca Jang Chae Ok / Jang Jae Hui, Kim Min Joon ca Jang Sung Baek şi Lee Seo Jin ca ofiţerul-şef Hwangbo.

26. The Crowned Clown (2019)

ASSIAN AGENDA: Recomendación: "THE CROWNED CLOWN"

Serialul istoric este o adaptare a operei „Masquerade”, o poveste inspirată din „Prințul și cerșetorul”. Un om obișnuit devine regele ţării Joseon și îşi dă seamă că este foarte important să fii un rege bun. Drama a fost difuzată de postul tvN la începutul anului 2019 şi are 16 episoade. Actori principali:

 • Yeo Jin Goo – Clovnul Ha Sun / Regele Lee Hun
 • Lee Se Young – Regina Yoo So Woon
 • Kim Sang Kyung – Lee Kyu

25. Arang and the Magistrate (2012)

Delightful Fantasy And Healing Romance: What To Watch If You Miss ...

Drama se situează în perioada dinastiei Joseon, unde fantoma unei fete pe nume Arang care a fost ucisă în mod misterios, apare în fața unui oficial guvernamental – magistratul Kim Eun Oh și îi cere să o ajute să afle care este numele ei real și cauza morţii, deoarece după ce a murit și-a pierdut toate amintirile. Magistratul, despre care s-ar putea spune că este oarecum o persoană egoistă, este de acord să o ajute, deoarece ea este singurul indiciu ca să-şi găsească mama dispărută. Dar nici ei nu știu ce îi așteaptă atunci când încearcă să descopere adevărul morții sale…

24. Deep Rooted Tree (2011)

Reseña: Tree with deep roots (뿌리깊은 나무) | ¡BOMBA SOJU! ...y ...

Drama istorică este o adaptare a romanul scriitorului Lee Jeong Myeong – „Bboorigipeun Namoo” (Deep-rooted Tree) şi va evidența în cronicile istorice o serie de crime care au avut loc în cele 7 zile care au dus la anunțarea creării alfabetului coreean pe vremea regelui Sejong cel Mare. Kang Chae Yoon, căpetenia Gărzii Regale, decide să investigheze singur cazurile. Pe măsură ce se va apropia de adevăr, îşi dă seamă că o conspirație masivă e în spatele crimelor. Acesta va descoperi că în spatele conspirațiilor se află numeroși oameni influenţi dispuși să-și riște viața pentru ambițiile sale egoiste.

23. Dream of the Emperor (2012-2013)

King's Dream - AsianWiki

Drama are loc în Regatul Silla şi va prezenta 4 domnii: cea a Reginei Seondeok – prima femeie ce reuşeşte să treacă peste principiul din tată în fiu la conducere şi va deveni rege care va domni timp de 15 ani; celei de-a doua regină a regatului Jindeok – verişoara reginei Seondeok care va domni timp de 7 ani după Seondeok; cea a Regelui Muyeol – nepotul reginei Seondeok şi nepotul regelui detronat Jinji, care va reuşi alături de generalul Kim Yu Shin să-şi îndeplinească marele vis: cel de-a cuceri regatele Baekje şi Goguryeo pentru a uni cele trei Regate ale epocii şi cea a regelui Munmu – fiul regelui Muyeol care va încerca să alunge armata Tang de pe noul teritoriu unificat de tatăl său. Actori principali: Choi Soo Jong – Kim Chun Chu, iar mai târziu regele Muyeol, Kim Yoo Suk – generalul Kim Yu Shin şi Hong Eun Hee / Park Joo Mi – Regina Seondeok.22. 100 Days My Prince (2018)

reparto 100 days my prince - Corea Cultura

Lee Yool este Prinţul Moștenitor al erei Joseon, dar acesta dispare brusc din cauza unui eveniment misterios. Totuşi, el se întoarce în palat o sută de zile mai târziu, dar ce s-a întâmplat cu prinţul în acest timp? Lee Yool e o persoană egocentrică și decide să fie o persoană rece datorită evenimentelor din trecutul său, dar într-o zi „dispare” în timp ce toată lumea din palat îl caută. Yoon Yi Seo a fost fiica unui nobil, dar a căzut în dizgrație din cauza forțelor politice rele. După această tragedie, ea trăieşte ca Hong Shim. Între timp, ea este obligată să se căsătorească cu Lee Yool, trăind acum ca Won Deuk.

