Cum s-au schimbat fanii k-pop internaționali după scandalul de hărțuire dintre Jimin și Mina

Un critic a culturii muzicii pop a publicat un articol despre recentul scandal al trupei AOA și despre relația dintre grupurile de idoli și fanii lor din întreaga lume. Acest articol a fost scris de Lee Moon Won și publicat în data de 12 iulie în „Sports World News”.

A trecut o aproximativ săptămână de la incidentul „AOA”. Cu toate acestea, pare deja un eveniment din trecut. Acest lucru se datorează schimbării frecvente a subiectelor fierbinți din cadrul comunității culturii pop. Este într-o schimbare mai alertă cu atât mai mult în ​​timpul pandemiei Covid-19, deoarece oamenii au accesat site-urile web mai frecvent din cauza lipsei activităților fizice. 

În orice caz, mai sunt multe de spus despre incident. De exemplu, subiectul schimbării reacțiilor fanilor internaționali despre această controversă de ”bullying” a celor două membre. 

De-a lungul anilor, au existat multe cazuri în care fanii k-pop internaționali au reacționat diferit față de fanii k-pop din Coreea/internauții coreeni. Cei mai mulți fani internaționali au protejat de obicei artistul mai întâi și au stat de partea lor indiferent din ce cauză a fost incidentul. Simplu spus, fanii internaționali au continuat să-și susțină artiștii și i-au „protejat”. Uneori au criticat internauții coreeni pentru faptul că sunt prea sensibili la anumite subiecte.

Majoritatea acestor fani de peste mări ar crea hashtag-uri precum „#staystrong” și își vor susține grupurile de idoli, în timp ce internauții coreeni i-ar critica pe artiști pentru cele mai minore infracțiuni.

Cu toate acestea, fanii k-pop internaționali au reacționat diferit de data aceasta la incidentul de bullying al trupei AOA. Aceștia au criticat-o dur, de asemenea, pe Jimin, fosta membră și lideră AOA, și au continuat, de asemenea, să critice agenția FNC Entertainment pentru neglijența lor cu privire la problemă. Fanii de peste mări și fanii coreeni s-au adunat și au criticat-o puternic pe Jimin.

Mulți dintre fanii internaționali au fost atrași în special de atmosfera de familie în cadrul grupurilor k-pop. De-a lungul istoriei k-pop, membrii grupului au arătat o prietenie puternică și o legătură strânsă între ei. Au fost momente în care un membru a părăsit grupul din anumite motive, dar a continuat să-și arate prietenia cu membrii grupului rămași prin intermediul rețelelor de socializare.

Acesta a fost farmecul care a atras și a ținut majoritatea fanilor k-pop internaționali. Aceste legături puternice au devenit un aspect extrem de important în lumea k-pop și mulți fani au fost atrași de dragostea frățească și surorească din grupurile muzicii coreene. 

Cu toate acestea, recentul incident cu trupa AOA a spart această imagine și a adus o dezamăgire enormă fanilor din toată lumea. Mulți fani chiar s-au simțit trădați, deoarece au crezut că relația dintre membrele AOA este perfectă și că acestea se iubeau. Dezamăgirea și furia au fost imense, iar fanii internaționali au criticat-o pe Jimin și pe celelalte membre împreună cu internauții coreeni.

În orice caz, incidentul „AOA Jimin’s Bullying” s-a încheiat cu lidera Jimin, renunțând la trupă. Retragerea ei a avut un impact fatal asupra grupului, deoarece Jimin s-a ocupat în mare parte de absolut tot ce ține de grup. Astfel, activitățile viitoare ale trupei au devenit extrem de incerte. Chiar și apariția lor la Wonder Woman Festival a fost anulată. De fapt, mulți se întreabă dacă AOA se va desființa acum.

Sursa

Fanii care doar acum au realizat sau acum realizează anumite aspecte legate de viața idolilor din trupele k-pop trebuie să înțeleagă faptul că și idolii sunt oameni și pot avea certuri, preferințe în materie de prieteni și personalități extrem de diferite și incompatibile. Munca în echipă este ceea ce face o trupă să reziste, nu neapărat iubirea necondiționată dintre membrii. 😀

Un gând despre „Cum s-au schimbat fanii k-pop internaționali după scandalul de hărțuire dintre Jimin și Mina

  1. hyunamyou

    Sincer, eu una nu vad cum mai pot continua ca grup, ele oricum nu au aveau asa mult succes in Coreea, acum chiar ma indoiesc ca o sa mai fie bine vazute, au mai pierdut si membrii populari.
    Nu sunt de acord cu „Munca în echipă este ceea ce face o trupă să reziste, nu neapărat iubirea necondiționată dintre membrii,” niciun grup nu o sa reziste daca doar lucreaza impreuna, secretul este o prietenie foarte puternica, poate chiar o iubire de familie, asa se mentine si o atmosfera placuta. Nimeni nu spune ca nu ai voie sa te certi, asta e normal, dar depinde si cum o faci. In AOA e vorba de mai mult decat de niste simple certuri. Bine, acum mai pot aparea diferite motive pentru o despartire, dar sunt grupuri despartite in care membrii inca sunt apropiati, prin asta poti sa-ti dai seama cat de apropiati au fost. Multe grupuri au vorbit de asta de-a lungul timpului, aici nu ma refer doar la kpop, ci in general.

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s