Despre clasamentele Gaon, Hanteo și Hanteo Global

The Comparison of 2019 Gaon and Hanteo Annual Chart | allkpop

Fără îndoială ați auzit până acum vorbindu-se despre topurile Gaon și Hanteo, dar care este diferența dintre aceste clasamente? Și ce este clasamentul Hanteo Global? A venit momentul să vă explicăm totul sau să vă reîmprospătăm memoria.

Gaon și Hanteo sunt două clasamente care calculează vânzările albumelor coreene, însă fiecare măsoară lucruri complet diferite. Aceste diferențe uneori duc la unele neînțelegeri între fanii care amestecă rezultatele lor între ele.

Găsirea numărului de albume vândute de un artist pe internet este foarte ușor, însă interpretarea a ceea ce reprezintă aceste cifre provenite de la Gaon sau Hanteo nu este chiar atât de simplu.

În acest articol vă vom explica diferențele dintre cele două și ce reprezintă fiecare dintre ele.

Începem cu Hanteo:

Ține evidența tuturor copiilor vândute de către distribuitorii de la Hanteo Family, acest clasament oferind o estimare în timp real aproape de cifrele reale de vânzare ale unui album. Vânzările unui album sunt deci întotdeauna puțin mai mari decât se afișează pe site, dar acestea reprezintă exemplarele vândute în timp real.

Hanteo Charts on Twitter: "[HANTEO] 2019 HIGHEST 1ST DAY OF SALES ...

Acum despre Gaon:

Are un domeniu mai larg și consideră ca vândute toate albumele distribuite de către agențiile de muzică cu destinații în tot globul. Mai exact, Gaon ține evidența comenzilor și precomenzilor realizate de magazine ca albume vândute, chiar dacă albumul respectiv nu a fost cumpărat de o persoană. La final, cifrele sunt evident puțin mai mari decât cele reale și oferă o idee oarecum eronată asupra vânzărilor unui album.

Tutorial] How to sign Up on Gaon To help Super Junior gain Gaon ...

Sintetizând ceea ce am spus: Cu ajutorul cifrelor de la Gaon veți știi doar câte albume au fost fabricate și distribuite către magazine. Gaon poate de exemplu să spună că un album a depășit 100000 de copii vândute când nu a fost vândută nicio copie de fapt. Aceasta doar pentru că cele care au fost distribuite sunt contorizate că fiind vândute necontand faptul că ele în realitate nu au fost cumpărate de persoane fizice. În mod invers, Hanteo oferă anumite cifre, deoarece datele sale provin cu adevărat din albumele vândute de magazine, dar un mare număr de revânzări nu fac parte din Hanteo Family, ceea ce înseamnă că cifra de vânzări reale este încă peste cifrele anunțate de Hanteo.

Notăm faptul că majoritatea ceremoniilor de final de an se bazează pe rezultatele Gaon pentru decernarea trofeelor lor, în timp ce emisiunile muzicale săptămânale consultă rezultatele Hanteo pentru acordarea premiilor

La aceasta se adaugă și „Hanteo Global Ranking”, o cu totul nouă categorie înființă de către Hanteo și care permite identificarea vânzărilor de albume la nivel international și de a se putea măsura succesul unul album în afara granițelor coreene.

Pentru ca achiziția albumului dvs. să fie contabilizată în „Hanteo Global Ranking’”, trebuie să cumpărați albumul de la un dealer Hanteo Family și să utilizați un cupon simplu furnizat împreună cu albumul dumneavoastră cu aplicația WHOSFAN.

Sper că acest articol v-a lămurit depre cele două clasamente.

Sursa: k-gen

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s