21. Dae Jang Geum (2003-2004)

Korean TV Series OST – Dae Jang Geum | Ms Applesauce

„Dae Jang Geum” a fost unul dintre primele seriale pe care le-am urmărit pe TVR 1 şi mi-a deschis calea spre lumea dramelor coreene. Povestea are loc acum 500 de ani, în timpul dinastiei Joseon, care avea o ierarhie rigidă și o structură socială dominată de bărbați. În acea perioadă, Dae Jang Geum a devenit prima femeie-medic personal al regelui din vremea ei. În ciuda faptului că trăiește în condiții precare ca o fată umilă într-o societate dominată de bărbați, Jang Geum reuşeşte să depășească o serie de discriminări sociale și va deveni bucătar regal, apoi doctor regal și în cele din urmă medicul personal al regelui şi a primit titlul de „Marea Jang Geum”.

20. The Princess’ Man (2011)

The Princess' Man - streaming tv show online

Lee Se Ryung este fiica Marelui Prinț Suyang (cel de-al șaptelea rege al dinastiei Joseon). Spre deosebire de femeile din vremea sa, Lee Se Ryung are un caracter îndrăzneț și curios; şi va avea parte de o dragoste interzisă cu fiul generalului Kim Jongseo, Kim Seung Yoo, un dușman al tatălui său înainte de ascensiunea sa pe tron. Prințul Suyang va conspira împotriva lui Kim Jongseo şi va reuşi să-l asasineze împreună cu ceilalți membrii. Din familia sa, Kim Seung Yoo, după multe dificultăți se va întoarce să se răzbune trebuind să înfrunte sentimentele sale față de Se Ryung.

19. Jang Ok Jung, Living by Love (2013)

Shine a Light Rose: Kdrama Review: Jang Ok Jung: Live in Love (2013)

O dramă care urmărește viața tulbură a doamnei Jang Ok Jung, care este cunoscută și ca doamna Jang Hee Bin. În cronicile istorice coreene a fost descrisă ca o femeie fatală și care a fost una dintre cele mai cunoscute concubine regale ale dinastiei Joseon. Jang Hee Bin, a fost cea mai puternică femeie din Joseon de când a devenit marea iubire a regelui Sook Jong şi mama moștenitorului tronului. Dar până când va ţine această iubire?

18. Six Flying Dragons (2015-2016)

6 Reasons to Tune In to New SBS Drama “Six Flying Dragons” | 韓国 ...

O altă dramă care îşi va centra atenţia în jurul erei Joseon. Lee Bang Won a fost al treilea rege al dinastiei Joseon – Taejong, iar în trecut l-a ajutat tatăl său, regele Taejo, la înființarea dinastiei Joseon. Personajele principale sunt un amestec de figuri istorice din viața reală și personaje fictive. Din cei șase dragoni care au contribuit la stabilizarea ţării, Lee Bang Won (Yoo Ah In), Jung Do Jun (Kim Myung Min) și Lee Seong Gye (Chun Ho Jin) sunt figuri istorice din viața reală, în timp ce personajele Boon Yi (Shin Se Kyung), Ddang Sae (Byun Yo Han) și Moo Hyul (Yoon Kyun Sang) sunt personaje fictive.

17. Gye Baek (2011)

Gye Baek - 계백 - Vea capítulos completos gratis con subs en ...

Serialul de învârte în jurul regatului Baekje şi va spune povestea ultimului general, Gye Baek şi al ultimului rege al dinastiei, Euija, înainte de a fi cucerită de Silla în anul 660. Drama a fost difuzată de canalul MBC şi are 36 de episoade. Distribuţie: Lee Seo Jin ca Generalul Gye Baek, Jo Jae Hyun ca Regele Euija şi Song Ji Hyo ca Eun Go


16.
The Royal Gamber (2016)

DORAMA RECOMENDADO] Jackpot - The Royal Gambler – Revista YUME

Baek Dae Gil, este primul fiu al reginei Sook Bin din clanul Choi şi a regelui Sookjong, care va creşte ca o persoană obișnuită, fără să aibă idee cine este cu adevărat. După o serie de evenimente dureroase, va deveni unul dintre cei mai buni jucători de noroc din epoca Joseon. Inima lui amabilă îl va duce să-l cunoască pe Yeoning, cel de-al doilea fiu al reginei şi mai târziu regele Yeongjo, care este o persoană inteligentă, dar trăiește deghizat ca un beţiv şi un mare jucător de noroc. Cei doi frați vor lega o strânsă prietenie și se vor ridica împotriva nedreptăților împărăției. Totuşi, se va schimba prietenia lor atunci când îşi vor da seama că sunt fraţi?

15. Iljimae (2008)

Paraíso Asiático: Iljimae

Drama are loc în timpul dinastiei Joseon și ne spune istoria lui Yong, care se comportă ca un huligan în timpul zilei, dar noaptea este un hoț care fură de la oficialii guvernamentali corupți pentru a le da săracilor. După fiecare tâlhărie, acesta lasă o amprentă în forma unei ramuri de prun, motiv pentru care este poreclit „Iljimae”. Eun Chae este fiica unui oficial guvernamental, care, în ciuda educației sale, are multă empatie pentru săraci. L-a întâlnit pe Iljimae din întâmplare și nu a putut să nu admire ceea ce el reprezenta, în ciuda faptului că ea nu i-a văzut niciodată fața.


14. Mr. Sunshine (2018)

Mr. Sunshine, el niño esclavo que vuelve por justicia y más ...

Povestea are loc la începutul anului 1900, înainte de ocupația japoneză a Coreei din anii 1910-1945. Drama va spune povestea unui tânăr coreean care adoptă o nouă identitate ca soldat în Armata Statelor Unite, după ce s-a îmbarcat într-o navă de război coreeană în timpul expediției în Coreea din anul 1871. Ani mai târziu, el se întoarce în Joseon, după ce a fost trimis acolo și se îndrăgostește de o femeie dintr-o familie de nobili.

13. Lee San, Wind of the Palace (2007-2008)

Yi San | King's, Colores

Această dramă va spune povestea de viața a regelui Jeongjo, cunoscut ca şi Yi San, cel de-al 22-lea monarh din epoca Joseon. Acesta este amintit în istoria coreeană drept unul dintre cei mai buni regi care şi-a iubit poporul şi a luptat ca ei să ducă un trai mai bun. Producţia a fost emisă de canalul MBC şi are 77 de episoade. Actori principal: Lee Seo Jin – Yi San / Regele Jeongjo şi Han Ji Min – Sung Song Yeon.

 

12. Gu Family Book (2013)

Gu Family Book | Wiki Drama | Fandom

Choi Kang Chi a fost crescut de familia Choi, după ce a fost găsit abandonat într-un râu. De fapt, acesta este fiul lui Gu Wol Ryung, o creatură mitică ce păzeşte muntele Jiri, și al lui Seo Hwa, o umilă fată ce refuză să devină o ginseng. Cu toate că, acesta nu este privit cu ochi buni de Madame Choi, Kang Chi este o persoană deschisă, curioasă și are o inimă foarte bună. După mai multe evenimente, el își dă seama că are sângele unei creaturi mitice, iar viaţa i se va schimba complet. Serialul a fost difuzat de MBC în anul 2013 şi are 24 de episoade. Actorii principali care apar în serial sunt Lee Seung Gi, Bae Suzy, Sung Joon, Lee Yoo Bi, Choi Jin Hyuk şi Yoo Yun Suk.

11. The Rebel: Thief Who Stole the People (2017)

Rebelde: El Ladrón que se Robó al Pueblo - 역적 : 백성을 훔친 도적 ...

Hong Gil Dong (Yoon Kyun Sang) este cel de-al doilea fiu al unui sclav umil, Ah Mo Gae (Kim Sang Jung). Când Gil Dong descoperă că are o putere extraordinară, tatăl său îi spune că trebuie să-și ascundă puterile pentru a supraviețui în Joseon. Când Ah Mo Gae își pierde soția în fața nobilului pe care l-a slujit toată viața, își ucide stăpânul și reușește să scape de a fi acuzat, evadând într-un ținut îndepărtat. Acolo va stabili o colonie de bandiți care vor deveni prosperi prin comerț și vor proteja oamenii obișnuiți de oficialii guvernamentali corupți. Când oficialii guvernamentali vor ataca colonia şi îl vor captiva pe Ah Mo Gae, Gil Dong va deveni liderul și va dori să se răzbune pe dușmanii tatălui său.

10. Love in the Moonlight (2016)

Love in the Moonlight | Wikia Wolf Blue | Fandom

Hong Ra On se deghizează ca bărbat şi va trăi sub numele de Hong Sam Nom, care îi sfătuiește pe bărbați în privința întâlnirilor. Datorită unei scrisori de dragoste pe care a scris-o pentru un client, aceasta va merge la o întâlnire unde îl va cunoaște pe Prințul Moştenitor, Hyomyeong. După mai multe evenimente, Hong Ra On este vândută pentru a deveni Eunuc în palatul regal. Ea va încearcă să fugă de multe ori, dar îl întâlnește pe Prinț, care va face totul pentru a împiedica ca Hong Sam Nom să părăsească palatul.

9. Jumong (2006-2007)

Jumong cast | Historical drama, All korean drama, Korean drama tv

Jumong a fost fondatorul regatului Goguryeo în anul 37 î. Hr. El a fost fiul generalului Hae Mo Su și al Doamnei Yoo Hwa, dar a fost crescut de regele Geum Wa crezând că Hae Mo Su a murit într-o ambuscadă a dinastiei Han. După 20 de ani mai târziu, Jumong a devenit un prinț slab și laș. Fraţii săi mai mari, fii regelui Geum Wa, au încercat de multe ori să-l omoare, iar într-o ocazie Jumong este salvat de frumoasa So Seo No, fata unui negustor bogat. Temându-se pentru viaţa sa, Jumong începe să înveţe să mânuiască sabia. Bărbatul care îl antrenează este căpitanul Gărzii al unei închisori ascunse, iar acolo Jumong va întâlni o persoană misterioasă….

8. Kim Soo Ro, The Iron King (2010)

Kim Soo Ro (MBC) | Wiki Drama | Fandom

Drama s-a inspirat din faptele reale ale vieţii lui Kim Soo Ro cunoscut ca şi Regele de fier, un om care a unit 12 ţinuri mici pentru a crea statul Geumgwan Gaya din sud-estul Coreei, în perioada celor Trei Regate. Acesta va lupta cu Shin Kwi Gan, care este o persoană ambițioasă şi care doreşte cu mare ardoare să ajungă rege. Drama a difuzată de MBC şi apărând la noi pe TVR 1 undeva prin 2011, are 32 de episoade. Actori principali:

 • Ji Sung – Kim Soo Ro
 • Seo Ji Hye – Heo Hwang Ok

7. Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo (2016)

Los príncipes mas guapos de Moon Lovers - Scarlet Heart Ryeo -

Wang So (mai târziu Împăratul Gwangjong) este cel de-al 4-lea fiu al Marelui Împărat Taejo, cel care a pus bazele statului Goryeo. Nu vrea să fie în centrul atenției şi este crescut departe de palat. Go Ha Jin, care este o persoană din timpul actual, din cauza unui accident neașteptat, ajunge să călătorească înapoi în era Goryeo, unde va trăi sub numele de Hae Soo. Ea va face tot ce va putea pentru a supraviețui în acea perioadă grea. Iar, după moartea împăratului, va începe un război inevitabil pentru tron în care sunt implicați toți prinții regatului.

6. Warrior Baek Dong Soo (2011)

Guerrero Baek Dong-Soo - 무사 백동수 - Vea capítulos completos ...

Povestea se centrează în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, în timpul domniei regelui Yeongjo, povestind intrigile create de grupul noronilor pentru a încerca să-l ucidă pe prințul moştenitor Sa Do. Iar în mijlocul tuturor acestor evenimente va apărea Baek Dong Soo, destinat din copilărie să-l protejeze pe Prințul Moştenitor așa cum a făcut-o tatăl său. Producţia a fost creată de canalul SBS şi are 29 de episoade. Actorii principali care apar în serial sunt: Yoo Seung Ho, Ji Chang Wook, Yeo Jin Goo, Shin Hyun Bin şi Nam Ji Hyun.

5. The Kingdom of the Winds (2008-2009)

Viajando a un mundo histórico de Corea: The Kingdom of the Winds

Drama se centrează asupra vieții celui de-al treilea rege al regatului Goguryeo, Moo Hyul, supranumit şi zeul războiului. Moo Hyul s-a născut cu blestemul de a-și ucide părinții, frații, fiul și a distruge propria țară. Tatăl său, regele Yuri, se temea că această profeție ar putea să se întâmple şi chiar dacă nu îndrăznește să-și ucidă propriul fiu; îi poruncește fiului său cel mai mare, Hae Myung, să-l ia pe Moo Hyul şi să-l crească departe de palat. Trec douăzeci de ani, iar prinţul Moo Hyul devine un bărbat adult care nu-și cunoaște adevărata identitate. Cu toate acestea, va putea el să-şi învingă destinul şi să devină un mare rege?

4. Empress Ki (2013-2014)

Empress Ki (Final) | A Random Human Blog

Drama are loc în timpul regatului Goryeo, pe când era sub puterea dinastiei chineze Yuan şi va spune povestea lui Seung Nyang, prima femeie de origine coreeană care va ajunge ultima Împărăteasă a Yuan-ului. Producţia a fost emisă de postul MBC şi are 51 de episoade. Actorii care au interpretat această dramă hit sunt: Ji Chang Wook, Ha Ji Won, Joo Jin Mo şi Jin Yi Han.

3. The Moon That Embraces the Sun (2012)

The Moon That Embraces the Sun | Wiki Drama | Fandom

Drama are loc în vremea dinastiei Joseon şi va spune povestea de dragoste dintre regele naţiunii Lee Hwon şi Wol, o femeie șamană (cea mai joasă clasă socială a vremii). De fapt, Wol este Heo Yeon Woo, o femeie nobilă care era logodnica lui Lee Hwon când era Prinţ Moştenitor. Dar, din cauza intrigilor palatului și a intereselor private, nu s-au căsătorit și toată lumea a crezut-o moartă. În timpul „incidentului” aceasta își pierde memoria și, 8 ani mai târziu, când se întâlnesc din nou, nu îl recunoaște, în timp ce el crede că ea este cineva care seamănă cu marea lui iubire.


2. Dong Yi (2010)

Dong Yi - 동이 - Vea capítulos completos gratis con subs en ...

Acţiunea are loc în timpul domniei regelui Sukjong din dinastia Joseon şi se centrează pe istoria lui Dong Yi, o domnișoară care câștigă încrederea reginei Inhyeon și mai târziu favoarea regelui. Dong Yi va deveni apoi concubină cu rangul de Sook Bin și va avea un fiu care va deveni ulterior cel de-al 21-lea rege al dinastiei Joseon, Yeongjo. Serialul a fost emis de către MBC în perioada martie-septembrie şi are 60 de episoade.

1. Queen Seondeok (2009)

HanCinema's Drama Review] "The Great Queen Seondeok" @ HanCinema ...

A fost cel de-al doilea serial urmărit pe TVR 1 şi pe care l-am vizionat de cele mai multe ori atunci când îmi era dor de un serial istoric. Prinţesa Deok Man a crescut într-un loc departe de tatăl său, regele Jinpyung, cu scopul de a o proteja de doamna Mishil, care încearcă să devină regină. După mai multe evenimente triste, aceasta îşi pierde mama şi pornește spre Silla pentru a afla adevărul. Acolo va descoperi că este sora geamăna a Prințesei Chunmyung, iar amândouă îşi vor uni forţele pentru a lupta împotriva lui Mishil. În timpul acesta, Mishil a plănuit că cele două prințese Silla să fie exilate din regat, iar într-o luptă secretă, prințesa Chunmyung moare. Asta o determină pe Deok Man să se întoarcă şi să lupte din nou cu Mishil. Mai târziu, ea va deveni regina Seon Deok, prima femeie conducătoare a regatului Silla.

Mulțumesc pentru atenţie! Iar voi? Aveţi drame istorice preferate?

4 gânduri despre „[Personal] Top 40 k-drame istorice pe care le-am urmărit în ultimii 10 ani

 1. Dumy 13

  Am cunoscut lumea k-pop-ului si a kdramelor datorita serialelor istorice difuzate la TVR. Tin minte si acum cum priveam cu mama primul serial coreaan „Giuvaerul palatului” , m-am indragotit la nebunie de „Dong yi” , iar cu verisoarele priveam „Damo” la TVR 2. Pe atunci aveam doar 8 ani, acum am 18 , am crescut cu aceste seriale si vor face mereu parte din copilaria , adolescenta mea🙈🙈🙈

  Apreciat de 2 persoane

  Răspunde
 2. ESTERA.E

  Em cunoscut lumea kdramelor prin intermediul TVR 1.Aveam vreo 13 ani uneori alergam de la scoala sa vad in reluare daca pierdeam episoadele de seara.Primul serial vazut a fost Dae Jang Geum apoi cam tot ce a fost pe TVR in perioada aia.Cel mai mult mi-a placut Queen Seondeok(2009) si acum tin minte povestea aceea fascinanta chiar a meritat primul loc.Mi-a mai ramas in minte si Taramul dintre vanturi, Dr Hur Jum, jumong, Damo, Regele fierului Kim Soo Ro, Dong yi si multe altele.Din serialele mai noi am vazut doar Hwarang si The Tale ok Nokdu si planuiesc sa vad si Different Dreams☺

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s